Michelisz Norbert

Egy negyedik hely és a leggyorsabb kör jutott Michelisznek a Nürburgringen

2018.05.11.

Az első kör elején Rob Huff megelőzte Michelisz Norbertet a harmadik helyen, ezután a Hyundai magyarja hiába futotta meg a leggyorsabb kört, és kétszer is előzte vissza majdnem a brit világbajnokot, végül be kellett érnie a negyedik hellyel a Nürburgringen.

A nürburgringi hétvége előtt Michelisz Norbert nagyon nehéz versenyre számított, hiszen mostantól lépett érvénybe a büntetősúlyrendszer a WTCR-ben, ami az első két fordulóban domináló Hyundait súlytotta leginkább. A dél-koreai márka autói a maximális 60 kilós pluszsúlyon maradtak, miközben a Honda csak 20 killónyi, a többiek pedig semennyi extra súlyt sem kaptak.

Ennek ellenére az első időmérőre megmaradt a Hyundai fölénye, hiszen az első három helyet a márka pilótái gyűjtötték be. Michelisz Norbert Thed Björk és Yvan Müller mögött szerezte meg a harmadik helyet, így a második sorból a hondás Esteban Guerrieri mellől rajtolhatott.

A futam kezdete előtt érdemes volt figyelni Norbi azon megállapítására is, hogy a Nordschleife a szezon leginkább gumigyilkos pályája, és emiatt lehet igazán nagy hátrány a 60 kiló. "Valószínűnek tartom, hogy csak egy nagyon konzervatív beállítással tudunk versenyezni, hogy csökkentsük a defekt kockázatát, amit minden egyes plusz kiló növel" - állapította meg a tavalyi vb-ezüstérmes a blogjában.

Michelisz megtartotta a harmadik helyét a rajtnál: nem volt esélye előzni a jól induló Björk-Muller duóval szemben, amely egyébként helyet cserélt egymás között, és a francia állt az élre. Norbi mögött Guerrieri az első kanyar-kombinációban keresztbeállt a pályán, így Rob Huff került közvetlenül a magyar versenyző mögé. A brit világbajnok a második szektorban a kontaktot is vállalva agresszíven megelőzte Micheliszt, aki visszacsúszott a negyedik helyre.

A negyedik szektorban Michelisz volt a leggyorsabb, így a pálya hátsó szakaszán található, több mint két kilométer hosszú egyenesen, a Döttinger Höhén szélárnyékból tapadt Huffra, de nem tudta megelőzni a Volkswagent. Norbi csapattársa, a bajnokságot vezető Gabriele Tarquini viszont egy fékhiba után a korlátnak csapódott, számára ezzel véget ért a futam.

A Hyundai magyarja a negyedik helyen kezdte meg a második kört a háromból a több mint 25 kilométer hosszú Nürburgring-Nordschleifén. Ismét a hosszú egyenesen próbálkozott Huff megelőzésével, és a szélárnyékból kibújva felért mellé, egy pillanatra előtte is volt, de nem tudta befejezni az előzést, változatlan sorrendben folytatták. Mindenesetre Norbi futotta meg ekkor a leggyorsabb kört 9:02,660-nal, ami versenyen új TCR-es körrekord a Nordschleifén.

Az utolsó körben ugyanaz zajlott le a hosszú egyenesben, mint az előzőben: Michelisz a szélárnyékból kibújt Huff mellett, de az egyenes végére kijött a 60 kilós pluszsúly hatása és a Volkswagen nagyobb végsebessége, aminek köszönhetően a brit vissza tudta verni a támadást. Negyedik helyével 14 pontot szerzett Michelisz Norbert, amivel feljött a bajnokság harmadik helyére. 

Az élmezőny állása: 1. Tarquini 118 pont, 2. Muller 104, 3. Michelisz 89, 4. Ehrlacher 82, 5. Huff 82., 6. Björk 77, 7. Vernay 61.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....