McLaren

Ferrarit díjazott, McLarent tesztelt a herceg

2024.06.19.

II. Albert és trónörökös fia az új Artura Spiderben száguldott.

Az ütközésekkel indult és unalmassá vált monacói Forma 1-es futam végén a szokásoknak megfelelően a herceg és felesége díjazta a győzteseket. A ceremónián minden hagyományos protokollt sutba vágott Albert herceg, aki többször is megölelte a győztest, nem véletlenül, mert Charles Leclerc a sportág történetének első hazai győztese.

Az ünnepség nem éppen tradicionális jelenete volt a pilóták pezsgőzése, de ami még szokatlanabb, hogy az uralkodó is üvegből kortyolt az emelvényen.

És hogy folytassuk a rendkívüli eseményeket, mielőtt Albert herceg díjazta a ferraris pilótákat, fiával kipróbálta a legújabb McLarent, a verseny második helyezett márkájának legújabb modelljét.

Az Artura Spider is erős és élvezetes gép, igazi örömautó, az 1457 kilós kétülésest 700 lóerős hibrid rendszer hajtja, akár 330-as tempóra képes, álló helyzetből három másodperc alatt gyorsul százra, ami annak is köszönhető, hogy 83 kilóval könnyebb vetélytársainál, mert 1 tonnás tömegére 480 lóerő jut.

II. Albert monacói herceg és Jacques örökös herceg nyitotta meg a Monacói Nagydíjat a vadonatúj Artura Spiderrel, mely a McLaren első sorozatgyártású High-Performance Hybrid (HPH) nyitott szuperautójának globális modellje.

A McLaren Orange színben fényezett új Artura Spidert a rajtvonalnál adták át II. Albert monacói hercegnek. Őfelsége, Jacques örökös herceg kíséretében végigszáguldott a nagydíj pályáján, így a nézők is értékelhették a McLaren szuperautójának teljesítményét.

Michael Leiters, a McLaren Automotive Ltd vezérigazgatója: „Megtiszteltetés, hogy Őfelsége II. Albert monacói herceg és Őfelsége örökös herceg Jacques a McLaren Artura Spider volánja mögött avatja fel a 2024-es Monacói Nagydíjat. A monacói versenypálya kiemelt helyet foglal el a McLaren több mint hat évtizedes örökségében. Az Artura Spider egyesíti a versenyzés és az autóipari innováció évtizedes tapasztalatait.”

A látványos Artura Spider dinamikus premierje mellett a Monacói Nagydíjon a McLaren bemutatta Senna Sempre fényezésű modelljét is. Az MCL38-as Forma-1-es autók egyedi festésével párhuzamosan készült Senna Sempre modellt kézzel festették egy sorozatgyártású McLaren Sennára és a McLaren monacói kereskedésében állították ki.

Mind az új Spider, mind az új kupé a legmagasabb szintű dinamikus teljesítményt nyújtja - egészen a kiemelkedő körpályás képességekig - valamint megfelel a normál vezetés követelményeinek, és a városi környezetben oly előnyös, közel csendes elektromos meghajtást kínál.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....