FIAT

Évtizedek óta stabil a Fiat Márkakereskedés Kiskunhalason II. rész

2020.04.23.

Évente körülbelül 200 új és 100 használt autót értékesítenek Kiskunhalason, tavaly a Tipo és az 500-as modell ment leginkább, de a szalonbővítés után beindult már a Jeep is. Juhász Tibor 1997-től a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés ügyvezetője.

Első használtautó-kereskedését 1989-ban alapította Juhász Tibor Kiskunhalason, majd 1994-ben megnyitották hivatalos Opel Márkakereskedésüket és szervizüket. Ez mellett természetesen továbbra is foglalkoztak használt autók forgalmazásával, a márkának ezzel nem volt problémája. Az Opellel 1997-ben szétváltak az útjaik, akkor indította újra társaival a Fiat márkakereskedést azon a helyen, ahol mai is fogadják az ügyfeleket. (Írásunk első részét itt olvashatja.)

Juhász Tibor

1997-től a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés ügyvezetője, jelenleg ez mellett másik három társaság ügyvezetését is ellátja. – Az első pillanattól kezdve teljes jogú márkaszerviz voltunk az új autók értékesítése mellett, a Brava és a Bravo modellek akkoriban kerültek a kínálatban és nagyon jól futottak – mondja a kezdetekről, hozzátéve haszonjárműben is mindig erős, jól teljesítő kereskedésnek számítottak és számítanak ma is Magyarországon.

Megtudtuk, 2005-ben volt egy felújítás és nemrégiben fejeződött be egy jelentősebb, ami épületbővítéssel is járt. 2018 szeptembere óta a Fiat mellett ugyanis a Jeep márkát is forgalmazzák. Az autoszektor.hu is meggyőződhetett róla, hogy a tágas, világos, igényes bemutatóterembe a korábbinál több modell fér el. Nincs Kiskunhalason még egy olyan autószalon, amelyik ugyanazt a márkát ugyanazon a helyen kínálja, mint Fiatot a Keceli út 19-23. szám alatt található KB Autoteam.

Elegáns a megújult szalon

– Nem voltak felhőtlenek az elmúlt évtizedek, a 2008-as válság, mint minden márkakereskedést, így bennünket is meglehetősen érzékenyen érintett. Novemberétől jelentős költségcsökkentést léptettünk életbe, a meglévő készleteket még érdemi veszteségek árán is gyorsan és jentősen csökkentettük. Gyakorlatilag senki sem bírta ki emberáldozatok nélkül, mi sem, de aki később lépett, rosszabbul járt – emlékszik vissza. Segítet nekik a túlélésben, hogy nem voltak devizahiteleik, csak forint alapúak, a társaság beruházási hitelt sem vett fel és az újautó-készletet is mindig forintban finanszírozták.

Évente körülbelül 200 új és 100 használt autót értékesítenek Kiskunhalason, a 2019-es évben a nagyobb léptékű felújítás miatt nem sikerült igazán erős darabszámokat elérniük. A Tipo és az 500-as modell ment leginkább, de beindult már a Jeep is. Legyen szó személy- vagy haszongépjárműről, az ügyfél igényeihez igazodó finanszírozási lehetősséggel és teljes körű biztosítási ügyintézéssel is állnak a vevők rendelkezésére.

Jeep modellek is a kínálatban

A vásárlás után sem hagyják magára az autótulajdonost, márkaszervizükben felkészült munkatársakkal és eredeti alkatrészekkel biztosítják a gyors és megbízható karbantartási szolgáltatásokat. Több évtizedes szakmai tapasztalatuk és a nemzetközileg elismert, MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerünk garantálja, hogy a gépjárművek a lehető legjobb kezekben legyenek a KB Autoteam Kft-nél.

Hivatalos autószalonként és márkaszervizként a teljes szolgáltatási paletta elérhető náluk. Kiskunhalason a Szabadkai út 33. szám alatt található karosszéria- és fényezőműhelyükben a lakatos és festő munkák mellett biztosítási ügyintézést, helyszíni kárbejelentést és kárfelmérést is végeznek.

Szervizzel is várják az autósokat

Mint a teljes iparágban, náluk sem problémamentes a szakember-utánpótlás. – Úgy gondolom, hogy nálunk a fluktuáció még egészséges, amit az is mutat, hogy 8 éve  dolgozik itt az átlag . Minden szegmensben nehéz ma autós szakmunkást találni, sajnos, tanulók se nagyon vannak mostanában, már az iskolába is kevés a jelentkező – mondja az ügyvezető.

Juhász Tibor 2009-től Fiat Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke, 2012-től pedig az autoszektor.hu portált is működtető Autós Nagykoalíció elnökségének tagja. Ugyanebben az esztendőben az Év vállalkozója lett Kiskunhalason, amivel nem csak a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés és Márkaszerviz munkáját, hanem jelentős közéleti szerepvállalását is értékelte a város.

Fiat, mint sporttámogató

Juhász Tibor nem csak a városi és országos lovassporttért tesz nagyon sokat, 2004-2006 között elnöke volt az NB I-es KNKSE női kézilabda csapatnak, amellyel hatodik helyet ért el, és részt vett nemzetközi kupasorozatban is. Mecénási szerepe a sport- és a kulturális életre valamint a karitatív tevékenységekre is kiterjed. Három gyermek édesapjaként és lokálpatriótaként Kiskunhalas fejlesztését mindig irányadónak tekintette és tekinti ma is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.04
A Bridgestone Tatabánya nem elégszik meg a hagyományos módszerekkel, a közlekedésbiztonsági nap, a....
2023.12.04
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Csizmadia Éva jogász, az Üzemgazdasági....
2023.12.04
Az Audi Hungaria munkatársai a napokban elkészítették az 500 000. elektromos hajtást. A jubileumi....
2023.12.04
Jelenetek, mint Hollywoodban! Egy családi vita után egy bécsi férfi (24 éves) ellopta apja járművét....
2023.12.03
Bag régiójában, a Budapest felé vezető oldalon keletkezett a tűz – közölte az Országos....
2023.12.03
Ennyi idő is elég, hogy kiderüljön. ..
2023.12.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Télapó nem felejt. ..
2023.12.03
Több mint 50 évvel a legutóbbi Apollo küldetés után az Egyesült Államok megpróbálja újra....
2023.12.03
Részlegesen önzáró differenciálmű, 18 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, valamint piros első és....
2023.12.03
A TCR World Tour idei bajnoka lett Michelisz Norbert, aki Budapesten elmondta, hogy kész terve volt....