autóipar

Bízhatunk az autóiparban – javuló előrejelzések

2013.12.08.

Jelentősen javították a magyar gazdaságra adott növekedési előrejelzésüket londoni pénzügyi elemzők a legutóbbi aktivitási adatok alapján – egyebek között a magyar autóipar bővülő termelési kapacitását látva.

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai befektetőknek összeállított, pénteken ismertetett heti térségi helyzetértékelésükben közölték, hogy az idei év egészére 0,9 százalékos, 2014-re 2,2 százalékos GDP-bővülést várnak a magyar gazdaságban. A ház eddig 0,5 százalékos idei és 1,5 százalékos jövő évi növekedést valószínűsített Magyarországon.

A Morgan Stanley londoni elemzői az előrejelzés javításának indokai között kiemelték, hogy a harmadik negyedévről szóló részletes GDP-adatok tanúsága szerint a magyar gazdaság növekedését most már külső és belső tényezők egyaránt hajtják. A fő hajtóerő továbbra is a nettó export, ám ezúttal a beruházások és a költségvetési szektor kiadásai is hozzájárultak a növekedéshez - hangsúlyozták a ház szakértői.


A Mercedes folyamatosan fejleszt Kecskeméten

A JP Morgan globális bankcsoport londoni befektetési részlegének szakelemzői már az előzetes harmadik negyedévi GDP-becslés novemberi ismertetése után közölték, hogy a vártnál erősebb első háromnegyedévi lendület nyomán 0,6 százalékról 1,1 százalékra emelték a magyar gazdaság idei egész évi növekedésére szóló prognózisukat, és az általuk addig várt 2,0 százalék helyett most már 2,3 százalékos magyar GDP-növekedést valószínűsítenek 2014-ben.

A ház londoni elemzői közölték: véleményük szerint a magyar gazdaság növekedésének hajtóerejévé a következő negyedévekben egyre inkább a hazai kereslet válik, tekintettel az egyszerre több csatornán zajló monetáris és költségvetési ösztönzésre. Mindemellett az exportot is valószínűleg gyorsítani fogja az élénkülő külső kereslet és a magyar autóipar bővülő termelési kapacitása.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.02.22
Milyen autót vegyek? – érkezik sokszor a kérdés, a válasz természetesen: Attól függ! ..
2020.02.22
2018-ban Franciaországban 175 személy vesztette életét közúti balesetben úgy, hogy a balesetben egy....
2020.02.22
Vandita Sariya Indiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.02.22
A téli hónapokban mivel lehet feldobni egy egyébként is esedékes utazást? Jöjjön egy összefoglaló a....
2020.02.22
Újabb piacokról vonul ki a General Motors – írja az automobilwoche.de ..
2020.02.22
Frank Witter, a wolfsburgi konszern pénzügyekért felelős igazgatósági tagja lejáró szerződését 2021....
2020.02.22
Áprilisban rendezték volna meg, a koronavírus miatt azonban elhalasztották. A Daimler és a....
2020.02.22
Az autópiacon leáldozott az egyterűek kora, helyüket fokozatosan átveszik a szabadidő-autók és....
2020.02.22
Ötmillió forinttal segíti az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját a Nemzeti Útdíjfizetési....
2020.02.22
Az új generációs Lexus ES egyik nagy technológiai szenzációja volt a típus kamera alapú külső....