Toyota Yaris GR

A GR Yarisnál is durvább kisautót tesztel a Toyota

2020.10.29.

Ha azt gondoltuk, hogy a 260 lóerős GR Yarisnál nincs feljebb, tévedtünk: a Toyota már a Nürburgringen teszteli az autó továbbfejlesztett változatát.

Gondosan felépített struktúrát követ a Toyota személyautóinak megvadítása során a globális programért felelős Gazoo Racing. Az egymásra épülő lépcsőkben önálló alkatrészek (GR Parts), komplett optikai csomaggal felszerelt modellek (GR Sport), majd futómű- és motortuningot is alkalmazó sportverziók (GR) találhatók.

Az egész kínálat csúcsán a GRMN (Gazoo Racing Masters of Nürburgring) modellcsalád áll – ennek első és eddig egyetlen tagját a kifutó Yaris-generáció szélsőségesen átdolgozott képviselője adta.

Arról már volt szó, hogy a Corolla és a C-HR csúcskategóriás edzőprogramban részesülhet – ezek GRMN verziói nagyságrendileg egy év múlva ilyenkor lépnek piacra –, most azonban úgy tűnik, hogy nem ők lesznek az egyedüliek, sőt, még csak nem is feltétlenül az elsők. A közelmúltban ugyanis felbukkant a Nürburgringen a GR Yaris egy feltűnően komoly aerodinamikai csomaggal szerelt példánya.

A hatalmas hátsó szárny mellett az első lökhárítóra illesztett, ívelt légterelő peremek, az első kerekek mögötti, öblös légkivezető nyílások, valamint a fenéklemezen elhelyezett örvénylés-csökkentő idomok alapján két dologra következtethetünk.

Az egyik, hogy egy még erősebb csúcsmodell, a Yaris GRMN fejlesztésébe nyerhettünk idő előtt bepillantást. A másik elmélet szerint nem közúti modell, hanem a Toyota soron következő rali-versenyautójának a prototípusa körözött a versenypályán.

Akármelyik bizonyul igaznak, az álcázás teljes hiánya arra enged következtetni, hogy hamarosan bemutatkozhat a végleges verzió. Voltaképpen az egész autón csak a hátsó kerekeket és a tetőlemezt rejtették el szem elől: utóbbi talán karbon kompozit tetőt takar, előbbi pedig talán arra szolgál, hogy az illetéktelenek ne tudják azonosítani a feljavított (potenciálisan karbon-kerámia) fékrendszert.

A GR Yaris a friss fejlesztésű, közúti Yaris különleges kivitelű, háromajtós példánya, a soron következő WRC rali-versenyautó homologizációs változata. 1.6 literes, háromhengeres motorja 261 lóerős, 360 Nm nyomatékú; a hajtóerőt elöl-hátul részlegesen önzáró Torsen differenciálművekkel szerelt, variálható nyomatékmegosztású összkerékhajtás juttatja az aszfaltra.

Az 1280 kilogramm tömegű modell mindössze 5,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebessége 230 km/h.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.08
Kemény és továbbra is népszerű kategóriában villantotta meg újdonságait Budapesten az Opel. ..
2021.12.08
- Már ötven új jegykiadó automata áll az utasok rendelkezésére, a 2022 júliusig tartó programban....
2021.12.08
- Az MVM Mobiliti Kft. összesen 71 elektromos töltőt telepített a Jedlik Ányos Terv keretében 2018-....
2021.12.08
Csütörtökön és pénteken is az ország számos megyéjében várható ónos eső, majd havazás. A Magyar....
2021.12.08
Az év utolsó közös tesztjén minden zsűritag - Katona Mátyás, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Miklós-....
2021.12.08
A svájci hatóság körözte a Volvo XC90 típusú személygépkocsit, az atót a Szabolcs-Szatmár-Bereg....
2021.12.08
- Magyarországon hozza létre első, Dél-Koreán kívüli gyárát a lítum akkumulátorokhoz szükséges....
2021.12.08
 Halálos közlekedési baleset történt az 5402-es számú úton, Harkakötöny térségében teljes....
2021.12.08
A GR Yaris szolgált a Toyota új tanulmányautójának alapjául: a japán autógyártó leleplezte a....
2021.12.08
Egyenlő jogok a mobilitásukban korlátozott, vagy egyéb fogyatékkal élő embereknek is a....