Alkatrészgyártás

Bővítette tatabányai üzemét a Delphi Automotive

2013.10.02.

Az autóipari elektromos csatlakozóelemeket gyártó Delphi Automotive szerdán átadta tatabányai gyárának új, nyolcezer négyzetméteres csarnokát, amellyel közel duplájára nő az üzem területe és 100 embernek biztosít munkalehetőséget.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára köszöntőjében elmondta, a Delphi magyarországi súlyára tekintettel a kormány egyeztetéseket kezd a vállalattal stratégiai együttműködési megállapodás megkötése érdekében.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Sebestyén Balázs, a Delphi Connections Systems Hungary Kft. ügyvezetője (b-j) az autóipari elektromos csatlakozóelemeket gyártó Delphi Automotive tatabányai gyára új, nyolcezer négyzetméteres csarnokának avatásán. MTI Fotó: Kovács Attila

A politikus hozzátette, a Delphi bővítése erősíti a törekvést, hogy Magyarország az autóipar egyik fellegvára lehessen és bizonyítja, hogy "a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok története egy sikersztori".

Sebestyén Balázs ügyvezető tájékoztatása szerint az új üzemcsarnokban légzsákok csatlakozóit gyártják, valamint az elektromosjármű-töltő csatlakozók iránti növekvő keresletet szolgálják ki. A bővítés értéke 3,4 milliárd forint, ehhez 686 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a vállalat, magyar és uniós forrásokból.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere az avató ünnepségen jelentette be a város új kezdeményezését, miszerint bérlőkijelölési jogot ad a városban működő nagyvállalatoknak az önkormányzati bérlakásokra. A kijelölés jogával a városban működő nagyvállalatok a foglalkoztatottaik létszámának megfelelő arányban élhetnek - tette hozzá. Tatabányán az önkormányzati bérlakásállomány megközelíti a háromezret.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Liam Butterworth, a Delphi Electrical alelnöke és a Delphi Connection Systems elnöke, Sebestyén Balázs, a Delphi Connections Systems Hungary Kft. ügyvezetője és Schmidt Csaba polgármester (b) az autóipari elektromos csatlakozóelemeket gyártó Delphi Automotive tatabányai gyára új, nyolcezer négyzetméteres csarnokának avatásán október 2-án.
MTI Fotó: Kovács Attila

Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott az MTI-nek elmondta, a megyei munkaügyi központ aktívan közreműködik a Delphi létszámigényének biztosításában. A munkavállalókat előzetes tesztelés után közvetítik, az együttműködés nyomán az elmúlt hónapban 45 embert helyeztek el a cégnél és ez a szám tovább emelkedhet.

A Delphi tatabányai üzemének 2012-es árbevétele 68 millió euró volt. Munkatársainak létszáma a bővítéssel együtt 1200 fő, de a létszám további fejlesztésekkel az 1400 főt is elérheti 2015-re.

Az üzem korábban a Bain Capital amerikai pénzügyi befektetőcsoport tulajdonában lévő FCI cégcsoporté volt, majd 2012 októberében az FCI járműipari csatlakozókat gyártó divízióját felvásárolta a szintén amerikai tulajdonú Delphi Automotive, a gyár a továbbiakban a Delphi Connection Systems Hungary Kft. néven működik.

A Delphi 1991 óta van jelen Magyarországon, azóta 66 milliárd forintot fektetett be. A cégcsoport jelenleg három gyárat működtet az országban: Tatabányán, Balassagyarmaton és Szombathelyen, amelyekben több mint 3000 főt foglalkoztat. A gyárakban globális autógyártók számára készülnek járműipari csatlakozóelemek.

A Delphi Automotive elektronikai alkatrészek és technológiák piacvezető szállítójaként ismert világszerte az autóiparban, a haszongépjárművek piacán és más piaci szegmensekben, nagyobb technikai központjaival, termelőüzemeivel és ügyfél-kapcsolattartó központjaival 32 országban van jelen világszerte.

MTI
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.20
A magyar jet-ski válogatott tagjai előkelő helyről várják a péntektől vasárnapig zajló Magyar....
2024.07.20
Nem szépek. Sőt, némelyik kifejezetten csúf, de kedves darabjai az autótörténelemnek. ..
2024.07.20
A vállalat elektromos meghajtású, teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek eladásai 41....
2024.07.20
Kalle Rovanperä 15,7 másodperces előnyre tett szert a helyiek fordos kedvencével, Mārtiņš Sesksszel....
2024.07.20
Tippek a helytakarékos pakoláshoz. ..
2024.07.20
Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő....
2024.07.20
A Lamborghini Köln most egy új szalonban köszönti a márka vásárlóit és barátait, és lenyűgöző....
2024.07.20
Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában....
2024.07.20
Az Apollo Tyres a háromszoros Formula–1-futamgyőztes Giancarlo Fisichellát kérte fel, hogy....
2024.07.20
A DataHouse pénteken közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon csaknem 457 ezer....