járműbeszállítók

Az Eberspächer átszervezi a menedzsmentet

2022.07.05.

Az átalakulásra való jobb felkészülés érdekében a járműipari beszállító Eberspächer átszervezi gazdálkodását. Első alkalommal egy hölgy is a legmagasabb szinten – írja az automobilwoche.de

 

A Stuttgart melletti beszállító új vezetői csapattal fegyverkezik fel az átalakulásra. Fotó: Eberspächer

A Stuttgart melletti esslingeni székhelyű beszállító Eberspächer átszervezi menedzsmentjét. A cél „az átalakulás következetes végrehajtása további erőforrásokkal és szakértelemmel” – áll a cég közleményében. „Meggyőződésünk, hogy a felelősségi körök megosztásával és az új tagok igazgatóságunkba való felvételével képesek leszünk megfelelni az elkövetkező évek kihívásainak, és elnyerni az érintettek – a részvényesek és a bankok – bizalmát” – magyarázza Martin Peters, az igazgatóság vezetője.

Dominic Waldeier pénzügyi igazgatóként a pénzügyekért felel. A 48 éves férfi 2020 óta dolgozik az Eberspächer csoportnál, és már korábban is a vállalat pénzügyi részlegéért volt felelős pénzügyi ügyvezető alelnökként. Új szerepének célja, hogy a kereskedelmi funkciókat szorosabban rögzítse az operatív üzletágban, valamint a központi irányítást egy integrált és csoportszintű szervezet alapján. Az ügyvéd és pénzügyi szakértő korábban a Bayer AG-nál dolgozott különböző pozíciókban 16 évig, legutóbb a közel-keleti régió pénzügyi igazgatójaként.

Ulrike Wörz stratégiai igazgatóként (CSO) felel a vállalati stratégia kidolgozásáért és megvalósításáért. Az 51 éves ipari mérnök 2001 óta dolgozik a cégnél. Tapasztalatot hoz a stratégia és a vállalatfejlesztés terén, valamint a stratégiák sikeres megvalósításában nagy projektek keretében. Uwe Johnen a CTO (Chief Transformation Officer) pozícióját tölti be. Az 58 éves férfi a jövőben a siker szempontjából kritikus projektek megvalósításáért lesz felelős. Több mint 25 éves tanácsadási tapasztalatot hoz magával, legutóbb a Boston Consulting Groupnál dolgozott.

Marcus Knödler és Volker Cwielong társ-vezérigazgatóként közösen felelősek a Purem by Eberspächer divízió irányításáért. Mindketten több mint öt éve dolgoznak a cégnél. Cwielong korábban az európai üzletért volt felelős több mint 4500 alkalmazottal, míg Knödler a Purem by Eberspächer pénzügyi részlegét irányította. Üzleti közgazdászként (MBA) az 51 éves Knödler vezetői tapasztalattal rendelkezik, többek között a Talis Holding és a BorgWarner Europe pénzügyi igazgatójaként, valamint a BERU AG igazgatótanácsának helyettes tagja és pénzügyi igazgatója volt. Volker Cwielong korábban a Hoerbiger Antriebstechnik vezetőségében dolgozott, és különböző vezetői pozíciókat töltött be a SaarGummi-nál és a Brose Fahrzeugteile-nél.

Dr. Thomas Waldhier, a Purem by Eberspächer vezérigazgatója saját kérésére távozik az Eberspächer csoportból. „Kifejezetten szeretném megköszönni Dr. Waldhiernek az egy évtizedes sikeres együttműködést” – hangsúlyozza Martin Peters ügyvezető Waldhier távozásakor. Az 59 éves férfi 2012 óta a Kipufogó-technológiai Divízió ügyvezető igazgatója, amely ma az Eberspächer Purem nevet viseli. Sikeresen alakította a divízió nemzetközi növekedését, kiegyensúlyozott ügyfélportfólióval erősítette piaci pozícióját a személy- és haszonjármű szektorban. Irányítása alatt a részleg mára mintegy 40 telephellyel és több mint 7000 alkalmazottal bővült világszerte.

Ügyvezető igazgatóként Jörg Schernikau továbbra is a két részlegnél, a Climate Control Systems és az Automotive Controls részlegnél fog tevékenykedni. A vállalatcsoport hidrogén-üzemanyagcellás tevékenységeit is irányítja. A jövőben szükséges likviditást újonnan megkötött, három éves futamidejű szindikált hitelszerződés biztosítja.

   További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.19
Viharkárok felszámolásán dolgoznak a tűzoltók több megyében - közölte a katasztrófavédelem pénteken....
2022.08.19
Nézzük, indokolt-e a mellékutcák sebességkorlátozása! ..
2022.08.19
A katari labdarúgó-világbajnokság szervezői csütörtökön 1300 busszal szimulálták a várható....
2022.08.19
No, ezt nem én állítom, bár erősen gyanítottam, hanem a Polestar felmérése, amiben amerikai....
2022.08.19
140 millió forint támogatás jut pedelec és 109 millió forint e-cargo kerékpár vásárlásához a....
2022.08.19
A Forma-1 csapat zsenije, Adrian Newey tervezi az autót, amely a tervek szerint 2025-ben lép piacra....
2022.08.19
Kiintették a forgalomból a veszélyes, túlsúlyos járműszerelvényeket. ..
2022.08.19
Kalle Rovanperä a második gyorsaságin bukott, az első helyről adta fel az Ypres-ralit. ..
2022.08.19
Még a saját tulajdont sem lehet büntetlenül rongálni, akkor sem, ha nem akar indulni a hidegben az....
2022.08.19
A használtautó-piacon 498 800 személygépkocsi cserélt gazdát július végéig, 5,8 százalékkal több,....