Lexus

Elektromosan domborít majd a Lexus a milánói dizájn héten

2020.02.24.

A világ vezető környezetbarát luxusautómárkájából valódi életmódmárkává előlépő Lexus idén is jelen lesz a Milánói Dizájn Héten, a világ legnagyobb formatervezői szakkiállításán. 

Az autógyártó immár 13. éve vesz részt az eseményen, ahol idén a világhírű Loop.pH térformáló laboratórium alkotását állítja ki, bemutatva egy elektromos jövőt, ahol a közlekedés nem csupán a helyváltoztatást, hanem az érzékek kényeztetését is szolgálja. A Loop.pH és a Lexus közös projektjének célja egy dinamikus és interaktív élmény megteremtése, amelyhez a “LEXUS ELECTRIFIED” jövőkép és az LF-30 Electrified tanulmányautó adta az ihletet; ez utóbbit egyébként szintén megcsodálhatja a Dizájn Hét közönsége.

A “SENSES ELECTRIFIED” április 21-26. között lesz látható a rendezvénysorozat központi helyének számító Tortona negyedben, a Superstudio Più csarnokában. – Nagyon élvezzük a közös munkát a Lexussal, mert ez a márka egyszerre fantáziadús és emberközpontú. A ‘SENSES ELECTRIFIED’ az érzékek kiterjesztéséről szól. Az installáció egy sor interaktív helyszínen keresztül viszi utazásra a látogatót, feltárva eközben mindazokat lehetőségeket, amelyekkel az elektromosítás felerősítheti az érzékelést – avat be Mathias Gmachl, a Loop.pH alapítója és igazgatója.

Ugyanezen a helyszínen állítják majd ki a 2020-as Lexus Design Award hat döntősének pályaműveit is. Az immár nyolcadik éve megrendezett Lexus Design Award páratlan lehetőséget kínál a fiatal tervezők számára, hogy bebizonyítsák és tovább fejlesszék tehetségüket. Az április 20-án megrendezett sajtónapon egy ismert dizájnerekből és szakírókból álló nemzetközi zsűri jelenti majd be, hogy ki kapja idén a verseny nagydíját.

A Loop.pH egy londoni székhelyű kísérleti térformáló laboratórium, amely a tervezés, az építészet és a tudomány területein működik. A stúdiót 2003-ban alapította Mathias Gmachl és Rachel Wingfield, hogy új kreatív módszertant alakítsanak ki, amely túlmutat a szakemberek jelenlegi rutinján. A stúdió olyan érzékelési élményeket és környezeteket alkot, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy új szemlélettel álmodják meg a jövőt.

A Loop.pH kilép a galériák, a múzeumok és a laboratóriumok kereteiből, a nyilvános térben tárva fel a művészet és a dizájn fontosságát. Munkáikban egyszerre szemlélik a közeli és a távoli jövőt, így vizsgálva a biológiai és technológiai jövőképek társadalmi és környezeti hatásait. Az általuk létrehozott környezetekben előszeretettel szintetizálják az élő anyagokat és a digitális eszközöket.

A Loop.pH több ügyféllel is együttműködött már a márkaélmények megformálásában, nyilvános kezdeményezések megvalósításában és workshopok szervezésében. Fontosabb munkáik között szerepel a Londoni Dizájn Múzeum számára 2018-ban készített Mind Pilot, a TED2015 rendezvényen bemutatott OSMO, illetve a Lexus Russia számára 2010-ben megalkotott Hybrid Art Project.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.03.28
Április elsejétől szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál sűrűbb....
2020.03.28
Az eredményekről Thomas Sedran, a márka igazgatóságának elnöke a járvány miatt levélben számolt be....
2020.03.28
A kétszeres világbajnok Emerson unokája és a svájci Louis Deletraz lesz a Forma-1-es Haas istálló....
2020.03.28
A Volkswagen bemutatta a már majdnem sorozatgyártásra érett ID.4 elektromos szabadidő-autó....
2020.03.28
Elsősorban a legfontosabb exportpiacokon bekövetkezett keresletcsökkenés hatására csökkent a....
2020.03.28
A gyorshajtás Tatabányán történt pénteken. ..
2020.03.28
A sportágat évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone már lefújta volna a Forma-1-es....
2020.03.28
A kijárási korlátozás miatt nem lett volna értelme üzemeltetni a felvonót. ..
2020.03.28
A motoros a járművével egy pályafenntartó autónak ütközött a Bács-Kiskun megyei Helvécia térségében....
2020.03.27
Már most elvégzi a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtér futópályáig, gurulóútjain és forgalmi....