Alfa Romeo Stelvio

Egy újságíróról emlékezik meg idén az Alfa Romeo

2017.11.23.

A balatoni településeket járja  egy Alfa Romeo, amelyet a Mikulás arcképével és a „Hiszünk benned” felirattal díszítenek.  Az autó kidekorálásával Francis P. Church-re emlékeznek majd, aki idén 120 éve, a  New York Sun című lapnál dolgozott és elsőként írta le, hogy a Mikulás igenis létezik. 

1897-ben, egy nyolcéves Virginia nevű kislány levelet írt az  amerikai újságnak, amelyben azt kérte, őszintén válaszoljanak kérdésére: létezik-e a Mikulás?

Francis P. Church komolyan vette a kislány kérdését és  komoly választ tett közzé lapjában. "Jaj, milyen szegényes is volna a világunk, ha nem volna Mikulás! Oly kopár lenne, mintha többé nem lennének Virginiák. Akkor nem volna többé gyermeki hit, nem volna költészet, nem volnának álmok, melyek elviselhetőbbé teszik a létet. Nem volna több örömünk. Csak maradnának a sivár érzetek és látvány. A csodálatos fény, mellyel a gyermekkor betölti a világot, kihunyna örökre." - írta 120 éve az újságíró.

Az Alfa Romeora írt szlogennel arra szeretnék felhívni a szülők figyelmét, hogy jó dolog a Mikulásban hinni! Az akció szervezői egyébként édességet és társasjátékokat szállítanak majd az autóval olyan helyekre, ahol szükség van a segítségre. A munkát más karitatív akciókkal közösen végzik.

Éskovács Péter, az akció sajtófőnöke szerint: több tanulmány is bizonyítja, a Mikulásban való hit kimondottan jót tesz a gyerekek morális fejlődésének. Segítségével a jó és a rossz közötti különbségtételre taníthatjuk meg a kicsiket.

Pszichológusok szerint: a kicsik számára a mese segít az érzelmek feldolgozásában és hozzájárul fantáziájuk fejlődéséhez. Az Alfa Romeo kidekorálásával most arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a mai szülők is nyugodtan hihetnek abban a Mikulásban, amelyben 1897-ben hittek. Ameddig csak lehet, hagyjuk meg gyermekeinket abban a tudatban, hogy létezik a Mikulás, hiszen ez nekik hozzátartozik ünnepváráshoz.

Barta Barbara a márka PR vezetője elmondta, Mikulás nem véletlenül jár Alfa Romeoval. Ez a világ leggyorsabb SUV-ja! Az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio-t, a legendás versenypályán, a németországi Nürburgringen tesztelték. A Stelvio 7 perc 51,7 másodperc alatt tette meg a 20,8 kilométeres kört! Ez  a szintidő nyolc másodperccel jobb, mint bármilyen sorozatgyártású SUV rekordja.

A Mikulás autóját bárki ki is próbálhatja, ha eljön december 10-én a Hungaroringre, ahol tesztvezetésen vehetnek részt a gyerekek és a szüleik! Az autót egyébként Alsóörsön, Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Balatonföldváron, Siófokon és több más településen is megcsodálhatják a gyerekek. Itt az érdeklődőket a Mikulás szánsegédje, Füred Kapitány várja. A balatoni mesehős autójába olyan  játékokat tehetnek gyerekek, amelyeket ők már nem használnak, de azok örülhetnek neki, akiknek e segítség nélkül nem jutna ajándék a csizmába. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.05
A nemrég, 90 éves korában elhuny brit legenda 1955-ben hatalmas rekorddal nyerte meg az 1000....
2020.08.05
Michel Roman Franciaországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.05
A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett és hatóság félrevezetése vétség....
2020.08.05
A gyomrán keresztül is meg kell fogni a vásárlót – hirdette meg az új elvet a SEAT. A barcelonai....
2020.08.05
Több mint 15 ezer nagycsalád vett már autót kormányzati támogatással, közülük több mint 4 ezren....
2020.08.05
A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a környezetbarát megoldások mellett....
2020.08.05
- Az autóipar jelenleg átalakuláson megy keresztül, aminek velejárója, hogy a fejlesztési ciklusok....
2020.08.05
Őrület – ezzel a szóval kommentálják az osztrák lapok az augusztusi havazást. Nyugat-Ausztriában és....
2020.08.05
Az autonóm vezetés felé haladás jegyében a Toshiba nagy felbontású, nagy hatótávolságú fényérzékelő....
2020.08.05
Halálos baleset történt Kisfalud külterületén - tette közzé a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-....