FIAT

A Fiat búcsút mond Torinónak, eladják a Lingottót

2021.08.21.

A Fiat elbúcsúzik Torinótól: a Stellantis eladja az olasz márka történelmi központját a Lingottóban – írja az auto.it olasz autós szakportál.

Úgy tűnik, hogy a Fiat imázsával egybeforrt épület eladásának szándéka kész tényként kezelhető. a Stellantis csoport már megkereste az ingatlanpiac nagy szereplőit, és arra törekszik, hogy az eladás folyamata teljes mértékben átlátható módon történjen.

A néhány héttel ezelőtti pletykák tehát most beigazolódtak: a Fiat elköszön Piemonte tartomány székhelyétől, Torinótól és a történelmi Palazzo del Lingott épületétől, amely kulcsszerepet töltött be  a torinói gyártás és az egész olasz autóipar autóipar történetében. Az épületkomplexumban találhatóak a cég egykori óriásainak, Gianni Agnellinek és Sergio Marchionnénak az irodái, melyek ma zarándokhelynek számítanak.

LEZÁRUL EGY KORSZAK  

A legfrissebb iparági híresztelések szerint úgy tűnik, hogy a Stellantis Csoport már csaknem lezárta az értékesítéssel kapcsolatos előkészületeket. Mostantól már az ajánlatokat a via Nizza 250 címen található ingatlanra, amely 2014 -ig - az FCA -csoport születésének évéig - a Fiat hivatalos székhelye.

A döntést súlyos csapásként éli meg minden torinói és minden olasz is. Különösen, hogy rövid időn belül ez már a második fájó döntés a Stellantistól, ami a torinóiakat közvetlenül érinti. Az újszülött autóipari csoport ugyanis a közelmúltban úgy határozott, hogy gigagyárát Termoliban építi meg, és nem Mirafioriban, a Fiat másik szimbolikus gyárának telephelyén.

TÖRTÉNETI-MŰVÉSZETI ÉRTÉKŰ SZÉKHÁZ

A via Nizza 250-ben található épület mintegy 20 ezer négyzetméteren terül el, és jelenleg is az építészeti örökségvédelmi felügyelet alatt áll. A Lingotto ugyanis egy olyan ipari komplexum része, amely a hatóságok szerint történeti és művészeti értékkel rendelkezik.

Ez sem változtat azonban a tényen: a Fiat egykori történelmi központját áruba bocsátják. Igaz, a döntés nem volt előzmények nélküli. Már néhány évvel ezelőtt, még az FCA és a PSA közelmúltban történt egyesülése előtt is  szóbeszéd tárgya volt ez a lehetőség a „felső emeleteken”. Atorinóiakl számára az sem vigasz, hogy a Stellantis csoport az értékesítés folyamatát a legnagyobb átláthatóság mellett kívánja lebonyolítani.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
A  Hockenheimring 90. évfordulója alkalmából bemutatja elektromos sportautójának első különleges....
2022.05.24
A szlovák szakszervezetek általános sztrájkkal fenyegetőznek – írja az automobilwoche.de   ..
2022.05.23
A BMW Motorrad bemutatta a BMW M 1000 RR 50 Years M jubileumi modelljét. ..
2022.05.23
Sokszor bizonyul elégtelennek az autósok természetes intelligenciája, gyakori a tahó megnyilvánulás....
2022.05.23
Súlyos karambol történt délután Hajdúböszörményben – számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.05.23
Új támogatási alappal ösztönzi a vállalati napenergia-termelés kiépítését a főváros: akár 200 ezer....
2022.05.23
A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését....
2022.05.23
Technológiai színház, monumentális nappali, térugró űrhajó a BMW iX, amit nehéz lenne bármihez is....
2022.05.23
„Hétfőn reggel az M1-es 68-as kilométerszelvényénél található forgalomfigyelő kameránk képén....
2022.05.23
A következő modellévre egy sor fejlett kényelmi technológiával egészíti ki a Highlander....