Forma 1

F1 Margó - Vettel: Most először nem tudom, mi lesz jövőre

2017.05.13.

Sebastian Vettel elismeri, fogalma sincs, mi lesz vele 2018-ban, ám elmondása szerint nem aggódik helyzete miatt.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján már egyszer szembesítették az Olaszországban elterjedt mercedeses pletykával, és már akkor közölte, nem kíván most foglalkozni jövője alakulásával. Sebastian Vettel a Sky Sportsnak később elárulta, valójában még ő maga sem tudja, hol folytatja. A szerződése év végéig szól a Scuderiával, egyes hírek szerint a Mercedesszel már előzetes megállapodást kötöttek a tél folyamán.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

„Szeretem ezt a márkát, már gyerekkorom óta” – nyilatkozta. „Számomra ez nagyszerű helyzet, nagyon élvezem. Jelenleg nem a jövővel foglalkozom. A mostani az első alkalom, hogy nem tudom, mi fog történni jövőre, de nem igazán aggódom, és tényleg csak arra összpontosítok, ami most történik. És ugyanezt érzem a csapaton belül mindenki részéről. Elég sokan vannak, akiknek még nincs szerződése, de én nem aggódom emiatt. Csak az idei szezon érdekel, az autó fejlesztése és a Mercedesszel való harc.”

Főnöke, Maurizio Arrivabene pénteken hangsúlyozta, pillanatnyilag nem foglalkoztatja őket a jövő. „A munkánkra figyelünk, céltudatosan és keményen. A szerződésekről folyó tárgyalások nem állnak az első helyen a teendőink listáján. Őszintén szólva – és tényleg ez az igazság – annyira jól dolgozunk együtt, és annyira az autónk fejlesztése köti le a figyelmünket, hogy a szerződés nem is érdekes számunkra jelenleg” – fogalmazott az olasz, akinek előbb-utóbb azért mindenképpen el kell kezdenie tárgyalni mindkét versenyzőjével.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A váltásnak nincs is értelme?

Ami Vettelt illeti, Anthony Davidson pillanatnyilag sem ésszerűnek, sem reálisnak nem tartja a távozását. „Jelenleg az egyik leggyorsabb autóban ül, és ha a szerencse is mellette áll, akkor ez a bajnoki csatában tartja őt. És most azzal foglalkozik, hogy ezt a munkát elvégezze, ez élvez számára elsőbbséget. Nagyon elszántan akarja ezt a bajnoki címet” – vélekedett a szakkommentátor.

Vettel mellett Spanyolországban Fernando Alonso és Daniel Ricciardo került még a pletykák középpontjába – mindkettejüket a Ferrarival is hírbe hozták. A spanyol maga sem titkolja, hogy van esély a csapatváltására, az ausztrál távozására pedig a Red Bull vártnál gyengébb formája miatt látnak esélyt egyesek.

A négyszeres futamgyőztes jelezte, már a hírek szerint 2018 végéig érvényes szerződése sem tenné lehetővé a csapatváltását. „Engem még mindig szerződés köt a Red Bullhoz. Amíg nem lesz valami alapvető változás, itt fogok maradni. Természetesen jó, ha van némi folytonosság. A fiatalabb versenyzőknek minden évben bizonyítaniuk kell, hogy tovább tudjanak lépni, és természetesen azt jó érzés látni, amikor egy csapat már bízik benned” – nyilatkozta.

Majd kiemelte, Vettel szerinte két győzelem és két második helyezés után aligha akarja elhagyni a Ferrarit. „Természetesen érdekes figyelni, ki hová megy. Tudom, hogy ő is egyike azon versenyzőknek, akiknek lejár a szerződése idén. Biztosan van pár lehetősége. Ez érdekes lesz, de szerintem ha továbbra is ilyen jól megy neki, akkor biztosan maradni fog.”

(SkySport, Telesport.hu)

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.10
Ha imádja a sütiket és fagyikat igazi Kánaánra találhat Dunaharasztiban, ahol nem csak látványosak....
2020.07.10
Németországból jön az új design, amin több műszaki egyetem és intézet dolgozik közösen a BMW-vel....
2020.07.10
Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak a Forma 1-es Stájer Nagydíj második szabadedzésén. A Red....
2020.07.10
Viktor Szkopincsev Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.07.10
Kínában júniusban már a harmadik egymást követő hónapban nőttek az autóeladások éves összevetésben....
2020.07.10
Az angol hatóság körözte az Interpol rendszerben - az autóalkatrészt lefoglalták. ..
2020.07.10
- Péntek reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési....
2020.07.10
A várakozásoknak megfelelően a szeptember 6-ra kiírt monzai Olasz Nagydíj után is marad a Forma-1-....
2020.07.10
A járvány autóiparra gyakorolt hatásaival kapcsolatban gyakran írtunk az online értékesítésről.....
2020.07.10
- A Tesla "nagyon közel jár" az emberi beavatkozást egyáltalán nem igénylő, önvezető....