Los Angeles-i Autószalon

Bővül a Panamera paletta

2016.11.20.

Új belépőmodell jelent meg a Porsche Panamera kínálatában, illetve a hosszabb, sofőrös limuzinként használható változat is megrendelhető már.

Az új V6-os motorral rendkívül hatékony és agilis a Panamera belépő modellje. Az előző generáció alapváltozatában használt V6-osnál húsz lóerővel nyújt többet, tehát összesen 330 lóerővel áll a vezető rendelkezésére. Ugyanakkor a teljesen átdolgozott erőforrás fogyasztását sikerült egy literrel csökkenteni 100 kilométeren! Az új Panamera alapváltozata hátsókerék-hajtású, ám az új motor, az összkerékmeghajtású Panamera 4 modellhez és a szintén új, hosszabb tengelytávú Executive változatokhoz is társítható.

Az Executive kivitel egészen pontosan 150 milliméterrel hosszabb tengelytávolságot kapott, amellyel már egy igazi sofőrös limuzinná vált, olyan kiegészítőkkel, amelyek csak ehhez a modellváltozathoz elérhetők. Többek között látványos panorámatető, elöl és hátul egyaránt fűthető és elektromosan több irányban állítható ülések, adaptív légrugózás, illetve elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás gazdagítja a felszereltségét. Szintén a modell sajátosságai a hátsó napellenzők, továbbá a Panamera 4S Executive és a Turbo Executive alapfelszereltségéhez tartoznak a kormányzott hátsó kerekek, valamint a csillapítottan záródó ajtók is. A legerősebb, Turbóhoz pedig a négyzónás légkondicionáló és a LED fényszórókkal felvértezett Dynamic Light System is alapáron jár.

Az opcionálisan megrendelhető tételek között szerepel még az új fejlesztésű hátsó középkonzol, az összehajtogatható asztalok hátul és az induktív antenna az okostelefonok zavartalan működéséhez. Ezzel az utóbbi megoldással a telefon a jármű antennájához kapcsolódik, így mindig a lehető legerősebb jelet kapja,így szinte mindig biztosan rendelkezésre áll a térerő. Természetesen a személyre szabhatóság érdekében rengeteg további lehetőség áll rendelkezésre, hogy a kényelmet és a sportosságot maximálisan kiélvezhessék az ügyfelek.

Egy másik hasznos felszerelést sem hagyhatunk ki a felsorolásból, ez pedig a hátsó szórakoztató rendszer, amelynek 10,1 colos képernyőit az első ülések fejtámlájára szerelték. Sőt, ezek segítségével a Panamera hátsó része egy komplett irodává alakítható, a kijelzők pedig akár táblagépként is funkcionálhatnak az autón kívül.

Összegezve tehát új Panamera palettáján megtalálható jelenleg a belépőmodell 330 lóerővel hátsókerék-hajtással vagy összkerékhajtással, valamint további négy összkerékhajtású modell. A Panamera 4S, a Panamera 4S Diesel, a Panamera 4 E-Hybrid és a Panamera Turbo, amelyek közül a 4S, a hibrid és a Turbo is rendelhető Executive kivitelben. Az új modellváltozatokat először a Los Angeles-i Autószalonon láthatja majd a nagyközönség, november 18. és 27. között.

Forrás: porscheforever.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.29
A szövetségi kormány 350 millió euróval támogatja az e-autók nem nyilvános töltőállomásainak....
2021.11.29
A napokban ítélték oda az és Év Pickupja 2022/2023 díjat a Toyota legendás pickupja a Hilux....
2021.11.29
A hazai taxitársaságok közül elsőként a Főtaxinál érhető el a robotdiszpécser szolgáltatás, amelyet....
2021.11.29
A számos tagadás ellenére úgy tűnik, Herbert Diess vezéeigazgató nem ül olyan szilárdan a....
2021.11.28
Két autó ütközött össze a 19-es kilométernél, Budapest belterületén - írja a police.hu ..
2021.11.28
Időutazás egy különleges géppel egy történelmi terepen. ..
2021.11.28
Vasárnap délután szomorú hírt közölt a Williams-istálló: életének 79. évében elhunyt az alakulatot....
2021.11.28
Az Audi igazgatótanácsának tagja, Hildegard Wortmann még öt évig felel majd a marketing- és....
2021.11.28
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Köd. ..
2021.11.28
November 29-én hajnalban indul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train, a villamosvasúton április....