Aurus Senat

Civil forgalomban is közlekedhet a Vörös téri díszszemlék parancsnoki kabriója

2019.11.06.

Az Aurus kabrió változata – a mintegy 55 milliárd forintból kifejlesztett orosz állami luxus limuzin polgári változata - megkapta az orosz közlekedési hatóságtól a járműbiztonsági tanúsítványt. Így mostantól nem csak a Vörös téren, hanem Oroszország közútjain is találkozni lehet majd vele – írja az autonews.ru orosz autós szakportál.

A díszszemlékre szánt új Aurus kabrió az orosz Központi Autótechnikai Fejlesztési Intezet (NAMI) moduláris platformjára épült. A modell ugyanolyan hibrid hajtóművel van felszerelve, mint a Senat szedán és a limuzin. Ez magában foglal egy 4,4 literes V8-os benzines turbómotort, valamint egy elektromos meghajtó egységet. Az összkerék-meghajtású járművet egya 9 fokozatú, oroszországi gyártású KATE automata sebességváltó irányítja. A hibrid hajtásláncú luxusautót első körben Oroszországban lehet megvásárolni, de az Aurus több más piacon is meg kíván jelenni.

Az eredeti kabrió - a civil változattól eltérően - néhány speciális felszereléssel is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik alkalmazását nagyszabású, ünnepi rendezvényeken. Ezek közé tartozik a támaszkodó korlát, továbbá egy mikrofon állvány, amelynek segítségével például a Vörös téri díszszemle parancsnoka irányíthatja a parádét. Ezen túlmenően az autónak különleges ünnepi mozgási módja van, amelyben az állandó sebesség 20 km/h-ra korlátozódik. Nagy hangsúlyt helyeztek a rugózásra és a lengéscsillapításra annak érdekében, hogy a jármű a lehető legpuhábban mozogjon például a Vörös tér macskakövein.

Az Orosz Föderáció ipari és kereskedelmi minisztere, Denis Manturov közölte: jövőre a NAMI létesítményeiben körülbelül 200, különböző modifikációjú Aurus gépjárművet állítanak majd elő. Elmondása szerint 2021-ben már több mint 500 ilyen, prémium kategóriás autó gyártását tervezik. Ezt a mennyiséget fokozatosan évi 5 ezer darabra kívánják növelni - a kereslettől függően. A sorozatgyártás helyszíne a Ford Sollers tatárföldi „Alabuga” üzeme lesz.

Jelenleg zajlanak a tesztek az Aurus Senat L700 limuzinnal, az Arsenal nevű kisbusz változattal és a Komendant névre keresztelt SUV változattal. Készülőben a Senat szedan hosszú változata, amely 30 milliméterrel haladja meg a normál autók hosszát. Orosz márkanév alatt dobnak majd piacra egy elektromos motorkerékpárt is, amelyeknek két változatát párhuzamosan fejlesztik a NAMI és a Kalashnikov konszern mérnökei.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.03
Három évig, 2023-ig tarthat a koronavírus-világjárvány miatt keletkezett válság a nemzetközi légi....
2020.06.03
A német Benteler jó üzletet csinált 2010-ben, amikor adómegtakarítás címén Németországból....
2020.06.03
A Scania és Norvégia vezető élelmiszer-nagykereskedelmi vállalata, az ASKO régóta együttműködik....
2020.06.03
Gema Samudra Sutrisno Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.06.03
Fenntarthatatlanná válna a Nissan jelenléte Nagy-Britanniában, ha London és az Európai Unió nem jut....
2020.06.03
Ahogy arról reggel mi is beszámoltunk halálos közelekedési baleset történt az M3-on. Egy autó a....
2020.06.03
Ismét kényszerszabadságra küldi 1100 dolgozóját júniusban a francia Renault tulajdonában levő....
2020.06.03
Egyöntetű, precíz, cicomátlan, értéksugárzó – ilyen az új Opel Mokka! Világosan igazodik az Opel....
2020.06.03
Kicsi, mégis sok szempontból felnőttebb, mint a nagy testvérei. Ki gondolta volna, hogy majd egy....
2020.06.03
Ford ezentúl egy minden eddiginél hatékonyabb pollenszűrőt is kínál, ami védelmet nyújthat a....