elektromobilitás

Elektromos és előremutató az új MINI Cooper E Classic Trim

2024.02.16.

A vezetés szerelmeseit már a tisztán elektromos meghajtású MINI modell belépő szintű változata is elvarázsolja, mindenekelőtt hatékony hajtáslánc-technológiájával és menetdinamikai adottságaival. Az utastér kényelmes helykínálatának és a kifinomult futómű-technológia apró fordulókörének köszönhetően az új MINI Cooper E tökéletes társ a hétköznapokban.

A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper modern, környezetbarát hajtáslánc-technológiával váltja valóra a márkára jellemző vezetési élményt. Ahogyan a MINI új modellcsaládjának összes tagja, úgy a MINI Cooper E is négyféle felszereltségi szinttel érhető el. A Classic Trim kifejező karosszériafényezési árnyalatokat és látványos kontraszttetőket kínál. A háromajtós MINI ikonikus, letisztult formanyelve kiváltképp a Sunny Side Yellow karosszériafényezési árnyalatban tűnik ki a tömegből, fehér színű kontraszttetővel és külső visszapillantó-házakkal.

Ezen a felszereltségi szinten a műszerfalat fekete/kék árnyalatú, kéttónusú textilfelületek borítják, amelyek a műbőrből készült, prémium minőségű Vescin üléshuzattal stílusos kontrasztot alkotnak. A tyúklábmintás, perforált kárpit szürke és fekete színben egyaránt elérhető.

„A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper E modellel nagyszerű belépőt kínálunk a MINI új modellcsaládjába. 184 lóerős teljesítménye izgalmas agilitást és kockázatmentes gyorsulást ígér” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

A sportos kormánymű közvetlensége maximális élményt varázsol az utastérbe. A hosszabb tengelytávolság és a szélesebb nyomtávok még extrém vezetési körülmények közepette is optimális menetdinamikát garantálnak, miközben a márkára jellemző gokartos vezethetőséget az elektromos motor azonnali teljesítmény-leadása maximalizálja.

40,7 kWh kapacitású nagyfeszültségű akkumulátorának köszönhetően a MINI Cooper E egyetlen feltöltéssel 305 kilométer megtételére képes, a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint.

A modellhez elérhető legmagasabb, akár 75 kW töltési kapacitású DC gyorstöltéssel a MINI Cooper E energiatároló egységének töltöttségi szintje 28 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető. Az elektromos motor 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményéhez 290 Nm csúcs forgatónyomaték társul, amelyekkel a modell 7,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

A MINI Cooper E jármű-sziluettjét a brit prémiummárka modelljeinek hamisítatlan karosszériaarányai formálják. A kompakt méretek könnyed vezethetőséget és egyszerű parkolást garantálnak.

A modell frontrészét a nyolcszögletű hűtőrács és a kör alakú, LED-technológiás fényszórók határozzák meg. Az összetéveszthetetlen megjelenésről utóbbiak egyedi világítási módjai gondoskodnak. A MINI Cooper E alá más-más küllődizájn szerint megrajzolt, aerodinamikailag optimalizált keréktárcsák érhetők el, 16”, 17” és 18” méretben.

Vezetés közben az aktív tempomat (Active Cruise Control) folyamatosan figyeli a jármű körüli forgalmat és képes automatikusan tartani a modell előtt haladó jármű mögött kijelölt távolságot. A sűrű forgalom esetlegesen balesetveszélyes szituációi így idejekorán észlelhetők. A parkolóasszisztens (Parking Assistant) automatikusan felismeri a potenciális parkolóhelyeket és egy gombnyomásra képes átvállalni az automatizált parkolás feladatát.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....
2024.05.29
A magyarázat már-már banális, mégis kevesen tudják a választ.   ..
2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..