forma1

Genderék kenterbe vernek mindenkit

2018.05.08.

Ha azt mondom, hogy "befekszik mint cica az ágyba" gondolom minden valamire való csajnak eszébe jut Julia Roberts emblematikus mondata a Micsoda nő című filmből, ahol egy Lotus Esprittel hasított. Nos, az elmúlt hétvégén én nem egy Lotust, hanem a Gender Racing Team csapatának 2000-es formula Reanultjait láttam ebben a pózban a Hungaroringen. A 10 éves múltra visszatekintő csapat istálójába lépve hihetetlen minőséget, profizmust de emellett rendkívűl kedves, úri kiszolgálást tapasztaltam. Mondhatni Forma 1-es minőségbe toppantam.

A versenyzők fegyelmezettek voltak, annak ellenére, hogy a szombati nap mind három versenyzőnek ütközést, sőt, fejre állást jelentett. De nekik ez már megszokott rutin. A csapat szerelői bármilyen sérüléssel megküzdenek és odarakják magukat, hogy a vasárnapi futam indulásra tökéletes műszaki és esztétikai állapotba tudjon rajthoz állni a 2000 köbcentis, 200 lóerős, de emellett pehelysúlyban, 480 kiloval induló formaautó, ami 6,2 másodperc alatt gyorsul 200 km/h-ra!!! 

A futam indulás előtt 10 perccel angol hidegvérrel, profi módon adtak interjút nekem a pilóták.

-  A tegnapi verseny sajnos egy balesettel végződött, de a srácok hála Istennek nagyon gyorsan meg tudták csinálni az autót, így a délutáni pótfutamon sikerült egy első helyet szállítani a csapatnak, - mondta Hefler Róbert - és ez úton is szeretném megköszönni a srácoknak, hogy ilyen gyorsan összerakták az autót. A mai versenyen is a kategória első helyről indulok - folytatta Robi - a magyar abszolutban pedig a harmadik helyről. Szeretném megismételni a tegnapi jó eredményt, úgyhogy bízom benne, hogy sikerül. A versenyző a kategória második helyét hozta, így holtversenyben a bajnoki tabella első helyezettje.

Képre kattintva galéria nyílik!

 - A tegnapi nap elég kaotikusra sikeredett, az első próbálkozást sikerült túlélnünk, a másodikon sajnos felökleltek, fel is borultam. - mondta Rónai Tamás a futam előtt: - ez egy elég komoly menet volt, a srácok nagyon komoly munkával összeépítették az autót, úgyhogy ezért nagyon-nagyon hálás vagyok nekik. Most majd meglátjuk, nem leszünk benne a sűrűjében, nem követhetjük el ugyan azt a hibát mint az időmérőben elkövettünk, az erőviszonyoknak megfelelően fogunk küzdeni és bízom benne, hogy ki fogunk maradni a csete-patéból és egy jót fogunk versenyezni. -zárja Tomi a nyilatkozatát és már ugrik is az autóba mert fel kell állni a boxutcába. Tomi abszolut második helyet ért el.

A nagy rohanás közepette Stern Rolanddal már nem sikerült interjút készíteni mert hívta a verseny, neki sajnos a váltója gyengélkedett a futam alatt, így a csapat érdek miatt kiállt a versenyből.

Magyarországon nincs Forma 1-es csapat, de a Gender Racing Team minőségben, látványban, a pilóták profizmusában pótolja nekünk ezt és nem csak ezen a hétvégén és itthon, hanem egész idényben Forma 1 hangulatú versenyekben van részünk a csapat jóvoltából.

A csapatfőnök Gender Tamás hihetetlen odafigyeléssel, több ember energiájával koordinált egész hétvégén. Teljesen mindegy, hogy a pilótákat kellett lelkesíteni, a műszaki hibákat áthidalni a szerelőkkel vagy akár a vendégeket, szponzorokat szívélyesen fogadni. Egész családja besegít ebben. Hogy hogyan is lehet mindezt ilyen elánnal tenni? Hát úgy, hogy saját elmondása szerint is, ez szerelem! Csak szenvedélyből, elhivatottságból lehet ilyen kitartóan, ilyen magas színvonalon egy ilyen profi csapatot irányítani. Nem csoda az sem, hogy rengeteg szponzor mellettük teszi le a voksot, igazán magas színvonalú a kiszolgálás. Minden cégnek a büszkesége lehet, ha egy ilyen minőséget, teljesítményt támogat. És hogy reagál erre a Gender Racing Team csapata? Ők pedig árva állatok megsegítésével jótékonykodnak, a hungaroringi hétvége előtt a teljes csapat lelátogatott Kápolnára és a Macskaárvaház Alapítvány cicáinak vittek több mint 100 kg tápot. Nemes lélekkel élni, nemes lélekkel versenyezni. Ez a Gender Racing Team titka.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.07
Itt az Útinform friss jelentése a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló....
2022.07.06
A magyar mérnöki tudás mindig rendelkezésre állt speciális járművek tervezéséhez és fejlesztéséhez....
2022.07.06
- Halálra gázolt egy kétéves gyereket egy kisteherautó Hajdúhadházon szerda délután - közölte a....
2022.07.06
Újabb hátborzongató videót tett ki közösségi oldalára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mondhatnánk,....
2022.07.06
A Stellantis gyártási igazgatójától hangzott el a baljós gondolat: a villamosítás az autóipar....
2022.07.06
Életbe lépett szerdán az az európai uniós rendelet, amely a közúti közlekedésbiztonság javítása....
2022.07.06
- Személygépkocsival ütközött és meghalt egy motoros az 56-os úton Várdomb közelében - közölte....
2022.07.06
A Hyundai története 1947-ben kezdődött, amikor Chung JuYung megalapította a Hyundai Engineering and....
2022.07.06
Duplázott az az autós, aki a 37-es számú főúton jelentősen túllépte a sebességhatárt, ott ahol a....
2022.07.06
- Kibővíti lakossági zajvédelmi programját a Budapest Airport szeptembertől, a következő három....