BMW

Díjat kapott a BMW 2-es Coupé és a 3-as limuzin biztonsága

2017.02.03.

A 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé és a legújabb BMW 3-as limuzin is elnyerte az amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS) legbiztonságosabb autókat megillető „Top Safety Pick+” díját. A bajor gyártó modelljei mindegyik teszten kitűnő eredményt értek el.

Az amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS – Insurance Institute for Highway Safety) legutóbbi felmérésén a legújabb, 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé és BMW 3-as limuzin egyaránt elnyerte a szervezet legbiztonságosabb sorozatgyártású autókat megillető „Top Safety Pick+” díját, amely újfent igazolja a bajor prémiumgyártó azon hosszú távú törekvését, hogy mindegyik modellsorozatában tökéletes utasbiztonságot garantáló gépkocsit kínáljon ügyfeleinek.


Az intézet 2017-től kizárólag azoknak az autóknak ítéli oda a legmagasabb szintű utasbiztonságot jelentő „Top Safety Pick+” díjat, amelyek az öt törésteszt mindegyikén jó eredményt érnek el, kiválóan teljesítenek frontális ütközés esetén és tökéletes kivilágítást garantálnak. A töréstesztek során az IIHS szakemberei tüzetesen megvizsgálják, hogy a sorozatgyártású gépkocsik vázszerkezete, gyűrődési zónái és biztonsági felszereltségei együtt mekkora utasbiztonságot garantálnak betonoszlopba csapódás, sarokelemnek ütközés, oldalirányú erőhatás, borulás, ráfutásos baleset és frontális karambol esetén.

A BMW a maximális szintű utasbiztonság megteremtése érdekében a 2017-es modellévtől még tovább erősítette a BMW 3-as limuzin vázszerkezetét, hogy a modell egy betonoszloppal történő frontális ütközés esetén is minden korábbinál átfogóbb utasbiztonságot garantáljon. Az amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet (IIHS) 2016 decemberében „JÓ” értékeléssel ismerte el a legújabb 3-as BMW töréstesztjét, amelynek köszönhetően a 2017-es modellévű BMW 3-as limuzin a szervezet legmagasabb szintű, „Top Safety Pick+” díját is elnyerte.


2014-es piaci bevezetése óta az IIHS minden évben, immáron sorozatban negyedszerre ismeri el a BMW 2-es Coupé tökéletes utasbiztonságát. Kivételes szilárdságú vázszerkezetével és optimális erőhatás-elvezető gyűrődési zónáival a 2-es BMW mindegyik törésteszten kiváló eredményt ért el. A 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé 2016 decemberében az amerikai Közlekedésbiztonsági Intézet „Top Safety Pick” díját nyerte el, így a bajor gyártó némi módosítással még tovább tökéletesítette legkisebb kupéja fényszóró-technológiáját. Az IIHS szakemberei ismételten megvizsgálták a legújabb BMW 2-es Coupé kivilágítását, amelyet „JÓ” eredménnyel ismertek el, a 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé így a legmagasabb szintű, „Top Safety Pick+” díjat is kiérdemelte.

A 2017-es modellévű BMW 2-es Coupé és BMW 3-as limuzin széleskörű biztonsági alapfelszereltséggel és megannyi intelligens vezetést támogató rendszerrel garantálja utasai maximális biztonságát. A bajor gyártó az Intelligens Segélyhívót (Intelligent Emergency Call), a BMW TeleServices szolgáltatásokat, a dinamikus menetstabilizáló rendszert (DSC – Dynamic Stability Control), a féktárcsák rendszeres szárazra fékezését (Brake Dry Assist), a kanyarodás közbeni fékerő-szabályzást (CBC – Cornering Brake Control) és a dinamikus vonóerő-szabályzást (DTC – Dynamic Traction Control) is az alapfelszereltség részeként kínálja modelljeihez.

Az opcionális extrafelszereltségek listáján eközben a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), valamint az automata fékező funkcióval dolgozó (City Collision Mitigation), gyalogosokra figyelmeztető rendszerrel kiegészített (Pedestrian Warning), frontális ütközésre figyelmeztető vezetést támogató rendszer (Frontal Collision Warning) is megtalálható.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.08
A magyar rendőrök a spanyol hatóságok által körözött járművet foglaltak le a Csanádpalota autópálya....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja pénteki második....
2020.08.08
A drónok, a mesterséges intelligencia és az építészet területén alakulhat ki leginkább....
2020.08.08
Cristiano Ronaldo most éppen 8 millió euróért vásárolt magának egy álomautót. A világhírű portugál....
2020.08.07
Legalább tizenhatan meghaltak, több mint százan - közülük sokan súlyosan - megsérültek az Air India....
2020.08.07
Sokáig a Haris birodalom szürke eminenciásaként dolgozott, napjainkban ismert és elismert....
2020.08.07
A dél-korai autógyártó közzé tette az első grafikákat a Korandón alapuló, tisztán elektromos....
2020.08.07
Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Ba Bilig Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.08.07
A négy évtized után feltámasztott BMW Junior Team három tehetsége, Dan Harper, Max Hesse és Neil....