Daimler

Elkezdődött Kecskeméten a Mercedes MobileKids programja

2015.03.17.

A Mercedes-Benz által Magyarországon 2012-ben bevezetett MobileKids közlekedésbiztonsági program immár az oktatás része lett Kecskeméten. A projekt házigazdái minden taneszközt, segédanyagot, KRESZ-pályát, járművet biztosítanak az iskoláknak.

A Daimler AG által 2001-ben életre hívott MobileKids (MoKi) program célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a négy-tíz éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire. A szakmai háttér kidolgozásában és továbbfejlesztésében, valamint kecskeméti bevezetésében elismert nemzetközi közlekedési szakemberek és pedagógusok, itthon pedig a Közlekedéstudományi Intézet és az Élet Úton program tagjai vettek, illetve vesznek részt.


– Az automobil feltalálójaként számunkra kiemelten fontos a balesetmentes autózás, és nem csak az autókban ülőkre, hanem minden, a közlekedésben résztvevő emberre gondolunk. Különösképpen kötelességünk a gyermekek védelme – mondta Matthas Buchmüller, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki területért felelős ügyvezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyet a MobileKids program partnerei tartottak kedden a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolában.

– Kecskemét önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a felnövekvő generációkra, a gyermekek és a fiatalok fizikai és szellemi fejlődésére, épségére, hiszen ők a jövő letéteményesei. A mai felgyorsult világban létfontosságú, hogy az ifjúság mielőbb megszerezze azokat az ismereteket, amelyek a gyakorlatban is segítik a mindennapokat. A KRESZ, a biztonságos közlekedés a XXI. században ilyen alapvető ismeretnek számít. Kitűnő ötlet volt a Daimler részéről a MobileKids program bevezetése, és nagyon örülünk annak, hogy mostantól minden kecskeméti kisgyerek számára lehetőség nyílik a közlekedésbiztonsági ismeretek játékos formában történő elsajátítása – fogalmazott Szemereiné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármester asszonya.


Ez az iskola volt ugyanis a kezdeményezés mintaprojektjének házigazdája, így a gyerekek itt már januárban megismerkedhettek ezzel az egyedülálló módszerrel. A kecskeméti iskolákban tanórai keretben valósulhat meg a most kidolgozott MobileKids komplex közlekedésbiztonsági oktatási program, a Nemzeti Alaptantervben meghatározott Technika és életvitel tárgy keretében előírt közlekedésbiztonsági modul órákban, amelyhez minden segítséget megkapnak a projekt mentoraitól, irányítóitól. A Mercedes-Benz és a KTI által felkészített mentorok segítik a pedagógusok munkáját, mind az elmélet, mind a gyakorlat játékos módon történő átadásában. Az iskoláknak nem jelent extra kiadást a program, hiszen a projekt házigazdái minden taneszközt, segédanyagot, KRESZ-pályát, járművet biztosítanak számukra.

A MobileKids program honlapján (www.kozlekedjbiztonsagosan.hu) keresztül az osztályoknak állandó kapcsolattartásra van lehetőség a projektcsapattal: online játékokkal, tesztekkel bővíthetik közlekedési ismereteiket, és részt vehetnek egy MoKi rajzpályázaton is, ahol a legjobb 10 alkotás Kecskemét városának különböző helyszíneit fogja díszíteni. Az idei tanév zárásaként május végén rendezik meg Kecskeméten a MoKi Kupát, amire a félév során legjobban dolgozó és legaktívabb kecskeméti alsós osztályok kaphatnak meghívást. A MoKi Kupa győztes osztálya és pedagógusa értékes ajándékban részesül majd.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....