Hideg Ádám

Dobogókkal zárta Hideg Ádám a Formula-4 Winter Series aragóniai fordulóját

2024.03.04.

Két dobogós helyezéssel zárta Hideg Ádám a Formula 4 Winter Series harmadik fordulóját a hétvégén, a spanyolországi Alcanízban található aragóniai versenypályán.

A Hungarian Motorsport Academy 16 éves versenyzője a vasárnap rendezett második futamon a 18. helyről rajtolva hetedikként ért célba a 38 fős mezőnyben, ez pedig az újoncok külön értékelésében harmadik helyezést jelentett. A hétvégét záró vasárnap délutáni versenyen aztán 11. helyen ért célba a svájci Jenzer Motorsport 24-es rajtszámú autójával versenyző Hideg Ádám, a versenybíróság viszont utólag több pilótát is megbüntetett pályaelhagyás miatt, így a magyar versenyző kilencedik lett, s az újoncok értékelésében egy újabb harmadik hellyel gazdagodott.

Hideg Ádám az egész hétvége során remek teljesítményt nyújtott, az első, még szombaton megrendezett futamon 12. lett, így saját csapatában ismét, immár harmadszor a hétvége legeredményesebb pilótája volt. Hideg Ádám elmondta, az első két hétvége tapasztalatai alapján változtattak a versenyautó beállításán, és úgy érzi, jó irányba tartanak.

„Az időmérő edzéseken még vannak gondjaink, de a versenytempónk már rendben van, sőt, úgy tűnik, hogy a többiekhez képest a futamok zárószakaszában vagyunk gyorsabbak. Ez valószínűleg a guminyomással van összefüggésben, de a lényeg az, hogy előrébb tudunk jönni a versenyeken és mindig sokat tudunk javítani a rajthelyen. A második futamon az első kanyarban még veszítettem is pozíciókat, így a 21. helyről sikerült feljönnöm egészen a hetedik helyig, aminek természetesen nagyon örülök, ahogyan annak is, hogy az újoncok között ez dobogós helyet jelentett. A csapat elégedett volt, megkaptam a dicséretet, és nagyon pozitívan élem meg, hogy a kevésbé jó időmérős helyezés ellenére a legrosszabb eredményem a 12. hely volt futamon” – nyilatkozta Hideg Ádám, aki a Winter Series-ben eddig az egyetlen pontszerző versenyzője a Jenzer Motorsportnak, és a 46 pilótát felvonultató összetett pontverseny 19. helyén áll.

Hideg ádám (jobbról) a dobogón. Fotók: Hideg Ádám média

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlás-nevelési rendszer versenyzője a szezon későbbi szakaszában az olasz F4-es bajnokságban is rajthoz áll majd, a négy versenyhétvégéből álló Winter Series az erre való felkészülését és a Jenzer versenyautójával való összeszokást szolgálja.

Az F4 Winter Series egy hét múlva ér véget, mégpedig a Barcelona mellett elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, amely a Formula-1-es Spanyol Nagydíjnak is az otthona.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.23
Kicsi a világ: szoktuk mondani, amikor egy rég nem látott ismerőssel találkozunk. De ki gondolta....
2024.04.23
Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros,....
2024.04.23
Közel 450 kiállító több, mint 12 ezer négyzetméteren várja a szakembereket 2024. május 7-10. között....
2024.04.23
Súlyos baleset történt az M2-es autóúton Vác térségében kedd délután, a forgalmat megállították -....
2024.04.23
A Renault SA francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít részben annak....
2024.04.23
A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset – jelentette a katasztrófavédelem. ..
2024.04.23
Az új autók eladása Spanyolországban januárban 7,3 százalékkal 68 ezer 685-re nőtt az előző év....
2024.04.23
A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a....
2024.04.23
A japán csapat megszerezte az első győzelmét a 2024-es Hosszútávú-világbajnokságon annak....
2024.04.23
Közzétette az egyhetes ROADPOL akció eredményét az ORFK Kommunikációs Szolgálata. ..