e-mobilitás

Ford Pro – hátszél a villamosításhoz

2022.06.04.

Nemcsak az üzemeltetésben, üzletmenetben, hanem fejben is nagy váltás áttérni dízelüzemű furgonról, flottáról, elektromosra. Mindebben, az E-Transit modellek mellett, sokféle szolgáltatással segít a Ford új globális üzletága, a Ford Pro.

A Ford Pro célja átfogó szolgáltatásokkal, szoftverekkel és digitális megoldásokkal felpörgetni ügyfelei vállalkozását. A csomag elemeinek bevezetésével javul a járművek rendelkezésre állási ideje, üzemköltségeik csökkennek, ami dönthet a veszteségesség vagy nyereségesség között. Nem lehet ennek túl nagy jelentőséget tulajdonítani, mikor tudjuk, hogy az e-furgonok jóval drágábbak a hagyományosoknál, és egyelőre nem becsülhetők fel pontosan üzemgazdasági paramétereik. A mai bizonytalan időkben jól jön egy nagy márka erőteljes segítsége.

Bizalmat teremthet az üzemeltetők körében, hogy a Ford ma már erősebbnek tűnik furgonjaival, mint személyautóival, és zsinórban hetedik éve vezeti Európa haszongépjármű-piacát. A Transit, részben már ma is, és a jövőben egyre hangsúlyosabban E-Transitként, a világ legnépszerűbb áruszállítója, van tehát mögötte szakértelem, tapasztalat, vevőismeret, amely most a Ford Pro programban teljesedik ki.

A Ford Pro alapja természetesen a tisztán elektromos hajtású modellek kínálata. A járművek szállítási képességben és üzemköltségekben is állják a versenyt, jelenti ki a Ford. Persze helyes értéséhez tudni kell olvasni a sorok között: nem a megszokott viszonyok között kiválóan teljesítő hagyományos furgonokkal versenyképesek, hanem az alakuló jövőben a piaci vetélytársakkal. Hiszen az E-Transit hasznos teherbírása 955 kilogramm, és utánfutójának maximális tömege 750, míg egy megfelelő dízelmotoros kivitel több, mint két tonnát bír el, és 2-3,5 tonnás pótkocsit vontathat. A hatótáv jó, ha eléri a gázolajosokénak harmadát. Ezek minden márkánál hasonlóan állnak, környezetünkért, jövőnként fizetünk hátrányokkal.

Aki meg akar felelni a kor követelményeinek, nem térhet ki az átállás elől, az új E-Transitra még a gyártás megkezdése előtt befutott ötezer megrendelés. Ráadásul nemsokára kihoznak négy új, tisztán elektromos hajtású Transitot: 2023-ban a vadonatúj Transit Custom egytonnás furgont és a Tourneo Custom személyszállítót, 2024-ben a kisebb méretű, új generációs Transit Courier áruszállítót és a Tourneo Courier személyszállító változatát.

Ám nemcsak „sima” furgonokról van szó, a Ford Pro Special Vehicles megoldja az alaptípusok átépítését a vásárlók egyedi igényei szerint. Minősített Járműátalakító (QVM) partnerei rugalmasan teljesítenek elvárásokat, egy áruszállító bepolcozásától akár teljes országot ellátó hűtőkocsi-flotta átadásáig.

A Ford Pro kínálatának fontos része egy flotta járműveinek hálózatba kapcsolása, hogy maximálisan kihasználhassák termelékenységüket és rendelkezésre állási idejüket. Különlegesség, hogy a digitális rendszer sokféle gépkocsit képes kezelni, dízel- vagy benzinmotorosokat, tisztán elektromos hajtásúkat, sőt nem Ford gyártmányokat is.

Haszonjárművek töltési, szerviz- és finanszírozási szoftverei egységes platformon könnyítik meg az áttérést, miközben az új feltételek között minden eddiginél összetettebb feladat egy flotta működtetése.

Hálózatba kapcsolható Ford haszongépjármű vásárlása után flottás ügyfelek egy évig ingyenes Ford Pro Telematics előfizetést kapnak. A rendszer alkalmas például járművek valós idejű helymeghatározására, járműállapot-figyelmeztetésre vagy a sofőrök vezetési stílusának megfigyelésére. Tisztán elektromos hajtású flottáknál Ford Pro E‑Telematics plusz funkciói támogatják a Ford Pro Charging használatát: mutatja a feltöltés aktuális állását, a megtehető távolságot, figyelmeztet alacsony töltöttségi szintre, előklimatizálja a vezetőfülkét, így menet közben spórol az akkuval. Öt vagy kevesebb járművet tartó vállalkozások rendelkezésére az ingyenes FordPass Pro okostelefon-alkalmazás áll. A Ford Pro Charging szolgáltatása a töltési hardver és szoftver egyidejű telepítése, ezenkívül Európában több, mint 300 ezer, Magyarországon több, mint hatszáz töltőponthoz biztosít hozzáférést, központosított számlázással.

Az állásidőt járműadatok és a szervizhálózat összekötésével szorítja le a Ford Pro Service. A műhelyek mellett seregnyi mobil szervizkocsi javít ott és akkor, ahogy megfelel az ügyfélnek, a javítások és a szervizmunkák hetven százalékát képesek a helyszínen megoldani (még más márkájú autók esetében is). A szolgáltatás magyarországi bevezetése 2024 elején várható.

A Ford Pro Service egyik lényeges szolgáltatása a sok közül a FORDLiive, amellyel márkaszervizek és a Ford Pro szakértői, valósidejű járműadatok alapján, gyorsan meghatározhatják az esetleges hibákat és az elhárításukhoz szükséges javítást, hogy már előre gondoskodjanak az alkatrészekről, ezáltal kevesebb időt tölthetnek műhelyben a járművek. Magyarországon 2022 negyedik negyedévében nyílnak FORDLiive központok.

A Ford Pro jármű-, termék- és szolgáltatáskínálata nemsokára finanszírozható lesz a Ford Pro FinSimple szolgáltatással: a flottaüzemeltetők rugalmas, előre egyeztetett, egyfajta hitelkártyaként működő hitelt igényelhetnek, gyorsan hozzáférhetnek mindahhoz, amire szükségük van a vállalat növekedéséhez, és hosszabb távon megtérülhetnek kezdeti befektetéseik. Ha már muszáj átállni, kevésbé fájdalmas és nehéz, ha hátszelet fúj hozzá a Ford Pro.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.09
A Ferrari 23 555 járművet hív vissza az Egyesült Államokban. Az ok: fékproblémák szinte minden....
2022.08.09
Henry Ford már autógyártás korai éveiben felismerte, a komplexitás nem tesz jót a gyártási....
2022.08.09
Erős növekedés az év első felében: a Porsche AG jelentősen növelte bevételeit és működési profitját....
2022.08.09
Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali....
2022.08.09
A mobilitási piac régóta kacérkodik a cserélhető akkumulátorok gondolatával. A Toyota most....
2022.08.09
Angela Merkel volt német kancellárt az Eurowings repülőgépén fényképezte le telefonjával egy olvasó....
2022.08.08
Az 1-es számú főút 145-ös kilométerszelvényében közlekedett egy török honosságú tehergépkocsi....
2022.08.08
Egy rossz döntés örökre megváltoztatja az életet – a megrázó kisfilm egy olyan képzelt esetet mutat....
2022.08.08
A Porsche bővíteni szeretné stratégiai e-bike (elektromos kerékpár) elkötelezettségét. Ennek....
2022.08.08
Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal....