NÚSZ Zrt.

Elstartolt a NÚSZ Zrt. kampánya: a közút nem versenypálya!

2022.05.11.

– Az év végéig tartó kampánnyal csatlakozik a Közlekedési Kultúra Napjához idén is a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.), amely immár negyedik éve kapcsolódik a Közlekedéstudományi Egyesület kezdeményezéséhez. A 2022. május 11-én elstartoló #közlekedjbiztonságosan kampány célja azt elérni, hogy a közlekedésben résztvevők számára a tudatos, egymásra odafigyelő, higgadt, toleráns magatartás legyen a természetes - minél szélesebb körben. 

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) felelősen gondolkodó állami szervezetként évek óta komoly szerepet vállal a biztonságos, kulturált közlekedés népszerűsítése, minél szélesebb körben történő elterjesztése érdekében. Ezen tevékenysége keretében indította útjára immár második alkalommal a #közlekedjbiztonságosan kampányát.

- A közút nem versenypálya! Nem a gyorsaság az elsődleges cél, hanem a biztonság. A közutakon természetesen más szabályok érvényesek, mint egy versenypályán. Jóval többen és többféle módon közlekedünk, és mindenki más tudással és tapasztalattal teszi ezt – mondta el az idei kampány fő üzenetéről Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: mindössze egy szempont a közös: fejben ott kell lennünk, amikor elindulunk - mindkét helyen.

Erre irányítja rá a figyelmet a #közlekedjbiztonságosan kampány első eleme is, amely a Hungarian Police Rallye Team-mel (HPRT) együttműködésben készült. Az edukációs videósorozat első részében Hoffer Zsolt rendőr alezredes, vezetéstechnikai oktató világítja meg a legfontosabb szempontokat, amelyekre a közlekedés során figyelni kell. A videó a NÚSZ Zrt. YouTube csatornáján ITT érhető el.

A videósorozatban a későbbiek során olyan, szinte minden közlekedőt érintő témák kerülnek feldolgozásra, mint a vezetést zavaró tényezők (pl.: csomagok és gyerekülés helyes rögzítése, zenehallgatás és evés-ivás vezetés közben), a vezetés közbeni telefonálás (headsetek, kihangosítás), vagy éppen a hosszabb utazásokat, mint például egy nyaralást érintő monotóniatűrés (elindulás, kényelem az autóban, pihenőidő).

A képre kattinva videó indul.

Az idei év során a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tovább bővíti a tavaly létrehozott széles társadalmi összefogást, a kampány keretében a HPRT mellett együtt dolgozik majd a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Magyar Autóklubbal is, valamint a többszörös nemzetközi autósport bajnokcsapattal, a M1RA-val.

Az elsősorban a fiatal és középkorú korosztály elérését megcélzó #közlekedjbiztonságosan kampány keretében az év hátralevő részében számos egyéb közlekedésbiztonsági témájú akció, ismeretbővítő, edukációs videósorozat, előadások, workshopok valósulnak meg, és készülnek ilyen tartalmú kiadványok is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.05
Összeütközött négy személygépkocsi Budapest XXII. kerületében, a 6-os főút belterületi szakaszán, a....
2022.07.05
Az átalakulásra való jobb felkészülés érdekében a járműipari beszállító Eberspächer átszervezi....
2022.07.05
A Schaeffler család növelte részesedését a Vitesco autóipari beszállítóban – írja az automobilwoche....
2022.07.05
Várhatóan 14 óráig szünetel a vonatközlekedés a Budapest-Cegléd vonalon, mert Üllő és Vecsés között....
2022.07.05
Függetlenül attól, hogy hónapok óta 400 forint körül mozog a forint-euró árfolyam, folyamatosan....
2022.07.05
Az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban érettségiző diákok és a szakképzési tagozat....
2022.07.05
Közel három évtizede működtet Szegeden Suzuki márkakereskedést Veszprémi Károly, ugyanott, ahol....
2022.07.05
A 450 millió dolláros közös tőkebefektetéssel Észak-Amerika legnagyobb nyilvános e-töltő....
2022.07.05
A Bosch és a Volkswagen a tervek szerint együttműködhet az autonóm vezetés témakörében. A....
2022.07.05
Ahogy 2007 óta minden évben, úgy idén is összegyűlnek az Alfa Romeo tulajdonosok és az olasz autók....