FIAT

A brazilok megőrülnek a Fiat újgenerációs pickupjáért

2020.10.03.

A Fiat a várakozásokat messze meghaladó sikert söpört be Brazíliában az új Strada debütálásakor, idén júniusban. Mindezt annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt az autóértékesítés szinte bedőlt a dél-amerikai országban – írja a legnépszerűbb olasz autós magazin internetes kiadása, a quattroruote.it. 

Az újgenerációs Strada brazíliai értékesítési adatai egy olyan pillanatban jutalmazták a Fiatot, amikor a dél-amerikai ország autópiaca általánosságban súlyos veszteségeket könyvelt el.

A legendás hírű olasz autógyár a sikernek köszönhetően alighanem átírhatja értékesítési előrejelzéseit. A 2020-as Stradából ugyanis csak júliusban 18 ezer darabot adtak el. Ez háromszor annyi, mint amennyivel a Fiatnál eredetileg kalkuláltak.

Az értékesítés mértéke akkor különösen szembeötlő, ha figyelembe vesszük, hogy a Fiat Strada eladásai lefedték a szegmens 60 százalékát egy olyan hatalmas piacon, mint a brazíliai.

Bár az olasz cég az újgenerációs modell piacra dobásakor számolt a felfutó kereslettel, a Fiat felső vezetése nem kalkulált hasonló sikerrel, és alábecsülte az igényeket. Édes teher most számukra, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel meg kellett duplázni a termelés volumenét a brazíliai Betimben található összeszerelő üzemükben.  

A Fiat Betim a Fiat Csoport legnagyobb autógyára a világon. Betim városa 40 km-re található Belo Horizonttól, Brazília Minas Gerais tartományának fővárosától.

Az újgenerációs Fiat Strada termékcsalád jelenleg két- és négyajtós változatokból áll, benzin- és etanolmotorokkal. A cég statisztikái szerint az ügyfelek csaknem fele a termékcsalád csúcsmodelljét, a Firefly motorral ellátott, négyajtós Volcanót választotta.

A Brazíliában piacra került Strada-variánsok listaára átváltva 9.600 és 12.100 euró, azaz 3,5 millió és 4,3 millió forint körül mozog. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
Még csak ismerkedünk a villanyautókkal, gyűjtögetjük a tapasztalatokat – például arról, hogy....
2021.09.19
A védelmi ipari szakképzés infrastrukturális feltételeit teremti meg a Zalaegerszegi Szakképzési....
2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....