Bentley

Bentley Motors Beyond100

2020.11.12.

A Bentley Motors a mai napon leleplezett Beyond100 stratégiai tervének keretében globális vezetővé szeretne válni a fenntartható luxus mobilitásban. Ennek érdekében a Bentley minden tekintetben megújul, hogy második évszázadának kezdetén teljes mértékben karbonsemleges szervezetté váljon. Az átalakulás a Bentley teljes működését és minden termékét érinti. Ez magában foglalja a modellkínálat váltását kizárólag konnektoros hibrid és elektromos járművekre 2026-ig, majd teljesen elektromos járművekre 2030-ig.

A bejelentés megerősíti, hogy a Bentley a mobilitás következő évszázadának is kiemelt szereplője kíván lenni, és a világ legnagyobb V12-es benzinmotor-gyártójából a belsőégésű motorok helyettesítésével a világ vezető fenntartható luxus mobilitás vállalatává akar válni.

A Beyond100 stratégiai terv két évtizednyi előre gondolkodás, innováció és célközpontúság eredménye. A Bentley a környezethez, a társadalomhoz és a gazdasághoz fűződő felelőssége elismeréseként már átalakította 80 éves főhadiszállását Nagy-Britannia első karbonsemleges luxusautó-gyárává. Emellett a luxusmárka minden eddiginél több piacra terjesztette ki hatáskörét: a 68 helyszínen hosszú távú, következetes, fenntartható üzletmodellt hozott létre.

A Bentley célja, hogy 2030-ra teljes mértékben karbonsemleges luxusautó-márkává váljon, amelyet a szervezet minden szintjén fenntarthatóságot ösztönző programok támogatnak. Ez magában foglalja az elektromos modellek fejlesztését, a környezeti hatások csökkentését, az ellátási lánc átrendezését és a kereskedői hálózattal való szoros kapcsolatot.

A Bentley üzletmodelljének átalakításában az elektromos autózás felé vezető út jelenti a főszerepet. A márka már elköteleződött amellett, hogy a kínálat minden modellsorozat elérhető lesz hibrid variánssal 2023-ig, miközben a Bentley első teljesen elektromos autója 2025-ben mutatkozik be. Azonban a Bentley ma bejelentette, hogy az abszolút zéró emissziós mobilitás felé fordul.

2025-ben az első teljesen elektromos Bentley modell bemutatkozásával a Bentley elsőként kínál teljesen karbonsemleges autót. 2026-ra pedig a Bentley kizárólag konnektoros hibrid vagy elektromos modelleket tesz majd elérhetővé portfóliójában. 2030-ra a gyártó kizárólag elektromos járműveket gyárt majd.

A Bentley felvillanyozó jövőjének a centenáriumi esztendőben bemutatkozott, teljesen elektromos EXP 100 GT koncepció ágyazott meg, amely számos fenntartható anyagával is újat mutatott, mint például az 5000 éves, rézbetétes folyami fa, a természetes gyapjúszőnyeg, valamint a borkészítés melléktermékéből készülő bőrhatású kárpitozás.

A tavalyi évben a Bentley Crewe-ban található gyára lett Nagy-Britannia első karbonsemleges luxusautó-gyára a Carbon Trust minősítése alapján. Ezt két évtizednyi innováció és kezdeményezés előzte meg, például víz-újrahasznosító rendszer, helyi erdőtelepítés, összesen 30.000 napelem telepítése, valamint váltás megújuló energiaforrásokra.

A Crewe-ban található gyár tovább fejlődik ezen az úton. Az év végére az összes beszállítónk sikeresen teljesíti a fenntarthatósági ellenőrzést. 2025 végéig a Bentley szeretné tovább csökkenteni a gyár környezeti hatását és teljesen műanyagsemlegessé válni. A 2030-as végcél a klímapozitív gyár, amely aktívan csökkenti az atmoszféra karbontartalmát, folyamatos befektetéssekkel a megújuló energiába és az erdőgyarapításba. 

                               

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red....
2023.09.23
Összeütközött két személyautó a Tápiószecsőt és Tápióságot összekötő úton – írta az Országos....
2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..
2023.09.22
A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei....
2023.09.22
Nézze meg a videót! ..
2023.09.22
Az M1-es autópályán, a lébényi szakaszon, a 128-as és a 136-os km között új terelést építenek ki,....
2023.09.22
Az LFA óta nem mutatott be olyan teljességgel öncélú, a sofőr korlátokat nem ismerő....