környezettudatosság

A Bosch milliárdokat fordít az éghajlatvédelemre

2019.05.09.

A Bosch csoport fokozza az éghajlatváltozás ellen és a levegőminőség javítására irányuló tevékenységeit. 

„Az éghajlatváltozás nem sci-fi, hanem egy valóságos folyamat. Ha komolyan vesszük a párizsi megállapodást, akkor az éghajlatvédelmi intézkedést nem kezelhetjük csupán hosszú távú célkitűzésként. Azonnali cselekvésre van szükség” – szögezte le a vállalat éves sajtótájékoztatóján Dr. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke. „Rendkívül komolyan vesszük az emberek aggodalmait a városok jó levegőminőségét illetően. ű

Az innovációban vezető vállalatként technológiai megoldásokat kívánunk adni az ökológiai problémákra.” Emellett Denner szerint „az autóhasználati korlátozások, a dízelellenes tiltakozások, a sárga mellények és a pénteki klímasztrájkok mind azt mutatják, hogy a vállalatoknak éghajlatvédelmi intézkedéseket kell tenniük, valamint új megoldásokat kell kínálniuk a nagyvárosok levegőminőségének javítása, és nem utolsósorban a társadalmi légkör stabilizálása érdekében”. 2020-ra a Bosch lesz az első karbonsemleges iparvállalat A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint a globális széndioxid-kibocsátás csaknem egyharmada a gyártási tevékenységekből származik. Ez elegendő ok, Bosch számára, hogy tovább fokozza a CO2-termelés csökkentését célzó, már eddig is sikeres erőfeszítéseit.

„Mi leszünk az első olyan jelentős iparvállalat, amely alig több mint egy év alatt éri el a karbonsemlegesség nagyratörő célkitűzését. A Boschnak 2020-tól kezdve nettó nulla lesz a szénlábnyoma” – jelentette ki Denner. „2020-tól a világszerte működő mind a 400 Bosch telephely karbonsemlegessé válik.” Ennek megvalósítását négy fő eszköz segíti majd a vállalatnál. A Bosch javítja az energiahatékonyságot, növeli a megújuló energiaforrások arányát az energiafelhasználása terén, több zöld energiát vásárol, és ellensúlyozza az elkerülhetetlen széndioxid-kibocsátást. Ezzel 2020-ig 3,3 millió tonna CO2 kibocsátását tudja majd elkerülni. Jobb levegőminőség: nulla közeli légszennyezés Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világ lakosságának mintegy 90 százaléka lélegzik be mérgező levegőt. A Boschnak nagyratörő terve van a helyzet orvoslására: „Célunk a közlekedés miatti légszennyezés gyakorlatilag nullára csökkentése. Ennek eléréséhez a motorháztetőn túl kell tekintenünk” – mondta Denner. A légszennyező anyagok közel nulla szintre való csökkentését célzó vállalati projekt három pilléren nyugszik: a Bosch alacsony szennyezőanyagkibocsátású erőátviteli technológiákat fejleszt, az egyenletes forgalom fenntartására irányuló projekteket végez az önkormányzatokkal együttműködve, saját üzemeiben pedig vállalati mobilitáskezelési rendszert alkalmaz. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.23
Az eljárás adatai szerint 2020. szeptember 22-én 8 óra 30 perc körül Siófok belterületén egy 69....
2020.09.23
Tárgyalások kezdődtek a Bugatti luxus sportautó brandjének eladásáról, a The Wall Street Journal....
2020.09.23
A le Mans-i 24 órás verseny 88. évadjának apropóján a Peugeot és a Total hivatalosan is útnak....
2020.09.23
A Kalasnyikov-konszern új elektromos motorkerékpárt mutatott be az Armija-2020 haditechnikai....
2020.09.22
Horvátország olyan hely, ahol érdemes letérni a kijárt útról, ehhez pedig olyan társra volt....
2020.09.22
Hidrogén üzemanyagcellával és hatalmas kapacitású hidrogéntartály-rendszerrel szereli fel Dyna....
2020.09.22
Az M4-es autóúton Üllő térségében 2020. szeptember 22-én délután egy nyerges vontató egy....
2020.09.22
Leon de Borger Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.22
Látványos optikai részletekkel érkezik Európába a Lexus RX Sport Edition, a kategóriateremtő....
2020.09.22
A rendőrök büntetőeljárást indítottak azzal a fiatalemberrel szemben, aki vezetői engedély és....