Kína

Elkészült a hatmilliomodik BMW Senjangban

2024.05.10.

Igazi mérföldkő a kínai Senjang város Dadong kerületében működő létesítmény gyártósoráról ma legurult BMW i5 modell: a Frozen Pure Grey karosszériafényezést viselő, tisztán elektromos meghajtású újdonság a közös vállalkozásként működtetett BMW Brilliance Automotive (BBA) sorozatgyártásban napvilágot látott hatmilliomodik autója.

A legutóbbi 1 millió darab új autó elkészítéséhez mindössze 15 hónapra volt szükség, hiszen a senjangi üzem tavaly februárban ünnepelte a sorozatgyártásban legyártott ötmilliomodik autót. Az új mérföldkő a létesítmény kimagasló dinamizmusának és versenyképességének ékes bizonyítéka, amely attól függetlenül is folytatódik, hogy a BBA gyárai mindeközben a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére is készülnek.

„A hatmilliomodik autó a senjangi kimagasló teljesítmény szimbóluma” – fogalmazott Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja. „Ahogyan a világ többi pontján működő gyárunk esetében, úgy itt is kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása” – tette hozzá.

A mérföldkőnek számító újdonság éppúgy átesett a senjangi gyárban bevezetett szigorú minőségellenőrzési folyamaton, ahogyan a sorozatgyártásban napvilágot látó összes többi modell is. A folyamatnak a karosszériafényező műhelyben működő automatikus felületellenőrzés is része, amely során a technológia minden egyes új autót 100 000 alkalommal fényképez le, a festékszennyeződések, szálak, karcolások vagy más kisebb hibák azonosítását pedig mesterséges intelligencia végzi – megbízhatóan és milliméteres pontossággal. Az esetleges eltéréseket lézerrel jelölik meg, majd javítják.

Mindeközben Senjang a Neue Klasse modellgeneráció sorozatgyártásának beindítására is készül. A BMW Group a nagyfeszültségű akkumulátor-technológia hatodik generációja számára három kontinensen öt gyártási létesítményt épít fel. Ezek egyike Senjang, amelybe a müncheni központú vállalatcsoport 10 milliárd kínai jüant invesztált. Az üzemcsarnok tavaly novemberben épült fel, az installáció és a gyártó berendezések telepítése idén márciusban vette kezdetét. A tervek szerint az első előszériás akkumulátorok már év végén napvilágot látnak. A helyi kutatás-fejlesztési központban eközben az átfogó tesztelések és a honosítási minősítések is megkezdődtek.

A Neue Klasse modellgeneráció 2025-ben ünnepli világpremierjét. Kínában az első modellek 2026-ban készülnek el. A BMW Brilliance Automotive (BBA) mindhárom gyára – Dadong, Tiexi és Lydia – képes tisztán elektromos meghajtású modellek sorozatgyártására.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.19
Egy pozsonyi férfi csupán rövid távolságokra használja húszéves autóját, nemrégiben viszont....
2024.06.18
„Élvezd a kabriót, feel the sunshine!” ..
2024.06.18
- Már rendelhető az új Crafter modell, amelynek az első járművei már nyáron elérhetők lesznek a....
2024.06.18
Miért és hol jár büntetés a bevált szokásért?   ..
2024.06.18
Összeütközött négy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, az M0-s autóúti....
2024.06.18
A Porsche bejelentette, hogy Szingapúr lesz a tizenegyedik Porsche Experience Center (PEC)....
2024.06.18
Figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt Magyarország területére szerda éjfélig a....
2024.06.18
- A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a....
2024.06.18
- Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra....
2024.06.18
- Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig....