használt autók

Ezek a legjobb fiatal használt autók egy friss kutatás szerint

2024.06.16.

Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt személyautók listáját.

A brit CAP HPI közel kilencvenéves tapasztalattal rendelkezik a használt járművek értékbecslése és eredetvizsgálata terén. A javítási és üzemben tartási költségekre vonatkozó komplex adatbázisuk alapján megalapozott információkkal segítik a döntéshozatalt, legyen szó magánemberek autóvásárlásáról vagy flottaszintű beszerzésekről. Kompetenciájuk a járművek teljes életciklusát lefedi, így az újkori és használtpiaci vételárak mellett a jövőbeli, várható értéktartásra vonatkozóan is megbízható előrejelzéssel tudnak szolgálni.

A cég most a rendelkezésére álló, felbecsülhetetlen adatmennyiségre, valamint a partnerszervezetektől szerzett, naprakész információkra építve összeállította azoknak a fiatal használt autóknak a listáját, amelyekkel a legjobban járhatunk. Elemzésük holisztikus, nem kizárólag az értéktartást, a megbízhatóságot vagy a szervizköltségeket vették figyelembe, hanem ezek mindegyikét, kiegészítve egy sor további szemponttal, amelyek meghatározhatják az autó tulajdonlásának és használatának az élményét.

Noha a lista alapvetően az Egyesült Királyságban gyűjtött adatokon alapul, a CAP HPI nemzetközi jelenléte, valamint a modern autóipar globális jellege miatt más (elsősorban európai) piacokon, így akár Magyarországon is relevánsnak tekinthetők az eredmények.

Az Év Használt Autója lista összeállítása során 1-3 éves járműveket vizsgáltak, a 2023-as naptári évre vonatkozóan elemezve az éves értékvesztést, az eladott járművek számát és további szempontokat. Ennek alapján az Év Használt Autója nem más, mint a Toyota Aygo.

A 2021-ig gyártott miniautó – amely egyébként értelemszerűen nem csak az összesítésben, de saját méretosztályában, azaz az A-szegmensben is a legjobb választásnak bizonyult – egyliteres, soros háromhengeres motorjával, valamint jellegzetes X dizájnjával méltó utódja volt az eredeti Aygónak, amely 2005-ben minden idők legkisebb európai gyártású Toyota modelljeként debütált (a 2008 és 2015 között forgalmazott Toyota iQ 3,0 méter alatti hosszával még sokkal parányibb volt, ám azt Japánban gyártották, és exportmodellként érkezett Európába.) Az Aygo utódja hasonló szellemiségben, de modern felfogásban, parányi crossoverként lépett piacra 2022-ben.

Miközben a Toyota Aygo a megkérdőjelezhetetlenül legszerencsésebb választás, ha használt autót keresünk, speciális adottságai miatt nem biztos, hogy minden autóvásárló igényeit maradéktalanul kielégíti. Ők az alábbi listáról válogatva találhatnak olyan alternatívát, amely majdnem olyan tökéletes, mint az Aygo…

CAP HPI 2024 Év Használt Autói:

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....