szentgotthárd

Felavatták az AMES cégcsoport szentgotthárdi üzemét

2014.07.18.

Felavatták az autóalkatrészeket gyártó katalán érdekeltségű AMES Hungaria mintegy 1,3 millió euróból épült üzemcsarnokát pénteken Szentgotthárdon.

Felip Puig, a katalán kormány munkaügyi és vállalkozási minisztere köszönetet mondott az AMES vezetőinek, hogy hozzájárultak a katalán gazdaság fejlődéséhez és Szentgotthárdon új üzemet hoztak létre. Hozzáfűzte: az iparnak állandó innovációra és globalizációra, "a világon való jelenlétre" van szüksége.
 
Az AMES cégcsoportnak a nemzetközi terjeszkedésben nagy tapasztalata van, termékeinek 90 százalékát exportálja, a szentgotthárdi üzem pedig további exportlehetőségeket hoz majd létre - hangsúlyozta a miniszter.
Hozzáfűzte: Katalóniában rendkívüli jelentőségű az idegenforgalom, de a munkanélküliség csökkentéséhez elengedhetetlen az ipar fejlesztése. A folyamathoz hozzátartozik a nemzetközi téren való előrehaladás, és ebben az AMES példát mutat oly módon, hogy a katalóniaiak mellett létesít újabb telepeket külföldön.
 
Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere az MTI kérdésére elmondta: Szentgotthárdon olyan cég kezdte el működését, amely kis lépésekben, de kiszámíthatóan halad előre. Elsőként egy kisebb csarnok épült Szentgotthárdon, de öt éven belül egy tízezer négyzetméteres csarnokot is létesítenek.
 
Szólt arról is, hogy a város jelentős kedvezménnyel, több mint 40 ezer négyzetméteres területet adott el az AMES cégnek azzal a  céllal, hogy további fejlesztések történjenek. Az önkormányzat feltétele volt, hogy legalább félszáz ember számára biztosítsanak munkát.
Cesar Molins, az AMES elnöke köszöntőjében elmondta, a cég terve, hogy a szentgotthárdi üzemet olyan szintre fejlesszék, hogy a cég legnagyobb gyártócsarnoka legyen.
 
Az új szentgotthárdi üzemben a Spanyolországból érkező autóipari alkatrészek mechanikus megmunkálása történik, két termékcsoportból havonta 60-80 ezer darabé. Az induláskor 18 embert foglalkoztatnak, de folyamatosan bővítik a létszámot - ismertette Hóbor András üzemvezető.
 
Az AMES céget 63 évvel ezelőtt alapították, az egykori szegényes felszereltségű cég jelenleg az Európai Unió negyedik legnagyobb porkohászati vállalata. A pénteken Szentgotthárdon avatott AMES Hungaria a hetedik gyáregysége, ezek közül 5 telephely Spanyolországban, egy pedig az Egyesült Államokban, Pennsylvaniában működik.    Az induláskor valamennyi telephelyen a szentgotthárdi csarnokhoz hasonló méretű gyártócsarnok üzemelt, majd fokozatosan 40-250 főt foglalkoztató egységekké bővültek.
 
Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.23
Megszűnt az útlezárás az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, Hatvannál, ahol halálos....
2021.10.23
Lipcse városa 2025-től csak elektromos autókat akar engedélyezni a személyszállításban. Ennek....
2021.10.23
Szolgálat közben balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr Budapesten -....
2021.10.23
Nem sok autótípus mondhatja el magáról, hogy 50 milliónál is több példányt adtak el belőle, amióta....
2021.10.23
Mesterséges intelligencia segítségével, automatikusan tölti az elektromos járműveket a vállalat....
2021.10.23
Egy neves aukciós ház oldalára került fel a fekete kisteherautó, amely várhatóan 40-50 ezer dollár....
2021.10.23
Abszurd helyzetet eredményez, hogy viszonylag kevés új autó érkezik a piacra, ezért a kétéves....
2021.10.22
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt teljes útlezárásra kell számítania a....
2021.10.22
Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája volt a leggyorsabb pénteken az első szabadedzésen a Forma-1-es....
2021.10.22
Ha nem vársz sokat, nem fogsz csalódni. ..