baleset-megelőzés

Baleseti helyszíneken tanultak a gyerekek

2015.09.05.

A tanévkezdés kapcsán szimulált helyszíneken tartottak baleset-megelőzési oktatást iskolásoknak Nyíregyházán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti állományának szervezett balesethelyszínelői versenyén szakemberek segítségével több száz diák tekinthetett bele a rendőrök munkájába 2015. szeptember 3-án Nyíregyházán. A tanulókat szakemberek kalauzolták végig a helyszíneken, kiemelve a legfontosabb baleset-megelőzési tudnivalókat. 

Prevenciós szempontból szeptember kiemelt időszak a rendőrség számára. A 2015/2016-os tanévben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 137 településének 211 oktatási intézményében 198 rendőr kezdte meg iskolarendőri szolgálatát. A tanévben az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével, elérhetőségét a résztvevő iskolákban elhelyezett plakátokon találják meg.

Szeptemberben – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – a rendőrség és a polgárőrség kiemelt jelenlétet biztosít azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt. Elsősorban a gyermekek biztonságos közlekedésére, és a gépjárművezetők jogkövető magatartására fordítanak figyelmet.

További sikeres prevenciós programok folytatódnak ebben a tanévben is, így a „SuliMoped” program, valamint a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedők. A program tantervi órakereten kívül, többnyire e-learning képzés keretében valósul meg, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ötven nyolcadik osztályos diák bevonásával.

A több mint 20 éve működő D.A.D.A. program foglalkozásain általános iskolás gyerekeket tanítanak biztonságos életvitelre.

A középiskolai tematikus program, az ELLEN-SZER az elmúlt tanévben felfrissült, mind módszertanában, mind témaköreiben. A tizenéves korosztály igényinek kiszolgálására – korszerű kompetencia alapú pedagógiai módszerek felhasználásával – a biztonságos internetezés és az új típusú pszichoaktív anyagok veszélyei kerülnek előtérbe.

Folytatja működését a 2013 szeptemberében indult „iskolai bűnmegelőzési tanácsadói hálózat” is. A bűnmegelőzési tanácsadók feladata a szakiskolába vagy szakközépiskolába járó fiatalok bűncselekményekkel szembeni fokozott védelme mind elkövetői, a sértetti oldalon, kiemelt figyelemmel az internet veszélyeire, a családon belüli erőszakra, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekre, valamint a közlekedésbiztonságra.

A megelőzési szakemberek a legkisebbeket is megszólítják, a speciálisan erre az életkorra kialakított Ovizsaru program 90 óvodában működik a megyében.

Forrás: police.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.02
Az "MM" kód: Soha ne vegyél ilyen autót! ..
2023.06.02
Ha a fenntarthatóságról van szó, a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató, a Still, halad....
2023.06.02
Olaszországban országos sztrájkot jelentettek be a légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók....
2023.06.02
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a szokásosnál is nagyobb energiát fektet az út menti növényzet....
2023.06.02
Bizonyos Tesla modelleknél gyakran észlelnek nyikorgó hangokat a futómű területéről. Mi a probléma....
2023.06.02
Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a....
2023.06.02
Dunaharaszti rendőr segített kiszabadítani az autóban rekedt Lénát - írja a police.hu ..
2023.06.02
A Bridgestone bemutatja a prémium kategóriás VX-R TRACTOR abroncscsaládot, amelynek fejlesztésénél....
2023.06.02
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetője illetékességi területére kiterjedő fokozott ellenőrzést....
2023.06.02
Azzal ajándékozott meg a sors távol-keleti szerencséje, hogy volt alkalmam napokig tesztelni végre....