járműgyártás

Az új Scudo: egy furgon igazi profiknak, egy személyautó kényelmével

2022.04.23.

Az új Scudo egy modern, fejlett jármű, amely a Stellantis-csoport közepes méretű haszonjármű platformjára épül, és amely 100%-ban elektromos hajtással, illetve új generációs dízelmotorral egyaránt elérhető. Az új Scudo ezzel a Fiat Professional második olyan típusa a 2021 áprilisában bevezetett E-Ducato után, amely elektromos kivitelben is elérhető. A gépjárművére elsősorban haszontermelő munkaeszközként tekintő, változatos ügyfélkör igényeit kielégítő, szélesebb választék.

Hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljen, az új Scudót olyan funkciókkal vértezték fel, amelyek révén kiemelkedik kategóriájából. Az új Scudo 2022 már rendelhető a magyar piacon. A Fiat Professional újfent főszerepet készül vállalni a közepes méretű haszonjárművek szegmensében: a Talento helyébe lépő modellnek ugyanazt a történelmi jelentőségű típusnevet választotta, amelyet 2016-ig gyártottak a Stellantis Hordain-i (Franciaország) üzemében.

A Scudo „kompromisszumokat nem ismerő” termékfilozófiája az elektromos modell jellemzőiben is megtestesül: kategóriaelső, akár 330 kilométeres hatótávolsága (WLTP ciklus szerint) ideális járművé teszi azok számára, akik a belvárosban és a külváros belső kerületeiben egyaránt dolgoznak. A zéró károsanyag-kibocsátású modellváltozat kivételesen rugalmasan alkalmazkodik az ügyfelek elvárásaihoz: a kétféle (50 vagy 75 kWh) kapacitású akkumulátor váltóáramról akár 11, egyenáramról akár 100 kW-tal tölthető; utóbbi esetben a nagyobbik akkumulátor is 80%-ra tölthető mindössze 45 perc alatt. A kategóriában tekintélyesnek számító szállítókapacitás minden hajtáslánc-opció esetén változatlan: akár 6,3 köbméteres raktér, akár 1 tonnát meghaladó hasznos terhelhetőség, és egytonnás vontatható tömeg.

A célközönség olyan vállalkozókból áll, akik naponta legalább 8 órán át használják járművüket, éppen ezért a tervezés során kiemelt figyelmet szenteltek a kényelemnek. Az új Scudo küldetése, hogy stresszmentes körülményeket biztosítson a munkavégzéshez: ezt olyan különböző megoldásokkal biztosítja, mint a személyautókat idéző üléshelyzet, a kiemelkedő színvonalú hangszigetelés, vagy az ütések és rezgések minimalizálása. Kompakt befoglaló méretei, a leggyakrabban választott verzió nem egészen 5 méteres hosszúsága, valamint az 1,9 méteres magasság jóvoltából a Scudo tökéletes választás általános célú feladatok elvégzésére: a modell rendelkezik a városi környezetben elengedhetetlen dinamizmussal és irányíthatósággal.

- A head-up display anélkül jeleníti meg a legfontosabb információkat, hogy elvonná a vezető figyelmét, és ezzel stresszmentesebbé teszi a vezetést.

- A személyautókat idéző vezetői pozíció kiemelkedő komfortot, a magas üléshelyzet pedig optimális kilátást eredményez. A könnyű beszállást az ergonomikus kialakítású fellépő teszi lehetővé.

- Az úttartás, a komfort, illetve a futómű lengéscsillapító képessége minden menethelyzetben optimális, köszönhetően a minden keréknél független felfüggesztésnek (elöl megerősített MacPherson rugóstagok és kanyarstabilizátor; hátul ferdelengőkaros felfüggesztés), a progresszív rugóknak, valamint a terhelésfüggő adaptív lengéscsillapítóknak, amely a szabad hasmagasságtól függően szabályozza a csillapítás mértékét. 

Az új Scudo nem kevesebb, mint tizennégy vezetőtámogató, illetve biztonsági rendszert kínál.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.02
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága túl van első zöld próbajáratán Bukarest és....
2022.07.02
Tíz hónap folyamatos csökkenés után májusban először nőtt az autógyártás Nagy-Britanniában éves....
2022.07.02
A márkakereskedések hamarosan megkezdik a rendelések felvételét a vadonatúj Honda Civicre. ..
2022.07.02
A BMW Group több mint 300 millió euró befektetésével készítette fel dingolfingi gyárát az új....
2022.07.02
Nézze meg a videót! ..
2022.07.02
A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt....
2022.07.02
A Hyundai bemutatta a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ almárka második típusának....
2022.07.02
Megvan a varázsa, ha váratlanul találkozunk a múlttal, és egy pajtalelet pontosan ezt az érzést....
2022.07.02
Karambol történt a repülőtérre vezető úton. A műszaki mentés miatt a Gyömrői utat a Tapolcsányi....
2022.07.01
Menetdinamika, erő és színtiszta aerodinamika: ID. AERO. Június 27-én, Kínában tartott....