eni

Egy kenőanyag is lehet zöld

2020.04.30.

Új, ultra folyékony, megújuló nyersanyagokból formulázott motorolaj az Enitől

Aki figyelemmel kíséri a hazai energiaipar híreit, annak nem újdonság, hogy az Eni márkanév a hazánkban is évtizedek óra ismert és népszerű márkát az, Agipot takarja. Korábban már olvashattak nálunk a nemsokára 100. születésnapját ünneplő cég történetéről, amelyből többek között az is kiderült, hogy Magyarországon már az 1970-es évektől, egy licenszszerződés alapján már gyártás is folyt a Komáromi Kőolajipari Vállalatnál, valamint hogy hogyan és miért lett Agipból Eni a vállalat a nemzetközi piacon.

Ahogyan arról már 2016-ban is, a cég 90 éves jubileumán is beszámoltunk, az Eni 2050-ig rendelkezik fejlesztési stratégiával, amelynek központi eleme a fenntarthatóság és a környezetvédelem.

Továbbra is széles termékpalettát kínálnak

Az Eni a legkülönbözőbb alkalmazási területekhez kifejlesztett csúcstechnológiás kenőanyagok átfogó választékát kínálja üzleti partnereinek. Az autóiparban használatos nagyteljesítményű olajoktól az egyéni ipari megoldásokig minden ügyfél számára személyre szabott termék- és szolgáltatáscsomagokat biztosít.

Tavaly adtunk hírt arról, hogy az Agip márkanév újraélesztésével főleg veterán járművekhez kínált kenőanyagokat dobott piacra a cég. Az Agip Novecento néven forgalomba került termékcsalád a cég hagyományaira alapozva olyan motor- és erőátviteli rendszerekben használatos kenőanyagokat forgalmaz, amelyek a járműgyártás minden eddigi időszakában készült autókhoz használhatók. A témáról bővebben is olvashattak már korábban.

Nem tétlenkednek Milánóban

Az Eni továbbra is fenntartja saját kutató- fejlesztő központját az észak-olaszországi nagyvárosban. Időközben kötelezővé lett Európában a tüzelőanyagok természetes- bio-alapú komponenseinek használata. Ez a gyakorlatban a benzineknél a bioetanol, gázolajoknál a biodízel hozzákeverését jelenti az üzemanyagokhoz.

A fenntarthatóság és környezettudatosság mindig is része volt a cég üzleti filozófiájának, az elmúlt időszakban ennek szellemében több terméket is kifejlesztett. Ma már szinte minden termékcsoportban találhatunk a környezetünket kevésbé szennyező, biológiailag lebomló kenőanyagokat az Eni választékában.

A mai kutatási-fejlesztési irányokhoz igazodva a személygépjármű motorolajok fejlesztési trendje is az üzemanyagtakarékosság, környezetvédelem, motorvédelem kritériumoknak való megfeleléshez igazodik. Az új komponenst tartalmazó üzemanyagokra nem csak a motorokat és kapcsolódó alkatrészeiket kellett felkészíteni, hanem a motorokban szolgálatot teljesítő kenőanyagot is. Az Eni fejlesztő csapata nem csak hogy megoldotta ezt a műszaki feladatot, hanem kifejlesztett egy formulát, amely mindenben megfelel a legmagasabb elvásároknak és kifejezetten bio nyersanyagokból készül.

Az új, zöld motorolaj

Az Eni 2020-as újdonsága a fejlesztési iránynak megfelelően az Eni i-Sint Bio tech 0W-20 jelzésű motorolaj. A „top szintetikus”, ultra folyékony motorolaj. „Zöld” kenőanyag: megújuló nyersanyagforrásokból formulázott és kifejlesztett termék a legújabb fejlesztésű benzinmotoros és hibrid hajtású járművekhez. Különleges adalékanyagok és bio észterek használata jellemzi. Magasabb üzemanyag-megtakarítás érhető el a használatával, mint a hagyományos 0W-20-as terméknél. Speciális formulázásának köszönhetően a termék teljesíti az API (American Petroleum Institute - Amerikai Ásványolaj Intézet) legújabb, SN PLUS RC szabványának elvárásait, amely megköveteli az LSPI teszt elvégzését.

A termékről bővebb információkat az angol nyelvű adatlapján talál.

Mi az az LSPI?

Az LSPI (Low Speed Pre Ignition - alacsony fordulatszámú öngyulladás) egy nem kívánatos, potenciálisan nagyon veszélyes égési esemény, amely érinti a korszerű turbófeltöltős, közvetlen befecskendezésű- és kisméretű benzinmotorokat. Az Eni i-Sint Bio tech 0W-20 használata segít csökkenteni vagy enyhíteni az LSPI lehetőségét a motorban.

Tovább a stratégia mentén

Az Eni a kenőanyag fejlesztések mellett a jövő megújuló energiaforrásainak kutatását is kiemelten kezeli, azzal a céllal, hogy a környezetbarát, megújuló és fenntartható fejlesztéseinek köszönhetően a jövőben is a legmodernebb energetikai nagyvállalatok egyike maradjon.

 

 

 

 

 

 

A cikk az Eni Austria GmbH Magyarországi Fióktelepe támogatásával jött létre.

Eni Austria GmbH Magyarországi Fióktelepe

Tel.: 23/525-902

e-mail: office.hu@eni.com

www.enilubricants.hu     www.enikenőanyagok.hu     www.eniken.hu

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.14
Csaknem 4500 e-sportoló regisztrált és vett részt a selejtezőkön a Michelisz Norbi és csapata által....
2020.07.14
Az attól függ, mennyi pénzünk van rá. ..
2020.07.14
Nehéz volna olyan alkatrészt megnevezni a Lexus LFA-n, amely a maga műfajában ne teremtett volna új....
2020.07.14
Ester Lauringson Észtországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.14
Az Oroszországi Gépjárműgyártók Szövetségének  közlése szerint idén júniusban 14,6 százalékkal....
2020.07.14
A baleset miatt lezárták az érintett útszakaszt - jelentette a Katasztrófavédelem 15 óra után 1....
2020.07.14
Az év első öt hónapjának mérlege alapján a Toyota-csoport és a Toyota márka egyaránt vezeti az....
2020.07.14
A Magyar Kerékpáros Szövetség vizsgálatot indít az I. Grand Gella Giro Kupán vasárnap történt....
2020.07.14
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem partnerei, a Knorr-Bremse, a Magyar Közút, az....
2020.07.14
Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves....