támogatás

A Ford segíti a Sziget Fesztiválra készülő Macskaárvaház Alapítványt

2016.07.27.

Együtt készül az idei Sziget Fesztiválra a Macskaárvaház Alapítvány és a Ford. A népszerű autómárka magyarországi importőre immáron sokadszorra áll partnerként a Kiss Norbert kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző által fémjelzett állatvédő civil szervezet mellé.

A Ford és az állatvédők közötti együttműködés 2010 október 4.-én kezdődött, amikor a Kolontár-ajkai vörösiszap katasztrófa napján, a hatékony segítség nyújtáshoz szállítójárművekre volt szüksége a civil szervezetnek, amit a Ford azonnal biztosított számukra. A különleges gesztus után a Macskaárvaház Alapítvány több alkalommal kapott téli, árvízi mentéshez, a célnak éppen megfelelő Fordokat, ami óriási segítség volt az alapítványnak és különösen azoknak a sérült állatoknak és gazdáiknak akik segítségre szorultak.

Az idei Sziget Fesztiválra meghívást kapott az óbudai székhelyű Macskaárvaház Alapítvány és a tervek szerint a világhírű fesztivál minden napján, az alapítványt támogató sportolók, közéleti személyiségek és Dorkó Alex labdarúgó népszerűsítik majd a felelős állattartást, az állatvédelmet, a vegetáriánus életmódot és a macskák emberi civilizációkban betöltött különleges társadalmi, biológiai szerepét.

Mindezekhez a Ford egy személyszállításra és áruszállításra egyaránt, kitűnően alkalmas, kényelmes és elegáns Transit Custom-ot biztosít az állatvédőknek amellyel jelentősen megkönnyíti a logisztikai feladatok ellátását.

Bóday Csilla

- Hálásak vagyunk a Fordnak a hosszú ideje tartó együttműködésért és tiszteljük a márka hazai és globális társadalmi felelősség vállalásba betöltött szerepét - mondta Bóday Csilla az alapítvány titkára, hozzátéve: "Természetesen a Ford modelljei is tetszenek, én magam is egy Fiesta boldog tulajdonosa vagyok!"

A Macskaárvaház Alapítvány jelenleg történetének legnagyobb beruházásán dolgozik, hiszen egy különleges szépségű kelet-magyarországi kistelepülésen, Kápolnán olyan Macskaárvaházat épít, ahol a későbbiekben lehetőség nyílik a világ számos pontján, különösen az Egyesült Államokban már jól ismert gyógymód, a macska terápia elterjesztésére és alkalmazására. Az állatterápiák közül talán legkülönlegesebb macskás gyógyítás a gyermekkori viselkedési, olvasási és beilleszkedési zavaroktól, a vérnyomás problémákon és stresszbetegségeken át, az időskori depresszióig számos krízis helyzetben képes hatékony és természetes gyógymódként szolgálni.

- Természetesen ha elkészülünk európai színvonalú árvaházunkkal, előbb-utóbb mindenképpen szeretnénk egy saját állatmentő autót vásárolni, amely katasztrófa helyzetben, mindennapos logisztikai feladataink ellátásában és önkénteseink, állataink vagy akár terápiás pácienseink majdani szállításában is kiszolgál minket - mondja Bóday Csilla, hangsúlyozva: ez a jövőbeli autó természetesen egy Ford lesz, hasonlóképpen példaképünkhöz, az Angol Királyi Àllatvédő Egyesülethez (RSPCA) , amely a gépjárműgyártás kezdetei óta Fordokat használ állatmentő munkájához. 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.01
A koronavírus-járvány miatt 1986 után először nem rendeznek futamot a gyorsaságimotoros-....
2020.06.01
Áttekintés a hibrid járművek felhasználhatóságáról. ..
2020.06.01
A Toyota Camry nagy testvére, az Avalon méreteire és fazonjára rácáfolóan dinamikus, kezes,....
2020.06.01
Mohamed Mahmoodi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.06.01
Közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a....
2020.06.01
Bárki összerakhat magának egy Siánt, megjelent ugyanis a sportkocsi 1:8 méretarányú modellje a LEGO....
2020.06.01
A gyanú és egy fedélzeti kamera tanúsága szerint egy Audi R8-as kocsi vezetője 2020. május 27-én....
2020.06.01
Hamarosan piacra lép a Lexus első tisztán elektromos típusa. Vajon új korszakba lép ezzel a márka,....
2020.06.01
A mesterséges intelligencia mellett a digitális ikrek és az ipari matematikai technológiák is az EU....
2020.06.01
A komáromi BYD gyárban készült két elektromos autóbusz átvételével lezárult a tatabányai....