VolvoCars

Csúcstechnológiás Volvo-központ a „szomszédban”

2023.03.20.

A Volvo Cars Lengyelország második legnagyobb városában, Krakkóban vadonatúj technológiai központot hoz létre.

A létesítmény meghatározó szoftverfejlesztési központ lesz, és ebben a minőségében kulcsszerepet játszik a Volvo Cars azon stratégiai célkitűzésének megvalósításában, hogy 2030-ra tisztán elektromos autómárkává váljon, és vezető szerepet töltsön be az új technológiák terén, nem utolsósorban a házon belül elvégzendő szoftverfejlesztések jóvoltából.

A technológiai központ feladatai közé tartozik majd a márka küldetését meghatározó új generációs tisztán elektromos járművek kulcsfontosságú funkcióinak teljes körű kifejlesztése.

Krakkóban dolgozó mérnökeink a Volvo Cars globális hálózatában dolgozó szakemberek csapatát erősítve felgyorsítják a vállalat innovációs tempóját. Olyan felhasználási területekre fejlesztenek szoftvereket, amelyek kulcsfontosságúak a Volvo Cars számára – a balesetek okainak mélyreható ismeretén alapuló, alapvető biztonsági technológiáktól kezdve az észlelési és vezetőtámogató algoritmusokon keresztül az autonóm vezetést elősegítő szoftverekig.

A mérnökökre olyan további kihívások is várnak Krakkóban, mint az új generációs online kapcsolódási funkciók kifejlesztése, vagy a Volvo Cars szerteágazó fejlesztési tevékenységeinek adat-analitikai támogatása. Amennyiben szeretné velünk együtt formálni a jövőt, az új krakkói központ tökéletes helyszínt kínál erre.

A Volvo Cars új technológiai központja a tervek szerint már az év végén megkezdi működését, 120 tehetséges fejlesztő munkatárssal a fedélzeten. A várakozások szerint az évtized derekára a krakkói létszám 5-600 főre duzzadhat. A lengyelországi központ szoros kapcsolatban áll majd a Volvo Cars elsődleges kínai és svédországi fejlesztő központjaival, valamint egyéb nemzetközi technológiai központjaival, kiegészítve azok munkáját.

A Volvo Cars alapos mérlegelést követően döntött a krakkói helyszín mellett. A vállalat mintegy harminc éve van jelen Lengyelországban, így jól ismeri az országot. A város maga feltörekvő technológiai központ, a térségben számos technológiai vállalat tevékenykedik. Emellett jelentős a helyi telekommunikációs szektor, márpedig a Volvo Cars egyéb helyszíneken működő műszaki fejlesztő központjai jelentős számban vettek fel munkatársakat ebből az iparágból.

A Volvo Cars jelenleg két svédországi helyszínen, Stockholmban és Lundban, valamint az indiai Bangalore városában működtet technológiai központot. Emellett a vállalat jelentős fejlesztőközpontokkal rendelkezik a kínai Sanghajban, illetve a svédországi Göteborgban. Ezen helyszínek mindegyike speciális szakterületekkel foglalkozik, együtt pedig olyan megkerülhetetlen innovációs hálózatot alkotnak, amelynek elemei világszerte, stratégiai eloszlásban működnek.

Azok a tehetséges műszaki szakemberek, akik örömmel dolgoznának a Volvo Cars új, krakkói technológiai központjában, a vállalat álláshirdetési weboldalán keresztül adhatják le jelentkezésüket. Jelenleg beágyazottszoftver-fejlesztő mérnököket, rendszerfejlesztőket és tesztelőket keresünk.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.11.30
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztást adta ki ónos eső....
2023.11.30
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2023.11.30
A VOLÁN Egyesülés által szervezett "A közösségi közlekedés fotós szemmel" elnevezésű fotópályázatra....
2023.11.30
Nem csak kívülről lesz meghökkentő az új Bugatti Bolide, de a kabin is futurisztikus lesz. ..
2023.11.30
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) minden rendelkezésére álló eszközzel fellép a gyorsulási....
2023.11.30
November utolsó hétvégéjén Ausztráliában több helyen is megemlékeztek az évtizedeken át dédelgetett....
2023.11.30
Az oktatásfejlesztés és a tudományos közösségépítés erősítésére irányuló programok támogatása,....
2023.11.30
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) idén decemberben is lehetőséget biztosít a....
2023.11.30
Az elmúlt bő egy hónapban csak a Szekszárdi Rendőrkapitányság illetékességi területén öt alkalommal....
2023.11.30
A Vitesco Technologies Group AG („Vitesco Technologies”) Igazgatósága és Felügyelő Bizottsága ma....