dizájn

Gumidizájn a Lexus UX-en

2016.10.06.

A kifejezetten az új Párizsi Autószalonon leleplezett, hatalmas sikert arató Lexus UX koncepcióautóhoz tervezett Goodyear abroncstanulmány az innovatív kialakítás és a modern technológia vadonatúj kombinációját alkalmazva minden eddiginél magasabb szintű komfortot ígér.

A Lexus a 2016. évi Párizsi Autószalonon bemutatta vadonatúj tanulmányautóját, a Goodyear Urban Crossover abroncskoncepcióval szerelt Lexus UX szabadidőjárművet. Az exkluzív gépkocsihoz nem kevésbé exkluzív abroncsok illenek, amelyek sikeres demonstrálják a két vállalat közötti együttműködés hatékonyságát. Amikor a Lexus felkérte a Goodyear tervezőit, hogy fejlesszék ki vadonatúj típusának abroncsait, két szempontot emeltek ki: a termék tárja fel az abroncstervezés új határtartományait, és alkalmazza a létező legmodernebb technológiákat.

Az autó semmihez sem fogható formavilágához igazodva a Goodyear is azt a Lexus által alkalmazott "kívül-belül" filozófiát követte, amelyben a beltéri részletek szerves egységet alkotnak a külső formai elemekkel, és viszont. Ezzel az elvvel összhangban a keréktárcsa küllői szinte átmenet nélkül folytatódnak az abroncs oldalfalának kialakításában; az így kapott, különleges hatás tökéletesen harmonizál az autó egészével.

A keréktárcsával integrált oldalfalnak köszönheti különleges, városi crossover megjelenését az abroncs, míg a futófelületi mintázat dinamikus karakterrel ruházza fel azt. A dizájn a Goodyear különleges, lézeres vágási technológiájával készült.  Az abroncs olyan ultramodern Goodyear megoldásokat vonultat fel, mint a Sound Comfort technológia, amelynél az abroncs belső felületéhez erősített, nyitott cellás poliuretán habelem gondoskodik a megfelelő zajkomfortról. A technológia csillapítja az útfelületen végiggördülő abroncs üregében fellépő rezgések hangcsúcsát, és ezáltal különösen alacsony utastéri zajszintet tesz lehetővé. Így a Lexus vezető és utasai még inkább átadhatják magukat a zenehallgatás vagy az önfeledt beszélgetés élményének.

A Goodyear ezen abroncstanulmánya elsőként kombinálja a Sound Comfort technológiát az abroncsba ültetett integrált áramkör technológiájával, amelyet még 2014-ben, Genfben mutattak be. A chip létfontosságú adatokat juttat el a fedélzeti számítógéphez, elősegítve a stabil, sportos kanyarvételt, illetve lassítást. A rendszer olyan információkat továbbít, mint az abroncs nyomása és hőmérséklete, valamint az adott abroncs azonosítására szolgáló adatok; ezek alapján a központi számítógép automatikusan optimalizálja a jármű hossz- és keresztirányú szabályozó algoritmusait, ezzel kiemelkedő menetdinamikát érve el.

Az új abroncstanulmány a Goodyear RunOnFlat technológiáját is megkapta, amelynek megerősített oldalfalai defektet követő teljes nyomásvesztés esetén is akár 80 km-en át képesek megtartani a jármű tömegét. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....