Ferrari

A Ferrari napelemparkot épít

2022.08.06.

Az olasz sportautógyártó fotovoltaikus rendszerrel termel energiát és száguld a zéró emissziós versenyben, aminek finisét Benedetto Vigna 2030-ra tűzte ki.

 

A Ferrari a június közepén bemutatott új üzleti tervében hangsúlyozta, hogy 2030-ra teljes szén-dioxid-semlegességet kíván elérni. A Prancing Horse ehhez több fronton is akcióba lépett. A hdmotori.it tudósítása szerint megújuló energiába invesztálnak, a maranellói üzemek tetejére napelemeket tesznek, hogy növeljék az energiatermelés önellátását és csökkentsék a CO2-kibocsátást.

Az erőmű összesen 3800 napelemtáblából áll majd. Teljes kapacitással a vállalat évente 1 626 802 kWórát fog saját maga termelni. A becslések szerint a napelemparkkal évente 740 tonna CO2-kibocsátást takarítanak meg. Az üzem négy szakaszából az elsőt már üzembe helyezték.

A beruházásban partnerük az Enel X, amely innovatív termékeket és szolgáltatásokat nyújt a háztartási, városi és ipari szintű energiaátalakítás szolgálatában, a fenntartható fejlődés érdekében. De a velük való együttműködés nem korlátozódik az új fotovoltaikus erőműre.

A vállalat ugyanis egy különleges projektet valósít meg a Ferrari modellcsalád feltöltési igényeihez tervezett, hálózaton kívüli energiatermelő rendszer kifejlesztésével. Ez egy olyan állomás, amely kizárólag 5,5 kWp-s fotovoltaikus rendszerrel termel energiát, kétoldalas panelekkel és 20 kWh-s akkumulátortárolóval, lehetővé téve a maranellói hibrid autók és a jövőbeni 100%-ban elektromos modellek energiaellátását.

Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az Enel X-szel és más partnereinkkel együtt olyan új megoldásokat fejlesztünk, amelyek jelentősen hozzájárulnak a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. A 2030-ig történő szén-dioxid-semlegessé válás kihívása további ösztönzést jelent a Ferrari számára, hogy minden területen újítson, tudományos és holisztikus megközelítéssel avatkozzon be a kibocsátások minden forrásába: nemcsak az autók használatának fázisában, hanem az ellátási láncban és a gyártóüzemekben is.”

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.09.29
Nagyon népszerű közlekedési eszköz a segédmotoros kerékpár jármű-kategóriába tartozó robogó. Sokan....
2022.09.29
A járvány nagy lökést adott az online autókereskedelmnek és a lendület azóta sem állt meg. Van aki....
2022.09.29
Hetek óta attól hangos a magyar sajtó, hogy a Volkswagen akkumulátorgyárat akar építeni a győri....
2022.09.29
A legmodernebb teszt- és önvezető autók bemutatójától kezdve a statisztikai kvízjátékig sokszínű,....
2022.09.29
A Széchenyi István Egyetem (SZE) és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI)....
2022.09.29
A baleset Pilisvörösvár és Piliscsaba között történt, a mentés idejére az utat lezárták - írja a....
2022.09.29
A Bagon történt balesetben egy 29 éves nő vesztette életét - írja a police.hu. ..
2022.09.29
Az európai energiaválság miatt az EV-ek töltése veszélyben van.   ..
2022.09.28
A hétszeres Formula 1-es világbajnok egy interjúban kendőzetlenül beszélt félelmeiről, mindennapi....
2022.09.28
A Budapesti Autósok Közössége újabb elrettentő és életveszélyes "gyöngyszemeket" tett közzé. Nézze....