Dacia Jogger

A Dacia a legnépszerűbb külföldi márka Olaszországban

2022.05.19.

Emlékezetesen alakult 2022 első negyedéve a Dacia számára: ez lett ugyanis a legkelendőbb külföldi márka Olaszországban – írja az ANSA olasz hírügynökség.

Az elért eredmények összefüggésbe hozhatóak a magánautó-piac 25,6%-os visszaesésével. A csökkenő eladási számok közepette a Dacia megőrizte pozícióit a magánszemélyeknek történő eladások terén. Az idei év első három hónapjában 18 232 gépkocsit regisztráltak magánszemélyek Olaszországban. Ebből 8,4%-ot a Dacia tesz ki.

A piaci részesedést tekintve a Dacia 3,7 százalékos növekedést produkált 2021 első negyedévéhez képest.

"Az első negyedév kiváló eredményei azt mutatják, hogy a Dacia szilárdan megvetette a lábát az olasz piacon" - kommentálta a sikereket Guido Tocci, a Dacia Italy ügyvezető igazgatója. „Ahhoz, hogy a Dacia legyen a legkelendőbb külföldi márka, jelentősen hozzájárult  két zászlóshajónk, a Sandero és a Duster látványos sikere. Az egész márkacsalád büszke arra, hogy a két modell foglalja el az olasz népszerűségi toplistán az első és a harmadik helyet. Az elektromos autók között hasonlóan szép sikereket ért el a Spring, megerősítve első helyét a magánautók piacán. Márciusban megkezdtük az Új Jogger forgalmazását is az olasz piacon. Ez a modell a Dacia termékstratégiájának negyedik pillére".

Sokatmondó, hogy a Dacia modellek értékesítése több mint kétszeresére nőt a magánügyfelek körében 2021 márciusához képest.

A piaci nehézségek ellenére a márka deklarált célja a versenyképes minőség/ár arány megszilárdítása, amivel elébe akarnak menni a vásárlói igényeknek.

A modellek között a Sandero továbbra is tarol 9580 eladott autóval. Ezzel a harmadik helyen áll a teljes olasz piacon, és magáénak tudhatja a legkelendőbb külföldi autó címét az olaszországi magánautó piacon. Mindezt megfejeli az abszolút elsőbbséggel a B kategóriás magángépkocsik között is. A Sandero vásárlói közül háromból kettő a Stepway modellt választotta, közel 70%-uk pedig a Bi-fuel benzin/LPG ECO-G 100 motort preferálta.

A másik kettős sikert a kis elektromos Spring mondhatja magáénak. Ez az első 100 százalékig elektromos city car a Dacia palettáján. Az idei első negyedévben ez a modell volt a legkelendőbb a külföldi elektromos autók között. Mindezt megfejelte azzal, hogy abszolút számokban is ez a modell volt a teljes olasz elektromos piac bestsellere 2022 januárja és márciusa között.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.05
A vadonatúj Mazda CX-60 PHEV közelmúltbeli bemutatását követően a Mazda bejelentette, hogy....
2022.07.05
Összeütközött négy személygépkocsi Budapest XXII. kerületében, a 6-os főút belterületi szakaszán, a....
2022.07.05
Az átalakulásra való jobb felkészülés érdekében a járműipari beszállító Eberspächer átszervezi....
2022.07.05
A Schaeffler család növelte részesedését a Vitesco autóipari beszállítóban – írja az automobilwoche....
2022.07.05
Várhatóan 14 óráig szünetel a vonatközlekedés a Budapest-Cegléd vonalon, mert Üllő és Vecsés között....
2022.07.05
Függetlenül attól, hogy hónapok óta 400 forint körül mozog a forint-euró árfolyam, folyamatosan....
2022.07.05
Az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban érettségiző diákok és a szakképzési tagozat....
2022.07.05
Közel három évtizede működtet Szegeden Suzuki márkakereskedést Veszprémi Károly, ugyanott, ahol....
2022.07.05
A 450 millió dolláros közös tőkebefektetéssel Észak-Amerika legnagyobb nyilvános e-töltő....
2022.07.05
A Bosch és a Volkswagen a tervek szerint együttműködhet az autonóm vezetés témakörében. A....