fejlesztések

Győri Audi: ahol szerszámgyár van, mindent tudnak az autógyártásról

2022.10.19.

Az Audi szerszámgyára immár 58 ezer négyzetmétert tesz ki, s 2005-ös alapítása óta folyamatosan bővült. Szeptember végén felavatták az újabb 6300 négyzetméterrel bővített részt.

A szerszámgyár épülete Fotók: Audi

Amíg nem volt Győrben szerszámgyár, az Audi székhelyén, Ingolstadtban láttunk hasonlót. Ott fogalmaztak az egyik látogatásunkkor, hogy az a gyár, ahol van szerszámgyár, ott mindent tudnak az autógyártásról.

Nevével adódóan a szerszámgyárban szerszámokat is készítenek az autógyártáshoz. A szerszámgyár azonban jóval több ennél. Három üzletágával, a szerszámgyártással, a készülék- és berendezésgyártással, valamint az exkluzívszériás gyártással jelenleg mintegy 700 főt foglalkoztat, és az egyik legnagyobb a maga nemében Közép-Kelet-Európában a győri Audiban található részleg.

„Vállalatunk a Next level stratégia jegyében valamennyi területén szintet lép. Fő tevékenységünk, a motor- és járműgyártás mellett az Audi Hungariát világszínvonalú szolgáltatásokat nyújtó kompetenciaközpontként is tovább fejlesztjük, mellyel nagy mértékben hozzájárulunk konszernünk sikereihez. Szerszámgyárunk egyedülálló termékeinek, valamint fejlesztési, tervezési és konstrukciós szolgáltatásainak köszönhetően jelentős többletértéket teremt ügyfeleinknek világszerte”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke az ünnepélyes avatón.

Thomas Heusser, az Audi Hungaria Szerszámgyárának vezetője, Angyalné Endi Tünde, a logisztika Business Unit Szerszámgyártás vezetője, Jörg Spindler, az AUDI AG gyártástervezési/gyártástechnológiai vezetője, Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Julia Gross,a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete, Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja, Nagy György, az Audi Hungaria Üzemi Tanácsának elnöke és Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke.

Az exkluzívszériás gyártásban főleg alumíniumból készülnek a nagykomplexitású karosszériaelemek: csomagtérajtók, motorháztetők, ajtók, sárvédők valamint tető- és oldalelemek. A győri exkluzívszériás gyártás hosszú évek alatt szerzett tapasztalatából és kompetenciáiból elsősorban a márkacsoport prémium márkái – az Audi, Lamborghini és Bentley márkák – profitálnak.

Ennek illusztrálására a helyszínen egy Bentleyt és egy Lamborghinit is megcsodálhatottak az ünnepség résztvevői.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a rendezvényen úgy fogalmazott „A csarnok bővítésével és a megvalósított beruházásokkal folytatjuk a győri szerszámgyártás sikertörténetét”

A rendezvényen részt vett Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere is, aki elmondta, a közel négy milliárd forintos beruházást a magyar kormány 1,2 milliárd forinttal támogatta.

Rajta kívül ott voltak még: Julia Gross, a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete, Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja, Jörg Spindler, az AUDI AG gyártástervezési/gyártástechnológiai vezetője, Thomas Heusser, az Audi Hungaria Szerszámgyárának vezetője, Nagy György, az Audi Hungaria Üzemi Tanácsának elnöke, Németh Sándor, az Audi Hungaria Független Szakszervezet elnöke és Angyalné Endi Tünde, a logisztika Business Unit Szerszámgyártás vezetője. A dízsvendégek közösen indították el az új robotcellákat.

„A Szerszámgyár bővítésével kapcsolatos beruházásunk egyértelműen bizonyítja a győri gyártótelephely iránti elkötelezettségünket. Kétszámjegyű eurómilliós összeget fektettünk ebbe a projektbe, amelyet az elmúlt két évben sikerrel valósítottunk meg“, nyilatkozta Gerd Walker, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja és az Audi Hungaria Felügyelőbizottságának elnöke, aki más fontos elfoglaltsága miatt nem vett részt a győri avatón.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Szentlőrinc térségében forgalmi akadályra kell számítani – jelentette az Országos....
2024.05.29
Ideális megoldás lenne az automobilizmus gondjaira a hidrogénhajtás, mert nem szennyezi a....
2024.05.29
Egyszerre két, párhuzamos kutatási és fejlesztési projektet indít útjára a Toyota. Az egyikben a....
2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....