Real Garant

A garanciáról általában

2019.04.23.

Az új és a használt autók értékesítésekor a garancia a lehető legjobb eszköz a kereskedő számára, amellyel a „portéka” minőségét fémjelezheti. Még egy értékesítési érv van a markában és a járművek értékállósága is garantált, ideális esetben az ügyfelek akár a következő járművásárlásig is kötődnek az értékesítő kereskedőhöz. Váratlan káreset, műszaki meghibásodás esetén az ügyfél automatikusan a kereskedőjéhez fordul. 

Ennek köszönhetően fokozódik az ügyfélhűség és az autószalon műhelyének kihasználtsága, ami hosszú távon magasabb árbevételt generál. Erősödik az alkatrész ill. tartozék-forgalom is. De nem csupán a kereskedő és szervize profitál a garanciavállalásból. A végfelhasználóban jó érzést kelt az a tudat, hogy pénzügyi szempontból biztonságban van és műszaki probléma esetén védelmet élvez a váratlan javítási költségekkel szemben.

Újautó kiterjesztett garancia – Ügyfélkapcsolat a következő járművásárlásig

Az újautó kiterjesztett garancia termékkel hosszabbítható meg a garanciavállalás a gyártói jótállási idő után is. Ezek a programok számos előnyt biztosítanak az értékesítő kereskedő és a végfelhasználó számára egyaránt. Az értékesítés egyrészt abból a plusz értékesítési érvből profitálhat, amelyet a meghosszabbított garancia biztosít számára, másrészt azonban ezek a programok az ügyfélhűség erősödését és a műhely kihasználtság javulását is elősegíti. A járműtulajdonos rendszeresen visszatér a szalonba és a műhelybe – méghozzá a gyártói garanciaidő lejárta után is. Ily módon a kereskedő lehetőséget biztosít saját magának arra, hogy újra és újra meggyőzze az ügyfelet saját szolgáltatásainak színvonaláról, aki ezáltal a következő autót is a kereskedőnél vásárolhatja. Ez összességében nagyobb árbevételt generál a kereskedő oldalán.

De a jármű üzembentartója is profitál a hosszabb garanciából, mert az védelmet nyújt a számára a váratlan és gyakran magas javítási költségekkel szemben, és ezenkívül a jármű használtpiaci értékét is jelentősen növeli.

Emellett az újautó kiterjesztett garancia tervezési biztonságot is garantál a lízingtársaságok számára. A garanciahosszabbítások megkötésével pontosabban tervezhetők a járművel kapcsolatos költségek a futamidő alatt.

A Real Garant vállalatról

A Real Garant már több mint 30 éve a garanciabiztosítások szakértője és a givit WMS szolgáltatója az autóiparban a saját körben nyújtott garancia területén. A társaság Németországban, Spanyolországban, Belgiumban, Luxemburgban, Hollandiában, Ausztriában, Olaszországban, Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban, Romániában, Portugáliában, Szlovéniában, Horvátországban valamint Svájcban van jelen, és hosszú évek óta a legnagyobb gyártók, importőrök és autóházak partnere.

A Real Garant Versicherung AG 2007 óta a Zurich Csoport leányvállalata.

További információk a www.realgarant.com weboldalon találhatók.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.26
A CUPRA e-Racer nagyobb teljesítménnyel és zéró kibocsátással újul meg, végsebessége elérheti a 270....
2020.05.25
Megállíthatatlanul szivárognak be a modern technológiai megoldások az autóipar világába, kezdve a....
2020.05.25
A címben feltett kérdésre nincs igazán kategorikus válasz. A választék széles, mint az autók....
2020.05.25
Zhao Yun Sheng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.05.25
Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság 25. jubileumi ülésén, május 21-én csütörtökön,....
2020.05.25
Minden légitársaságot, így a német Lufthansát is letaglózta a koronavírus és az azt követő....
2020.05.25
– Idén márciusban 80 ezer, áprilisban mintegy 50 ezer esetben szabott ki pótdíjat....
2020.05.25
A Volkswagen márka uralta az „Automotive Brand Contest 2020“ versenyt, összesen öt díjat nyert az....
2020.05.25
A tízezret közelíti a vizsgaszervezési tevékenység május 11-i újraindulása óta országszerte....
2020.05.25
Hamarosan kezdődik az Év Magyar Autója verseny második évadja. Sok változás várható a díjakkal....