abroncsteszt

A Bridgestone Potenza Sport első helyezést ért el az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztjén

2021.03.16.

A Bridgestone új zászlóshajójaként emlegetett Potenza Sport sportabroncs elnyerte az első helyet az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztjén. Nyolc más gyártó abroncsait megelőzve a Bridgestone Potenza Sport – egy Ford Mustang 5.0-án, 265/35 ZR 20-as méretben – nedves úton az összesített legjobb, száraz aszfalton pedig kimagasló eredményt ért el a teszten, ezzel kiérdemelve “példás” minősítését a német autósmagazinban.

A Bridgestone ultra-nagy teljesítményű gumiabroncsa, a Potenza Sport a legrövidebb féktávúnak bizonyult száraz körülmények között, száraz kezelhetőségét pedig a teszt két legjobb teljesítménye közé sorolták. Nedves körülmények között szintén a Bridgestone Potenza Sporté volt a legrövidebb féktáv, nedves kezelhetőségét és az esős körülmények között mért teljesítményét pedig legjobbként díjazták a körpályán. A csúcskategóriás sportabroncsot kitüntették, mint az abroncsot, amivel a legkisebb az vizenfutás lehetősége, melyre az AutoBild Sportautók a nedves kezelhetőség „teljesen új mércéjeként” hivatkozott.

Az AutoBild Sportautók 2021-es sportabroncs tesztje volt a gumiabroncs első szereplése független autósmagazin által lebonyolított tesztjén, de korántsem ez volt az első elismerés, amit kapott. A TÜV SÜD, Európa egyik legelismertebb független gépjármű-vizsgálati intézete a gumiabroncs indulásakor a Bridgestone Potenza Sportnak ítélte a legjobb teljesítményt prémium kategóriabeli versenytársaival szemben, mind a száraz fékezés és kanyarodás, mind az egyenes stabilitás szempontjából. A TÜV SÜD emellett a teljes szériájában EU-s A osztály minősítésű nedves tapadással rendelkező Bridgestone Potenza Sportot találta a legjobban teljesítőnek nedves kanyarodás és kezelhetőség terén is.1

Az Európában kifejlesztett és legyártott Bridgestone Potenza Sport gumiabroncsok 96 méretben elérhetőek a 17’’-estől a 22”-esig, mely a személygépkocsik és közúti terepjárók széles választékát lefedi – a prémium szedánoktól és terepjárókon át egészen a luxus- és presztízsautókig.

"Ez fantasztikus elismerés a Bridgestone Potenza Sport számára, melyről mi eddig is tudtuk, hogy piacvezető teljesítményű" – nyilatkozta Daniel Giroud, a Bridgestone EMIA értékesítési igazgatója. „Új csúcskategóriás sportabroncsunk képességeiről tanúskodik, hogy egy ilyen rangos kiadvány összesített tesztjén a termékünk első helyen végzett. Más prémium gumiabroncs termékeink, például a Bridgestone Turanza T005 nyári gumiabroncs és a Bridgestone Blizzak LM005 téli gumiabroncs legutóbbi mérföldkőnek számító teszteredményei után hosszú távú törekvésünk, hogy nagy értékű prémium gumiabroncsokat létrehozva a tesztmagazinok dobogóinak csúcsára törtjünk, erősebb mint valaha. A Potenza Sport formájában a Bridgestone egy olyan ultramagas teljesítményű gumiabroncsot alkotott, amely a vezető kezében hagyja az irányítást, miközben kiaknázza járműve teljesítményét. A Potenza Sport valóban új kiválóság a sportteljesítmény terén.”

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.19
Egy frissen közzétett, átfogó európai kutatás rávilágít a plug-in hibrid járművek nem megfelelő....
2021.04.19
A Maserati párhuzamosan fizikailag és a virtuális térben is megszervezte a Levante Hybrid....
2021.04.19
Magyarország egyik legnagyobb gumiabroncs-forgalmazója, a MARSO Kft. a KLEBER abroncsmárkával....
2021.04.19
A Stellantis csoport is belekezdett saját elektromos offenzívájába az utóbbi időben, ennek egyik....
2021.04.19
Egy személygépkocsi vezetője vesztette életét Nagyszentpál térségében - írja a police.hu ..
2021.04.19
Az abroncsgyártó két prémium terméke is kimagasló eredményekkel zárt a német autóklub és a neves....
2021.04.19
A tavaly lezárt hat tranzakciónak köszönhetően kilőttek az AutoWallis értékesítési számai: a....
2021.04.19
A játékgyártó Mattel vállalja, hogy 100%-ban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagra tér....
2021.04.19
A 2020-ban világszintű vezető pozícióját csoportszinten is visszaszerző Toyota (márkaszinten a....
2021.04.18
Hónapok óta nem fordult elő a legnagyobb magyar-osztrák határállomáson, hogy kerek hatvan perc....