Formula E

A Bosch az ABB FIA Formula-E bajnokság hivatalos partnere

2018.10.17.

Az ABB FIA Formula-E bajnokság ötödik idényének kezdetére új támogatót kapott a versenysorozat: a következő három év során a Bosch a tisztán elektromos, együléses versenyautók világszerte első versenysorozatának hivatalos partnere. 

A Bosch célja az elektromos mobilitás terén a vezető pozíció megszerzése. „A Bosch az elektromos autózás első számú partnere, amit most a Formula-E hivatalos támogatójaként is kifejezésre kívánunk juttatni” – emelte ki Dr. Markus Heyn, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja. A versenysorozattal kialakított partneri kapcsolat a versenypályákra, az internetre és a televízióra egyaránt kiterjedő, széles körű reklámtevékenységet ölel fel. „Örülök, hogy a Bosch-t az ABB FIA Formula-E bajnokság hivatalos partnereként köszönthetjük” – emelte ki Alejandro Agag, a Formula-E alapítója és vezérigazgatója.

„A Bosch az autóipar egyik vezető beszállítója, egyben elismert márkanév, akinek Formula-E-beli megjelenése egyértelműen jelentős lépés. A Bosch sokévi versenysport-hagyománya, illetve az automatizálás, a hajtásrendszerek elektromossá alakítása és a hálózatba kapcsolás szakterületein rendelkezésére álló tudása valóban ideálisan illeszkedik versenysorozatunkhoz. E fő pillérekben látom a jövő nagyvárosi mobilitásának kulcsát, mi pedig partnereink széles körével közösen jelentősen felgyorsíthatjuk az elektromos átalakulást.”

A Bosch számára az elektromos versenysorozattal kialakított partneri együttműködés jóval több egyszerű szponzorációnál, hivatalos partnerként ugyanis a vállalat a nézőkhöz és ügyfeleihez is közelebb kerülhet. Mára csaknem minden nagy autógyártó képviselteti magát a Formula-E mezőnyében, a Bosch pedig belépésével tovább gazdagítja versenysport-hagyományát. A technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi beszállítója régóta a DTM partnere, valamint a World Endurance Championship (Hosszútávú Világbajnokság) számos prototípusának és túraautójának beszállítója, így Formula-E-beli megjelenésével teljessé teszi versenysport-tevékenységét. „A Bosch elektromos hajtásrendszereket kínál – utcára és versenypályára egyaránt” – mutatott rá Dr. Markus Heyn.

13 futam öt kontinens 12 városában

A Formula-E révén a Bosch olyan globális versenysorozatban jelenik meg, amely vonzó technikai, illetve marketing-platformként szolgál. A futamokat világszerte városi pályákon rendezik. Az ötödik idény 2018. december 15-i nyitányán a szaúd-arábiai Ad Diriyah utcáin száguld majd a 22 elektromos versenyautó, s itt tűnik fel első ízben a Bosch logója a versenypályán. „Lüktető nagyvárosok, lelkes közönség és ’felvillanyozó’ gyorsulás jellemezte versenyautók – ez az érzelmekben gazdag környezet tökéletesen illik versenysport-tevékenységünkhöz” – tette hozzá Clemens K. Krebs, a Bosch mobilitási megoldások üzleti szektorának marketing-kommunikációs vezetője.

Szenvedélyes versenyzés

Aligha fonódhatott össze bármely más vállalat története szorosabban a versenysporttal, mint a Bosch múltja, amely 1901-ben és 1903-ban aratta saját technológiájával első győzelmeit. A versenysorozat 2000-beli visszatérését követően a Bosch neve immár az új DTM bajnokságától elválaszthatatlan, hiszen a DTM mezőny minden versenygépe a vállalat technológiáját használja. 2006 és 2012 között dízel és dízel-hibrid versenyautók alkották a Hosszútávú Világbajnokság (World Endurance Championship) legendás Le Mans-i 24-órás versenyének élmezőnyét, amelyek fedélzetén szintén a Bosch technológiája dolgozott. Tisztán elektromos hajtásrendszerükkel a Formula-E versenyautói csaknem hangtalanul száguldanak. „Legyen szó bármilyen hajtásrendszerről, a Bosch génjeiben hordozza a versenysportot” – hangsúlyozta Clemens K. Krebs.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.04.05
- Három órára nőtt a személygépkocsival utazók várakozási ideje vasárnap délelőttre a nagylaki....
2020.04.05
Vasárnap 14 órakor az 1993-as Forma-1-es Európa Nagydíj lesz látható az M4 Sporton, amely mostantól....
2020.04.04
Az édes méz és a klasszikus italok már a vírusválság előtt megfertőzték az autómárkákat. ..
2020.04.04
És a központi uniós támogatás szükségességére hívják fel a figyelmet. ..
2020.04.04
Luciano Santos Duarte Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.04.04
A 2021-es idényben az Aston Martin gyári csapataként indul a Forma-1-es világbajnoki sorozatban a....
2020.04.04
A Fővárosi Önkormányzat néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávok kialakításáról döntött.....
2020.04.04
Egy 50 éves kunfehértói férfi vesztette életét a baleset következtében. ..
2020.04.04
A koronavírus okozta válságra reagálva a Volkswagen-csoport megkezdte az arcvédő tartók gyártását....
2020.04.04
Spanyolországban hatalmas divat lett az autók műszerfalára felszerelt fedélzeti kamera, mely....