támogatás

Beköltöztek a Győri Balett táncművészei az Audi Hungariához

2023.01.26.

Kétszer két héten át a győri Audi-gyár területén belül próbálnak a Győri Balett táncosai. A különleges helyzet oka az energiakrízis.

Győrben az Árkád parkolóház földszintjén található a Győri Balett próbaterme. A megnövekedett gáz és villamos energia árak miatt a társulat igyekszik átvészelni a két leghidegebb téli hónapot, a januárt és a februárt. A próbák ez alatt sem állhatnak le, mert a táncosok olyanok, mint a sportolók, a folyamatos tréning elengedhetetlen.

Táncpróba a Pipacsban. Fotók: Audi Hungaria

Az Audi Hungaria segítő kezet nyújtott a társulatnak. A gyár területén levő rendezvényközpontot kétszer két hétre felajánlotta a táncosoknak. A piros színéről Pipacsnak nevezett épületben korábban sajtótájékoztatókat, fogadásokat, továbbképzéseket tartottak, ezek most kétszer hétig szünetelnek.

Asztalok és székek helyett ezúttal a balett kellékei foglalják el a termet. Van korlát, szőnyeg és zongora is. A nyitányon a média képviselői is ott lehettek, amikor Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja és Velekei László, a Győri Balett igazgatója bejelentették a ritka gyártörténeti pillanatot.

Az Audiban és a Győri Balettben közös, hogy mindketten világszínvonalon dolgozunk, precízen, pontosan és alázattal – fogalmazott Németh Kinga, aki emlékeztetett arra is, a társulat és a négykarikás vállalat hosszú közös múltra tekintenek vissza, hiszen az Audi Hungaria és a Győri Balett 2022-ben ünnepelte együttműködésük 25. évfordulóját. Így aztán nem volt kétséges, hogy az energiaárak miatt nehéz helyzetbe került Győri Balett most is számíthat a győri Audi támogatására.

Ritkaság a világban, hogy egy művészeti együttes ipari létesítményben próbál. érezzétek magatokat otthon – fordult Németh Kinga Velekei Lászlóhoz.

Közös fotó az első próba után: A kép közepén balról jobbra: Kiss János, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, a Győri Balett korábbi igazgatója, Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja és Velekei László, a Győri Balett igazgatója a Győri Balett táncművészeivel

Utóbbi megköszönte az Audi támogatását, s úgy fogalmazott, a művészetünkkel akarjuk meghálálni a támogatást. Mindez azt jelenti, hogy látványos előadásokkal kedveskednek az Audi Hungaria érdeklődő munkatársainak. 

Velekei László kiemelte, a társulat és az Audi világképe azonos, a minőség az összekötő kapocs.  

Az Audi Hungaria a társadalmi felelősségvállalás jegyében 1993-as alapítása óta aktívan támogatja a régió kulturális életét, valamint számos közösségi és szociális kezdeményezést indít az itt élők életszínvonalának további növelése érdekében.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.20
A központi járási ügyészség közvetítői eljárás céljából felfüggesztette az eljárást azzal a....
2024.04.20
Az Energiaügyi Minisztérium közleménye szerint márciusban 80 százalékkal nőtt az értékesítés 2023-....
2024.04.20
A TCR World Tour egyetlen magyar versenyzője az első helyről indulhat a szombati első futamon....
2024.04.20
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a ....
2024.04.20
Rendkívül izgalmasan alakul a rali-vb szezon második aszfaltos versenye, ugyanis még Ogier is....
2024.04.20
Megközelítette az 1500-at a hazánkban a tavaly eladott kínai autók száma és ebbe nem számoltuk bele....
2024.04.20
Azt gondolta, jó ötlet felmászni a méregdrága szupersportkocsira. ..
2024.04.20
A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok....
2024.04.20
Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel....
2024.04.19
A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal,....