Talmácsi Gábor

Gyári segítséggel működik tovább Talmácsi Gábor egyesülete

2018.04.04.

A Talmácsi Ring Motorsport Egyesület a Yamahának köszönhetően az első hazai utánpótlás-nevelő egyesület, amely gyár által támogatott technológiával és háttérrel működhet.

Az alapító Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző az egyesület keddi sajtótájékoztatóján felidézte, hogy négyéves korában kezdte el a motorozást, az édesapja által épített kismotorral hozták létre a minimotorozást Magyarországon. - Akkor még játék volt nekem a motorozás, igaz, ma is az és örömforrás, bár a minimotorból élsport lett. Különböző kategóriákat megjárva tíz évig képviseltem Magyarországot a gyorsaságimotoros-világbajnokságon - mondta Talmácsi, és kiemelte, hogy már pályafutása idején édesapja segítségével elkezdte oktatni az utánpótlást, strandon is tanította a gyerekeknek a motorozást.

Beszélt arról, hogy egyesületük motoros mobilpályájuk segítségével nemcsak az élsportot szolgálja, hanem egyúttal a gyerekeket megtanítja közlekedni, motorozni, miközben javul az egyensúlyérzékük is. A Talmácsi Ring 4-től 14 éves korig oktatja a fiatalokat. Újvári Viktor alelnök kiemelte, egyesületük azért különleges mert Magyarország egyetlen motoros világbajnoka is tanítja a kicsiket. A célokról kifejtette: utánpótlás-nevelő programjukkal meg akarják ismertetni a fiatalokat a motorsport alapjaival, majd pedig a tehetségesekből élsportolót szeretnének nevelni. Módszertanuk dokumentált oktatási rendszer, minden diáknak egyedi programmal.

Madarász Ildikó a Yamaha képviseletében hangsúlyozta, hogy a márka számára is fontos az utánpótlás-nevelés, ezért örülnek annak, hogy a Talmácsi Ringgel együttműködve vághatnak neki az új versenyidénynek. A 2018-as próbaévben különböző termékekkel, kezdő motorokkal segítik a versenyzőket. Ficzere Ágnes, az egyesület elnöke, csapatvezetője elmondta, jelenleg nyolc-tíz tehetséges fiatallal foglalkoznak, de a létszám 15 főig bővíthető. Hozzátette, az idei szezonban megpróbálnak versenyhelyszíneken is edzést tartani.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....
2022.08.08
A korhatárok csökkentése ellen kampányol a legrangosabb európai közlekedésbiztonsági szervezet.   ..
2022.08.07
Felelőtlen száguldozás a városban. ..