autocross

Az újabb dobogóval továbbra is élen a Közép-Európa Zóna Bajnokság összetettjében Baráti Tomi

2023.08.16.

A hétvégén folytatódott a 2023-as Közép-Európa Zóna Bajnokság (CEZ), és a sorozatban egy remek 3. hellyel zárta szereplését a Korda Racing versenyzője, Baráti Tomi. A pilóta ezzel megerősítette vezető helyét az összetettben, egyben remek főpróbát tartott a jövő hétvégi Prerovban rendezendő idei negyedik Európa-bajnoki futamra.

Ebben az évben csatlakozott a Korda Racing csapatához az autocrossban vitézkedő Baráti Tomi, akinek 2022-ben a magyar és szlovák bajnoki cím mellett a Közép-Európa Zóna Bajnokság bajnoki címét is sikerült megszereznie XC CrossCarban, mely napjaink egyik leglátványosabb és legközkedveltebb kategóriája.

Idén az Európa-bajnokság mellett ismételten szerepel a CEZ Autocross Bajnokságon, és remek úton halad a címvédés felé. Az elmúlt hétvégén, Poricban is remekül teljesített, hiszen a harmadik helyével egyrészt megtartotta a CEZ-ben az összetett elsőségét, másrészt alaposan bemelegített a jövő hétvégi megmérettetésre, csehországi Prerovban megrendezendő negyedik Európa-bajnoki futamra.

A múlt hétvégi túrkevei versenyt követően, ahol sikerült győzniük, ezen a hétvégén a cseh Poricben rendezett versenyen vettek részt, ami a zóna naptár legikonikusabb és legizgalmasabb helyszíne. Rendkívüli hangulat, csaknem 170 nevező, melyek zöme EB pilóta, lélegzetelállítóan sok néző vett részt a versenyen.

"A verseny remekül kezdődött számomra, egy remek rajtot követően rögtön átvettem a vezetést, amit egész futamon keresztül sikerült meg tartanom, tehát az első előfutamot sikerült megnyerni. Így a második futamot választó pozícióból kezdhettem meg. A belső ívet választottam, ami azonban egy kicsit nedvesebb volt a külsőnél, ezért a rajtot követően a második helyre csúsztam vissza, de már a második kanyartól kezdődően támadtam az első pozícióban haladó olasz versenytársamat. Egy körrel később az első kanyarban egy újabb támadás közben egy kicsit szélesebbre sodródtam, hogy jobb pozícióba kerüljek a kanyar kijáratnál. A mögöttem haladó cseh pilóta pedig belém csúszott, aminek következtében mindketten a falban kötöttünk ki, ráadásul még a mögöttünk haladó is belénk csapódott, így hárman maradtunk ott egy kupacon" emlkezett vissza a versenyző.

"A harmadik futamban ezért a második sorból rajtoltam, de jól sikerült helyezkednem, és az első kör végére újra a második pozícióban találtam magam, amit sikerült is megőrizni egész addig, amíg egy lengőkartörés miatt újra csak kiállni kényszerültem. Ez nem jelentett jót, ugyanis a döntőben hátulról kellett rajtolnom, és egy ilyen kemény mezőnyben nagyon nehéz a felzárkózás. A döntőben aztán a rajtot követően az első körben a hatodik pozícióban haladtam, innen kezdtem meg fokozatosan a felzárkózást. Nagyon kemény, viszont korrekt csaták végén a harmadik helyig sikerült felzárkóznom, és itt intett le a kockás zászló. Ezzel a harmadik hellyel sikerült megőriznem, és megerősítenem vezető pozíciómat a Közép-Európa Bajnokságban. Egy rendkívül rapszodikus verseny volt, rengetegszer voltunk fent és voltunk lent, a pálya és az ellenfelek nagyon kemények voltak, a szerencse megint próbára tett, azonban nem adtuk fel, és a végsőkig harcoltunk, aminek egy remek dobogó lett a gyümölcse” – fogadkozott Tomi.

Baráti Tomi legközelebb a csehországi Prerovban áll majd rajthoz az Autocross Európa-bajnokságon.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.27
A Pécs felé vezető oldalon Bátaszék és Somberek-Pécsvárad csomópont között lesz lezárás. ..
2024.02.27
1377 autóst szondáztattak meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság budai rendőrkapitányságainak....
2024.02.27
Könnyen koszolódnak, és úgy tűnik, elég könnyen rozsdásodnak is a Tesla Cybertruckok. ..
2024.02.26
Hétfőn az éjszakai órán két súlyos baleset is történt - jelenti a Katasztrófavédelem. ..
2024.02.26
Idén a kínai márkáké lesz a főszerep, de a Renault Csoport is jelen lesz a Daciával együtt. ..
2024.02.26
A 2024-es év autója a Renault Scénic. A modell 329 ponttal nyerte el az Év Autójaként is emlegetett....
2024.02.26
És rekord mennyiségű víz kellett az eloltásához.    ..
2024.02.26
Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki energiaellátását: hétfőn hivatalosan is....
2024.02.26
Négykerekű, három személyt egymás mellett szállító, nagy teherbírású, mini terepjáró a Polaris....
2024.02.26
Ezúttal sem úszták meg a gyorshajtók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi....