luxusautó

Bár a szerelem Phantomjában...

2021.06.09.

Már csak ez hiányzott a fűthető, hűthető és masszírozó ülések után, íme a legdrágább extrák.

Rolls-Royce Phantom Brogham de Ville, 1926 Forrás: Vintage & Prestige / P&A Wood

Mobil budoár

Nincs új a nap alatt, a Rolls-Royce már kilencven éve bemutatott száguldó budoárt: a Phantom modell érdekessége volt, hogy utasterének kárpitját a XVII. század francia festője, Jean-Antoine Watteau képeinek másolatával díszítették: a vezetőfülkét elválasztó falból kihajtható két szék közé pedig bárszekrényt építettek.

Az elektromosan hűthető változat is több mint félévszázada szerepel a kínálatban, a drágább modellekben pedig alapfelszerelés, miközben újabb extrákkal drágíthatók a méregdrága luxusmodellek, melyeknek története pikáns darabbal indult.

Rolls-Royce Phantom Brogham de Ville, 1926 Forrás: Vintage & Prestige / P&A Wood

Marie Antoinette után szabadon

Ritka és értékes old timerek az egyedileg gyártott modellek, ezek között is a csúcsot képviseli a Rolls-Royce 40/50HP Phantom I Brougham De Ville, melyet 1926-ban varázsoltak budoárrá.

A Szerelem Phantomja név is jelzi, hogy mobil hálószobának szánták.

A The Phantom Of Love autót Charles Clark & Son Ltd of Wolverhampton cég építette a Londonban élő Clarence Warren Gasque amerikai-francia üzletember megrendelésére, a milliomos pedig feleségének szánta születésnapi meglepetésként.

Maude. Gasque alaposan meglepődött az ajándékon, de állítólag élvezte az utazásokat a Versailles kastély Rococo szalonjának stílusában épített utastérben, ahol úgy érezhette magát, mint Marie Antoinette.

Az idő múlását újragyártott francia Ormolu órán követhette, az erotikus szobornak is beillő mestermű két vázával a posztamensként szolgáló szekrényen pihent, alatta pedig italok és poharak sorakoztak.

Rolls-Royce Phantom Brogham de Ville, 1926 Forrás: Vintage & Prestige / P&A Wood

Phantomon piknikezni

Az 1972-es Phantom VI Limousine már hűtőszekrényt és tv-t is kapott, de az igazi különlegességét az adta, hogy a Rolls-Royce Phantom piknikező asztalként szolgált, hála a legendás tervező és kocsiépítő H. J. Mulliner, Park Ward Ltd, munkájának.

Megálláskor csak elő kellett venni a csomagtartóból a kellékeket: a két hosszú asztallapot a sárhányókra, az elforgatható bárszékeket a lökhárítóba kellett a pattintani, a stabil rögzítőpontokat a műhely alakította ki szolidan elrejtve.

Rolls-Royce Phantom Limousine, 1972 Forrás: RM Sotheby's

High society

A mai ajánlatok sem kevésbé elegánsak: italkészlet az Aston Martinban, kristálypoharas bárszekrény a Phantomban, és a Rolls-Royce tartozék koktélpult, hogy menet közben se szomjazzon a high society.

Átlagemberként még látni is ritkán lehet Aston Martint, Bentleyt vagy Rolls-Royce modellt, az meg tényleg keveseknek adatik meg, hogy utasként, vagy vezetőként, de főleg tulajdonosként ilyennel autózzanak. A világ gazdagjainak sokszor még ez a luxus sem elég, amit felismertek a gyártók, ezért az egyébként is exkluzív modelleket is megpróbálják még egyedibbé tenni ajánlataikat.

Rolls-Royce Phantom Limousine, 1972 Forrás: RM Sotheby's

Elegánsan nyújtva

Vannak a szériaváltozatnál hosszabb típusok, a különleges kárpitozásúak és fényezésűek. Az már szinte mindennapos, hogy a hátul ülőket ablak választja el, hogy akár a politikai vezető, akár a királyi fenség a vezetőtől és testőrtől szeparálva utazzon.

