Forma-1

Egyelőre nem túl népszerű a Forma-1 új logója

2017.12.03.

A Forma-1 új tulajdonosa, az amerikai Liberty Media az Abu-Dzabiban zajlott szezonzáró futam díjkiosztóján leplezte le a sportág új logóját, amiért még kevesen lelkesednek.

A régi, széles körben ismert és kedvelt logót 23 éve vezette be Bernie Ecclestone, az új, egyszerűbb formájú logó talán nem lesz ilyen hosszú életű, mert sokaknak nem nyerte el a tetszését.

A Forma-1 kereskedelmi főnöke, Sean Bratches szerint a dizájnváltás szükséges lépés volt a modern, digitális médiumok és a merchandise fejlesztése miatt. „A mai korban egy csomó márka megpróbálja egyszerűsíteni a márkajelzését azért, hogy beléphessen a digitális térbe. Nézzék meg a Starbucksot vagy a Coca-Colát, amelyek szintén hozzányúltak a sajátjukhoz. Mi úgy éreztük, hogy ennél messzebb kell mennünk, valóban át kellett alakítanunk a sajátunkat, hogy ezzel is jelezzük a haladás szellemét” – nyilatkozta Bratches.

 

Az új logó nem igazán nyerte el a rajongók tetszését, és Hamilton is panaszkodott rá a szezonzáró után. „Úgy vélem, a régi logó ikonikus volt. Képzeljék el, mi lenne, ha a Ferrari vagy a Mercedes is megváltoztatná a sajátját. Nem hinném, hogy ez az új F1 logó annyira ikonikus lenne, mint a régi, de ki tudja, talán majd belenő a szerepébe” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok. Riválisa, Sebastian Vettel szintén nem volt elragadtatva: „a régit jobban szerettem” – nyilatkozta.

„Hogy tetszik-e nekem? Ha több pénzt termel majd, mint a régi, akkor kedvemre való lesz” – tett hozzá a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. „Nyilvánvalóan az új menedzsmentnek volt ez a szándéka, mert épp a Forma-1 átalakítása, újrabrandesítése zajlik. Érthető, ha új arculatot akarnak kialakítani, és a logó jól összegzi a szándékukat” – tette hozzá.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.06
Városszerte szűrték ki az illegálisan átalakított járműveket, valamint az egyéb....
2023.06.06
Komoly balesetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az autóúton.   ..
2023.06.06
Egy Ford Fiesta és egy taxi ütközött éjjel. ..
2023.06.06
A legendákhoz csak óvatosan, érzéssel szabad hozzányúlni, és ez nincs másképp egy ikonikus....
2023.06.05
A Citroen Mehari 55 éves jubileuma ráirányítja figyelmünket autós igényeink alapvető megváltozására....
2023.06.05
Június első hétvégéjén összesen 12 versenyző képviselte a HUMDA által létrehozott Hungarian....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..
2023.06.05
Vadonatúj kompakt SUV-ot leplezett le LBX néven a Lexus, amellyel új szegmensbe lép be a....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..
2023.06.05
Egy arany és egy ezüst díjat is nyert az egyik legrégebbi és legrangosabb magyarországi kreatív....