FIAT

Évtizedek óta stabil a Fiat Márkakereskedés Kiskunhalason II. rész

2020.04.23.

Évente körülbelül 200 új és 100 használt autót értékesítenek Kiskunhalason, tavaly a Tipo és az 500-as modell ment leginkább, de a szalonbővítés után beindult már a Jeep is. Juhász Tibor 1997-től a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés ügyvezetője.

Első használtautó-kereskedését 1989-ban alapította Juhász Tibor Kiskunhalason, majd 1994-ben megnyitották hivatalos Opel Márkakereskedésüket és szervizüket. Ez mellett természetesen továbbra is foglalkoztak használt autók forgalmazásával, a márkának ezzel nem volt problémája. Az Opellel 1997-ben szétváltak az útjaik, akkor indította újra társaival a Fiat márkakereskedést azon a helyen, ahol mai is fogadják az ügyfeleket. (Írásunk első részét itt olvashatja.)

Juhász Tibor

1997-től a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés ügyvezetője, jelenleg ez mellett másik három társaság ügyvezetését is ellátja. – Az első pillanattól kezdve teljes jogú márkaszerviz voltunk az új autók értékesítése mellett, a Brava és a Bravo modellek akkoriban kerültek a kínálatban és nagyon jól futottak – mondja a kezdetekről, hozzátéve haszonjárműben is mindig erős, jól teljesítő kereskedésnek számítottak és számítanak ma is Magyarországon.

Megtudtuk, 2005-ben volt egy felújítás és nemrégiben fejeződött be egy jelentősebb, ami épületbővítéssel is járt. 2018 szeptembere óta a Fiat mellett ugyanis a Jeep márkát is forgalmazzák. Az autoszektor.hu is meggyőződhetett róla, hogy a tágas, világos, igényes bemutatóterembe a korábbinál több modell fér el. Nincs Kiskunhalason még egy olyan autószalon, amelyik ugyanazt a márkát ugyanazon a helyen kínálja, mint Fiatot a Keceli út 19-23. szám alatt található KB Autoteam.

Elegáns a megújult szalon

– Nem voltak felhőtlenek az elmúlt évtizedek, a 2008-as válság, mint minden márkakereskedést, így bennünket is meglehetősen érzékenyen érintett. Novemberétől jelentős költségcsökkentést léptettünk életbe, a meglévő készleteket még érdemi veszteségek árán is gyorsan és jentősen csökkentettük. Gyakorlatilag senki sem bírta ki emberáldozatok nélkül, mi sem, de aki később lépett, rosszabbul járt – emlékszik vissza. Segítet nekik a túlélésben, hogy nem voltak devizahiteleik, csak forint alapúak, a társaság beruházási hitelt sem vett fel és az újautó-készletet is mindig forintban finanszírozták.

Évente körülbelül 200 új és 100 használt autót értékesítenek Kiskunhalason, a 2019-es évben a nagyobb léptékű felújítás miatt nem sikerült igazán erős darabszámokat elérniük. A Tipo és az 500-as modell ment leginkább, de beindult már a Jeep is. Legyen szó személy- vagy haszongépjárműről, az ügyfél igényeihez igazodó finanszírozási lehetősséggel és teljes körű biztosítási ügyintézéssel is állnak a vevők rendelkezésére.

Jeep modellek is a kínálatban

A vásárlás után sem hagyják magára az autótulajdonost, márkaszervizükben felkészült munkatársakkal és eredeti alkatrészekkel biztosítják a gyors és megbízható karbantartási szolgáltatásokat. Több évtizedes szakmai tapasztalatuk és a nemzetközileg elismert, MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszerünk garantálja, hogy a gépjárművek a lehető legjobb kezekben legyenek a KB Autoteam Kft-nél.

Hivatalos autószalonként és márkaszervizként a teljes szolgáltatási paletta elérhető náluk. Kiskunhalason a Szabadkai út 33. szám alatt található karosszéria- és fényezőműhelyükben a lakatos és festő munkák mellett biztosítási ügyintézést, helyszíni kárbejelentést és kárfelmérést is végeznek.

Szervizzel is várják az autósokat

Mint a teljes iparágban, náluk sem problémamentes a szakember-utánpótlás. – Úgy gondolom, hogy nálunk a fluktuáció még egészséges, amit az is mutat, hogy 8 éve  dolgozik itt az átlag . Minden szegmensben nehéz ma autós szakmunkást találni, sajnos, tanulók se nagyon vannak mostanában, már az iskolába is kevés a jelentkező – mondja az ügyvezető.

Juhász Tibor 2009-től Fiat Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke, 2012-től pedig az autoszektor.hu portált is működtető Autós Nagykoalíció elnökségének tagja. Ugyanebben az esztendőben az Év vállalkozója lett Kiskunhalason, amivel nem csak a KB Autoteam Kft. Fiat Márkakereskedés és Márkaszerviz munkáját, hanem jelentős közéleti szerepvállalását is értékelte a város.

Fiat, mint sporttámogató

Juhász Tibor nem csak a városi és országos lovassporttért tesz nagyon sokat, 2004-2006 között elnöke volt az NB I-es KNKSE női kézilabda csapatnak, amellyel hatodik helyet ért el, és részt vett nemzetközi kupasorozatban is. Mecénási szerepe a sport- és a kulturális életre valamint a karitatív tevékenységekre is kiterjed. Három gyermek édesapjaként és lokálpatriótaként Kiskunhalas fejlesztését mindig irányadónak tekintette és tekinti ma is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....