Luxus platform

A hőskorban egyedi karosszériák építését is vállalta a Rolls-Royce, mely az új Architecture of Luxury platformmal a legextrább ügyféligényeket is ki tudja elégíteni. A négy éve indult fejlesztést így ismertette Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce Motor Cars elnök-vezérigazgatója, aki szerint a filozófia egyszerű: „Adott négy fix pont, de azok között bármit módosíthatsz”.

Az új platform jellegzetessége, hogy szélsőségesen átalakítható, épülhet rá hosszított limuzin, kombi, vagy szélesített, nyújtott sportkupé. Az ötlet nem új, korábban is készültek egyedi Rolls-Royce modellek, de most az új platformmal szinte végtelenre bővültek a lehetőségek. A legújabbat már be is mutatták, a neve Boat Tail.

Boat Tail, a 2021-es piknik modell                                    Fotó: Rolls-Royce

Mágneses hámozókés

Fekhellyé alakítható masszírozós ülések, hatalmas képernyők és hűtött bárszekrény, luxusautóhoz illő poharakkal, a Rolls-Royce már évek óta kínál olyan kristály készletet, melyet csak a brit márka megrendelésére gyártottak Ajkán. Akinek ez nem elég, rendelhet piknik készletet, természetesen csak nemes anyagokból. A Bentley és Rolls-Royce egymással versenyezve bővíti amúgy is gazdag kínálatát, a mini koktélbár a poharaktól, és keverőedényeken át a vágódeszkáig mindent tartalmaz, még mágneses rögzítésű hámozókést is.

Világító ládika

A koktélpoharak és az üvegtálca a németországi Theresienthal család üvegfúvóműhelyében készül. A belső-külső világítású zárható ládika a legjobb minőségű amerikai diófából, kézimunkával készült A Rolls-Royce modellekhez bőrkárpitozású koktélboksz csak limitált számban készült, a 130 darab mindegyike elővételben elkelt, egyenként tízmillió forintnyi fontért.

A kihajtható ülőkék a Cullinan modellhez          Fotó: Rolls-Royce

Pezsgő a 007-esnek

A James Bond filmből ismert márka mutatta be az Aston Martin á la Dom Péggnon modellt, ami a világ leghíresebb pezsgőjének gyártójával közösen készült a brit autómárka milánói részlegével, mely különleges italtartóval extrázza a klasszikust.

Kézimunkával készült pezsgőtartót építettek az Aston Martin Rapide S csomagterébe, ahol biztonságosan szállítható három üveg 1998-as Dom Pérignont és persze pohárkészlet.

A hatszáz lóerős Aston Martinhoz szállított kiegészítő neve Dom Pérignon Deuxieme Plénitude Special Kit.

Dom Pérignon Deuxieme Plénitude Special Kit   Forrás: Aston Martin

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.21
Ha minden a kormányzat menetrendje szerint alakul, akkor a megújított KRESZ (Közúti Rendelkezések....
2024.06.21
Pontosan ötven évvel ezelőtt az egyik pillanatról a másikra kihalt szellemvárossá változott a....
2024.06.21
Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél....
2024.06.21
A szlovák kormány aláírta a befektetési szerződést a Gotion és InoBat cégekkel, amelyek....
2024.06.21
A kínai gyár európai portfóliójának két hiánypótló haszonjármű modelljét is bemutatja a nemzetközi....
2024.06.21
Egész évben, de különösen nyáron nagyon sok magyar ül autóba, hogy a szomszédos Ausztriában....
2024.06.21
A parlament jóváhagyta az egynapos autópálya-matricára vonatkozó törvényt - írja a parameter.sk. ..
2024.06.21
Kedden írta alá Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael....
2024.06.21
Két év börtönbüntetésre ítélt a bécsi kerületi bíróság egy 46 éves férfit, mert 2013-ban egy banda....
2024.06.21
Súlyos baleset történt szombaton délután a szlovákiai Vysoká nad Kysucou községben (Čadcai járás):....