közlekedésbiztonság

A biztonságos vezetésért kampányol az AutoWallis Csoport

2023.05.23.

Az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Motor a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal indított közösen kampányt a gyorshajtásból eredő balesetek visszaszorítása érdekében, amelyben felhívják a figyelmet arra, hogy az utca nem versenypálya. A magyar tőzsde autós vállalata aktívan támogatja tagvállalatait a társadalmilag fontos ügyek képviseletében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) motorkerékpár-beszállító partnere, az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Motor és a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsága idén különleges videót készített a gyorshajtásból eredő balesetek visszaszorítása érdekében. Az edukációs videóban a BRFK kötelékében szolgáló két motoros rendőr mellett Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző, MotoGP világbajnok, valamint Kiss Norbert, négyszeres Európa-bajnok kamionversenyző is szerepet kapott. Az AutoWallis leányvállalata és a BRFK azért döntött a közlekedésbiztonsági videó elkészítése mellett, mert tavaly – a KSH adatai alapján – összesen 20 752 baleset történt Magyarország útjain, ebből több mint 10 ezer járt súlyos sérüléssel, a halálos balesetek száma pedig ezer feletti volt. A rendőrségi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a gyorsulási versenyek még mindig gyakoriak a közutakon.

A Wallis Motor példát szeretne mutatni, hogy a versenyzésre született autókat is a helyükön kell kezelni, így az autókereskedéseknek is ki kell venni a részüket abban, hogy felhívják a figyelmet: az általuk forgalmazott modelleket vezetni ugyanúgy felelősség, mint élmény. Az AutoWallis Csoport elkötelezett a fenntartható működés és a társadalmi értékek mellett, így a tőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalatai közül elsőként dolgozta ki Zöld Finanszírozási Keretrendszerét, idén márciusban pedig publikálta első fenntarthatósági (ESG) jelentését, melyben áttekintette működését, meghatározta a fenntartható működéshez köthető főbb folyamatokat, és átalakította a jelentéskészítéséhez szükséges belső információs rendszerét. Az AutoWallis terve, hogy 2024 végére megszerezze ESG minősítését.

A közlekedésbiztonsági videó az alábbi linken érhető el:

Az utca nem versenypálya – vigyázzunk egymásra!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.24
Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A....
2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....
2023.09.24
Az AvtoVAZ alelnöke "drámai munkaerőhiányról" beszélt legutóbbi nyilatkozatában. A szakember....
2023.09.24
A japán luxusmárka felgyorsítja az akkumulátoros elektromos autók fejlesztését és a karbonsemleges....
2023.09.24
Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, míg a másodikon negyedikként ért célba Kiss Norbert, a....
2023.09.24
A Rally Hungary-n indul első alkalommal raliversenyen a túraautó világkupa 2019-es bajnoka, hogy a....
2023.09.24
Lantos Csaba a járműgyártás megtekintése mellett a gyár karbonsemleges energiamenedzsment....
2023.09.24
Bringa- és rollermegosztó szolgáltatókat tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete. ..