Ford Motor Company

Elvira Schachermeier a Ford európai kommunikációs alelnöke

2021.09.22.

A Ford hétfőn bejelentette, hogy Elvira Schachermeiert nevezték ki a Ford Európa kommunikációs alelnökévé.

Schachermeier elődje ezen a poszton Susan Krusel volt, aki október 1-től nyugdíjba vonul sikeres, 20 éven átívelő karrierje után, amiből az utolsó három évben a Ford Európa kommunikációs vezetőjeként dolgozott.

A tapasztalt kommunikációs szakembernek számító Schachermeier – aki Európában és Észak-Amerikában egyaránt bizonyított már – december 1-én csatlakozik a Ford csapatához. 16 évet töltött legutóbbi munkahelyén, a Visa vállalatnál, ahol a globális pénzügyi szolgáltató európai régiójának kommunikációs vezetője volt.

Elvira Schachermeier

A Ford Európa szervezetében az lesz a feladata, hogy tovább erősítse a márka hírnevét, és a régióban ő irányítsa az összes belső és külső kommunikációs kezdeményezést. Ennek részeként olyan kommunikációs terveket dolgoz majd ki, amelyek a közelmúltban elvégzett munkára épülve előkészítik az utat egy fenntarthatóan nyereséges üzletmenet kialakításához Európában.

A Németországban született Schachermeier Kölnben végzi majd a munkáját, ahol közvetlen felettese a Ford Európa elnöke, Stuart Rowley lesz, illetve a Dearbornban dolgozó Mark Truby, a Ford kommunikációs vezetője.

- Elvira egy közismert és nagy tiszteletben álló kommunikációs vezető, hatalmas globális tapasztalattal - nyilatkozta Truby. “Felbecsülhetetlen értékű segítséget jelent majd számunkra, miközben a Ford+ terv megvalósításán dolgozunk, amelynek lényege, hogy remek termékeket és hálózatba kapcsolt élményeket kínálunk vásárlóinknak, miközben fenntarthatóan nyereséges üzletmenetet alakítunk ki Európában.”

“Ugyanakkor nagyon hálásak vagyunk Susannak a pályafutása során elvégzett munkájáért és hozzájárulásáért a Ford sikereihez – különösen legutóbbi feladatkörében, ahol európai átalakításainkhoz nyújtott nélkülözhetetlen segítséget –, és kellemes nyugdíjas éveket kívánunk neki.”

Schachermeier legutóbbi feladata a Visa európai kommunikációs stratégiájának kidolgozása volt, emellett stratégiai tanácsadóként dolgozott a vállalat felsővezetői csapatában. A cégnél ő irányította az összes külső és belső kommunikációs folyamatot, kiemelt figyelmet fordítva a digitális szolgáltatásokra és technológiákra, beleértve a vállalati- márka-, termék- és marketing-kampányokat, az ügyfélkommunikációt és az ezzel kapcsolatos rendezvényeket, az alkalmazottak felé irányuló kommunikációt és az elnöki kommunikációt is.

2005-ban lépett be a Visához, ahol számos különböző kommunikációs vezetői beosztásban dolgozott, 2005 októberétől az Egyesült Államokban, 2017 januárjától pedig Európában.

Schachermeier a San Francisco Állami Egyetemen diplomázott rádiós és televíziós kommunikációs szakon. Jelenleg a németországi Osnabrückben él; házas, és három felnőtt gyermeke van.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.23
Elindult az Év Magyar Autója 2022-es évad zsűrizése, az első közös teszten villanyautókat....
2021.10.23
Egy kerékpáros vesztette életét, miután összeütközött egy személygépkocsival - írja a police.hu ..
2021.10.23
Az elkövetkezendő héten rövidített munkaidő (Kurzarbeit) lesz a Mercedes rastatti gyárában. Ennek....
2021.10.23
Európa legnagyobb autógyártója a chipválság ellenére meg tudta duplázni az elektromos járművek....
2021.10.23
A Nissan nemrég mutatta be a 80-as évek Nissan Hardbody off-road bajnokai által inspirált, az....
2021.10.23
A Bridgestone bejelentette legújabb, túramotor-kerékpárokra fejlesztett Battlax Adventure Trail....
2021.10.23
Megszűnt az útlezárás az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, Hatvannál, ahol halálos....
2021.10.23
Lipcse városa 2025-től csak elektromos autókat akar engedélyezni a személyszállításban. Ennek....
2021.10.23
Szolgálat közben balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr Budapesten -....
2021.10.23
Nem sok autótípus mondhatja el magáról, hogy 50 milliónál is több példányt adtak el belőle, amióta....