közlekedésbiztonság

Ha gyermekéért aggódó szülő, ezt feltétlenül olvassa el

2024.04.18.

A gyermekek önállóan alapvetően gyalogosként vagy kerékpárosként vesznek részt a forgalomban, míg járművek utasaként a járművezetők vezetési stílusától, jogkövető magatartásától függ testi épségük, egészségük. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság adatai arra mutatnak rá, hogy Magyarországon a gyermekek a sérülésüket többnyire gépjármű utasaként, s nem önálló közlekedésük során (gyalogosként vagy kerékpárosként) szenvedik el. 

Az ORFK-OBB és a Cybex hosszútávú stratégiai megállapodást kötött, hogy hatékonyabban, egymást támogatva tevékenykedjenek a gyermekek gépjárművekben történő biztonságos utazásának fejlesztése érdekében.   

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá 2024. márciusában az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Cybex márka képviseletében a Columbus Trading Partners GmbH. a gyermekek gépjárművekben történő biztonságos szállítása elősegítéséért. Az ORFK-OBB és a díjnyertes biztonsági gyermeküléseket gyártó német vállalat elsősorban az autós közlekedésben résztvevő gyermekek baleseti kockázatának és a súlyos baleseti sérülések, esetleges halálesetek számának csökkentése érdekében működik együtt. Az együttműködés fontos célja a gyerekülések használati arányának a növelése és a helyes üléshasználattal kapcsolatos lakossági edukáció.

„Szeretnénk felhívni a járművezető szülők figyelmét a gyermekbiztonsági rendszerek (gyerekülések) helyes megválasztására és maximális biztonságot nyújtó gyakorlati használatára, illetve a nem megfelelő autósülések használatából eredő kockázatokra és azok lehetséges hatásaira a közlekedésben résztvevő gyermekek számára. Örömmel tölt el minket, hogy ebben a missziónkban hivatalosan is a Cybex lesz a partnerünk” – mondta el Berzai Zsolt r. alezredes, főtitkár.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen professzionális szervezettel - mint az ORFK-OBB- együttműködve hívhatjuk fel a figyelmet a gyermekbiztonsági rendszerek, azaz a korszerű és magas biztonsági fokozattal bíró autósülések korrekt használatára és azon kockázati tényezőkre, amelyeket egy jól megválasztott és rendeltetésszerűen használt gyerekülés képes kiküszöbölni, csökkenteni.  Vállalatunk legfőbb célkitűzése az autóbalesetekben érintett gyermekek súlyos vagy halálos kimenetelű sérüléseinek minimalizálása.” – mondta el Sándor Pál, a Cybex magyarországi vezetője az együttműködési szándéknyilatkozat aláírását követően.

Az ORFK-OBB és a Cybex a jövőben rendszeresen indít közös kampányokat edukációs és prevenciós céllal a gyermekek védelme és a gyermeksérüléssel járó közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében. Közös céljuk, hogy a széles tömegek számára is világossá váljon a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség, valamint az, hogy a gyermekek biztonságos közlekedésben való részvételnek első és legfontosabb lépése a szülő által megfelelően kiválasztott és működtetett gyerekbiztonsági rendszer alkalmazása.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset....
2024.05.27
Egy olcsónak tűnő C-osztály valódi arca ..
2024.05.27
Emberek közé hajtott egy terepjáró szombaton délután Červená voda községben, a Sabinovi járásban,....
2024.05.27
A Hyundai és a hozzá minden szállal kötődő Kia töretlenül tartja az előkelő helyet a leggyakrabban....
2024.05.27
Május utolsó hétvégéjén, a japán motorsport legnagyobb jelentőségű versenyén debütált a megújult....
2024.05.27
A Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) még négy évig folytatja sikeres együttműködését.....
2024.05.27
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....