Ford Motor Company

A Ford rákapcsol a kommunikáló haszongépjárművek területén

2020.07.03.

A Ford haszongépjárműveinek döntő többsége immár alapváltozatban is képes az egymással és a külső rendszerekkel való kommunikációra. Ez javítja a termelékenységet, maximalizálja a hasznos időt, és a technológiai élvonalban biztosít helyet a vásárlók és vállalkozásaik számára.

A FordPass Connect modem mostantól a Ford haszongépjármű-palettájának hét legfontosabb termékében (egyebek mellett a Ford Transitban, a Transit Customban és a Rangerben) alapfelszerelés. A FordPass Connect kapcsolódó szolgáltatások egy sor távoli kényelmi és produktivitást növelő funkciót kínálnak a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás használatával. Ez a szolgáltatás az európai járműtulajdonosok számára mostantól ingyenes.

A FordPass Connect over-the-air (OTA) szoftverfrissítéssel aktualizálható, így a haszongépjárművek lépést tarthatnak a legújabb technológiával, és vezeték nélkül frissíthetők új funkciókkal és minőségi fejlesztésekkel.

Az Őrző Üzemmód egy olyan új vagyonvédelmi rendszer, mely szintén a FordPass Pro applikációval kezelhető. Ez az első olyan új funkció, amit az OTA frissítéssel lehet aktiválni. 3 Ez a 2020 későbbi szakaszában megjelenő, magas színvonalú biztonsági rendszer valós időben figyeli majd a haszongépjárműveket, és azonnal riasztja a tulajdonosokat, ha bármilyen, a biztonságot vagy a vagyonvédelmet érintő eseményt észlel.

A FordPass Connect modem vezeték nélkül kapcsolja össze a Ford járműveket az internettel. Ezzel lehetővé válik, hogy a jármű OTA-frissítéseket kapjon, igénybe vegye az alkalmazásokon keresztül kommunikáló szolgáltatásokat (beleértve a FordPass Pro-t), illetve hogy összekapcsolódjon az olyan rendszerekkel, mint a Ford Telematika vagy a Ford Adatszolgáltatás.

A korábban a Ford haszongépjármű-paletta modelljeihez extraként rendelhető FordPass Connect modem mostantól alapfelszerelés minden Ford Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect, Fiesta Van és Ranger modellben. A Transit Courier és a Tourneo Courier flottavásárlói csak egy kiegészítőként megvásárolható plug-in modem segítségével tudják majd igénybe venni a Ford telematika előfizetéses szolgáltatásait.

A FordPass Connect modem előfizetés mostantól kezdve ingyenes Európában. E folyamatos kapcsolódást biztosító járműtechnológia egyik fontos eleme a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás használata. A tavaly bemutatott FordPass Pro alkalmazást a kisvállalkozások igényei alapján fejlesztették ki: használatával akár öt Ford haszongépjárművet is lehet menedzselni, megfigyelni és figyelemmel kísérni egyetlen telefonképernyőn.

A nagyobb flottás ügyfelek számára a Ford Telematika és a Ford Adatszolgáltatás kínál lehetőséget egy olyan előfizetéses megoldásra, amivel menedzselhető a jármű hasznos ideje, fokozható a hatékonysága, hozzáférhetőek az adatai, és ezen felül egy külső flottamenedzsment-rendszerbe is integrálható a jármű.

Over-the-air frissítések

A rendszeres szoftverfrissítések segítségével biztosítható, hogy a jármű rendszerei és komponensei megfelelő biztonsággal és megfelelő teljesítménnyel működjenek.

Az OTA-frissítések segítségével mostantól a Ford úgy tud haszongépjármű-vásárlói számára új funkciókat és minőségi fejlesztéseket biztosítani, hogy azok zökkenőmentesen és észrevétlenül, már elkészültükkel egyidőben megjelennek az autóban, és ehhez nem szükséges ellátogatni egy márkakereskedésbe vagy márkaszervizbe.

FordPass Pro Őrző Üzemmód

Az Őrző Üzemmód egy olyan emelt szintű vagyonvédelmi rendszer, amit a FordPass Pro applikációval lehet kezelni. A valós idejű megfigyelés révén azonnal riaszthatók a sofőrök, a tulajdonosok, az operátorok és a kisflotta-menedzserek, ha veszélyhelyzetbe kerül a jármű.

Ha aktiválták – például hétvégén vagy munka után –, az Őrző Üzemmód érzékeli, ha valaki beszáll a járműbe, kinyitja a motorháztetőt vagy elindítja a motort, és ezzel egyidejűleg azonnal üzenetet küld a tulajdonos okostelefonjára. A rendszer ezen felül biztonságot nyújt a kulcs elvesztése vagy klónozása esetén is, és jelzi, ha a járművet kinyitják vagy kulcs segítségével elindítják; ezt egy hagyományos járműriasztó nem is lenne képes észlelni.

Az Őrző Üzemmód szolgáltatást még idén bemutatják a FordPass Pro-t használó európai haszongépjármű-vásárlóknak, és ez lesz az első OTA-frissítéssel aktiválódó új funkció.

AppLink: vezetés közben is könnyen használható alkalmazásokA Ford együttműködött piacvezető online szolgáltatásokkal, hogy vásárlói vezetés közben is használhassák a munka hatékonyságát javító okostelefonos alkalmazásaikat. A Ford AppLink-kel kiegészített SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy biztonságosan és kényelmesen, a jármű nagyméretű érintőképernyőjét vagy a beszédvezérlést használva kezeljék okostelefonos applikációkat.

Amellett, hogy támogatja az Apple CarPlay és Android Auto működését, a SYNC 3 mostantól vezeték nélküli, Bluetooth okostelefon-applikáció kapcsolódást is biztosít az AppLink-hez. A már fennálló AppLink-partnerek között számos népszerű navigációs szolgáltató is megtalálható, így a what3words, a Waze és a Sygic Truck Navigation; a Cisco Webex segítségével pedig a sofőrök bárhonnan kapcsolatba léphetnek kollégáikkal és ügyfeleikkel.

Az AppLink-család legújabb tagja a Braintoss. Ez az alkalmazás azzal javítja a munka hatékonyságát, hogy segítségével a sofőrök menet közben tudják rendezni gondolataikat. Ebben egyebek mellett egy beszédjegyzetelő funkció segít, amivel a leiratok közvetlenül elküldhetők e-mailben, vagy betölthetők egy feladatszervező alkalmazásba.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.17
A világ autóiparának és autófejlesztésének egyik emblematikus alakja, Wolfgang Reizle nyilvánította....
2021.06.17
„Felvillanyozva” juthatnak el Budapesten, a foci-Eb hivatalos szurkolói zónájába azok a....
2021.06.17
Kénytelenek voltak betörni a tűző napon parkoló autó egyik ablakát - írja a police.hu   ..
2021.06.17
A szeptemberi IAA koncepciójáról még nem döntöttek végleg, de a látogatóknak valószínűleg FFP2-es....
2021.06.17
A pandémia szorítása után sokan indulnak útnak nyaralni autóval Európa különböző országaiba. A....
2021.06.17
Nagy szabású közös projektet indít a Japán Űrkutatási Ügynökség (Japan Aerospace Exploration Agency....
2021.06.17
Egy részlegesen kiépített, használaton kívüli vasúti átjárón teherautóval próbált meg áthajtani az....
2021.06.17
Akkora az érdeklődés a Lamborghini sportautói iránt, hogy az idei kapacitások gyakorlatilag majdnem....
2021.06.17
A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric....
2021.06.17
„Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!” Az Autós Nagykoalíció....