Nissan e-NV200

A Fratelli Transnak nagyon bejött a Nissan eNV200 Voltia

2021.05.08.

A felhasználói igényeket felmérve immáron a harmadik átalakítást végzi a szlovák Voltia cég a Nissan elektromos kisárúszállítóján az eNV200-on. Az Autószektor.hu beszélt azzal az egyetlen magyar logisztikai vállalkozással, ahol a Nissan és a Voltia közös felkérésére munkakörülmények között tesztelték az innovatív villany furgont. A Fratelli Trans képviselője szerint kívánni se lehetne jobb partnert a kisárúszállításhoz, már csak egy hazai állami ösztönzőre várnak a flottabeszerzéshez.

 
 

A japán gyártó által eredetileg 4 köbméteresre tervezett furgon raktere először 8 majd 10 köbméteresre lett növelve, mivel az elsődleges partnere a DPD Slovakia ilyen mérettel tudja leginkább kihasználni a kisteherautót. A műszaki adatok az eredetivel megegyezőek, 80 kW teljesítmény és 40 kWh akkumulátor a mozgatóerő. Viszont raktere jelentősen növekedett. A legnagyobb, 10 köbméteres idén márciusban állt flottába a szlovák DPD-nél, eddig összesen 30 darab végzi a csomagkiszállítást. A Voltia XL néven futó jármű méretei az eggyel kisebb, 8 köbmétereshez képest 28 centivel lett magasabb, és az utastér fölé tervezett kiegészítővel a hosszúsága is nőtt. A raktér kihasználásához mérten még lényeges előny amit a Voltia tud kínálni az árúszállítóknak, hogy elektromos hajtása miatt jelentősen alacsonyabb a lízingdíja a diesel járművekéhez képest, a fenntarthatóság, környezetvédelmi törekvések szempontjából pedig élen jár. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Az Autószektor.hu megtalálta azt az egyetlen magyar logisztikai vállalkozást, amely hazánkban is munkakörülmények között tesztelhette a Voltia kisárúszállítót, amelyről összefoglaló véleményt is megfogalmaztak portálunknak. 

 
- Már 2014 őszén az a megtiszteltetés érte cégünket, hogy a Nissan felkérésére munkakörülmények között tesztelhettük az eNV200 kisárúszállítót. - meséli Bontovics Csaba. A Székesfehérvár térségében, a DPD világcég alvállalkozójaként tevékenykedő hazai logisztikai vállalkozás munkatársa hozzáteszi: a Nissan elektromos kisárúszállítója már “alapváltozatában” is egy innovatív, környezettudatos jármű, amely ideális választás kis terjedelmű árúk, esetünkben csomagok célba juttatásához. Már az első 100 km megtétele után egyértelmű volt, hogy verhetetlen választás a piacon: kiforrott elektromos technika, extrém alacsony üzemeltetési költségek, ráadásul még annak is aki nem napelemmel tölti járműveit és fizet az áramért, csak 600-800 forinttal kell kalkulálnia 100 kilométerenként. Az innovatív szlovák eNV200 átépítő kitteket forgalmazó Voltia járműveit szintén volt szerencsénk a hazai Nissan importőr cég és a Voltia közös felkérésére normál üzemi körülmények között tesztelni. Már az első benyomásaim rendkívül pozitívak voltak - magyarázza Bontovics Csaba, hiszen miközben az eNV200 nagyszerű előnyei, a kompakt mérete, kis fordulóköre, nagyszerű városi manőverezhetősége megmaradt, a Voltia a karosszéria átépítésével első körben 8 köbméteresre növelte a rakteret, ami a nagyobb kategóriás furgonok ürméretével azonos. Így a fajlagos üzemeltetési költségek, a kiszállítási hatékonyság még kiválóbb. Bontovics Csaba azzal zárja gondolatait, hogy egy magyar logisztikai kisvállalkozás számára csak egyvalami hiányzik a Nissan és a Voltia együttműködésével megalkotott járműből. Ez pedig nem más mint egy hatékony állami támogatási rendszer, ilyen nagyszerű  és környezettudatos kisárúszállító járművek flottabeszerzésére. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.24
Őrizetbe vettek Párizsban két fiatal nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elektromos rollerrel....
2021.06.24
Megérkezett a vizet „kipufogó”, üzemanyagcellás Toyota Mirai. Kipróbáltuk.   ..
2021.06.24
Mozgáskorlátozott emberek számára készült a Renault Kangoo új, beépített rámpával rendelkező....
2021.06.24
A hőség miatt 40-80 kilométer/órás sebeségkorlátozásokat vezetett be a MÁV több vasútvonalon, az....
2021.06.24
A magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar. Az ország termelésének egyharmada származik az....
2021.06.24
Az oktatást, a kutatást és az Arrabona Racing Team hallgatói csapat munkáját is segíti az a....
2021.06.24
Egy ember meghalt, és tizenegyen megsérültek, amikor a 81-es főúton, Mór térségében négy gépjármű....
2021.06.24
Jean Todt az ENSZ-ben folytatott munkája során olyan kampányt indított, melynek az a célja, hogy a....
2021.06.24
A Magyar Közűt hőkamerája kamerája közel 49 fokos hőmérsékletet mért az M7-es autópálya burkolatán....
2021.06.24
A magyar rendőrök egy szolgálat alatt, két körözött személygépkocsit foglaltak le a Csanádpalota....