Japán

Bámulatos jövőautókkal villant Japánban a Toyota - előzetes fotók

2023.10.20.

A Toyota a jövő új értékeit hozza el az autóiparba: mesterséges intelligenciával és elektrifikációval találkozhatunk az új koncepciómodellek megtekintésekor. A Japán Mobilitási Kiállításon mutatnak be két új modell, az Ft-3e és az Ft-Se fantázianevekre keresztelt prototípusokat, melyek életmódpartnerekké is válhatnak a reaktív kezelőszerveik és kényelmi funkcióik miatt.

A Toyota kiállítóként vesz részt a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon, amely október 26-tól november 5-ig tart. A márka standja a "Változtassuk meg az autók jövőjét – találd meg a jövődet" témára épül. A standon szerepet kapó modellekkel kapcsolatos első bejelentésében a Toyota felfed néhány tervezési részletet két akkumulátoros elektromos (BEV) koncepció kapcsán, amelyek az FT-3e és az FT-Se nevet viselik. A két koncepciómodell – az SUV típusú FT-3e és a sportos FT-Se – az elektrifikáció és a mesterséges intelligencia által átalakított jövőt, valamint az autók által kínált újfajta élményeket mutatja be.

A Toyota úgy véli, hogy a jövőbeli mobilitás a fizikai szállítóeszközök biztosításán túlmenően az egyes vásárlók egyéni értékrendjéhez szorosan illeszkedő életmódpartnerré válhat. A rendkívül gyorsan reagáló kezelőszervek és a BEV-ekre jellemző magával ragadó dizájn mellett ezek a modellek egyedülálló, rajongást kiváltó autókká fejlődnek azáltal, hogy az utazás személyre szabott örömét, valamint kényelmes funkciókat kínálnak a helyi információk stresszmentes böngészéséhez a fedélzeten.

Az FT-3e főbb jellemzői

•    Egy újgenerációs akkumulátoros elektromos (BEV) koncepciómodell, amely új vezetési élményekkel és innovatív technológiákkal elért személyre szabott szolgáltatásokkal gazdagítja az ügyfelek mindennapjait.

•    Hozzájárul a karbonsemlegesség eléréséhez és egy jobb világ megteremtéséhez azáltal, hogy csatlakozik a társadalomhoz, mint a járműből és környezetéből származó energia és adatok átviteli közege.

Formák

•    Külső kialakítás, amely ötvözi a fejlett stílust és az esztétikát, miközben a lehető legletisztultabb formában valósítja meg a karosszériákat alkotó vonalakat és felületeket.

•    A karosszéria alsó oldalától a felső ajtóig futó digitális kijelzők információkat szolgáltatnak, amikor a vezető megközelíti az autót, beleértve az akkumulátor töltöttségét, az utastér hőmérsékletét és a belső levegő minőségét.

Az FT-Se főbb jellemzői

•    A Toyota mérnökei egy nagyteljesítményű akkumulátoros elektromos (BEV) modellt képzeltek el a karbonsemleges korszak sportautóinak egyik opciójaként, amely magában foglalja a TOYOTA GAZOO Racing azon erőfeszítései során szerzett szakértelmét, hogy egyre jobb autókat készítsen a motorsportokon keresztül.

•    A még jobb kezelhetőségre, stabilitásra és aerodinamikai teljesítményre törekvő FT-Se az FT-3e-vel közös főbb elemeket foglal magában A Toyota egy olyan autó létrehozását tűzte ki célul, amely a szoftverfrissítések révén folyamatosan fejlődik a vezetővel együtt.

Formák

•    A széles és alacsony arányok, valamint az elegáns, látványos sziluett csökkentik az aerodinamikai légellenállást.

•    A következő generációs vezetőtér intuitív kezelhetőséget és magával ragadóbb vezetési élményt kínál.

•    Az alacsony műszerfalprofil jó kilátást biztosít. Az újonnan tervezett térdvédők védik a testet a G-erőktől vezetés közben.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....