Polgárőrség

Halkan suhanhatnak a budapesti polgárőrök

2021.05.08.

Nyolc korszerű elektromos NIU motorkerékpárral gazdagodott a polgárőrség eszközparkja május 4-én.  A páratlanul fejlett, nullemissziós járműveket Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke adta át ünnepélyes keretek között a fővárosi polgárőröknek, méghozzá Terdik Tamás r. vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány jelenlétében a Teve utcai rendőrpalota előtt.

Ezentúl még gyorsabban és biztonságosabban róhatják az utakat a Budapesti Polgárőr Szövetség tagjai, ugyanis nyolc új NIU elektromos motorkerékpár állt hadrendbe a szervezetnél. A különleges közlekedési eszközöket május 4-én, ünnepélyes átadó keretein belül vehették birtokba a polgárőrök, akik ezentúl még hatékonyabban léphetnek fel a szabályszegésekkel szemben. Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke kiemelte, hogy az új, korszerű, tisztán elektromos hajtású NIU robogók környezetkímélő és csendes mivoltukból fakadóan – az önállóan és a rendőrökkel együtt végrehajtott műveletek során is – kiválóak a szolgálat ellátására.

Dr. Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány gratulált a motorokhoz, és örömét fejezte ki, hogy a környezetvédelmi szempontok is érvényesültek a beszerzés során. Beszédében felhívta rá a figyelmet, hogy a polgárőrök rendkívüli munkatempót diktálnak, és szinte minden területen segítik a rendőrséget. Mindemellett háláját és büszkeségét fejezte ki a polgárőrökkel fennálló stratégiai együttműködés kapcsán.

 

 

 

A NIU robogók mellett a motoros polgárőrök új formaruháját is megismerhettük a rendezvényen. Ennek tervezése a szolgálatot teljesítő személyzet bevonásával zajlott, tehát a „bukósisakosok” igényeihez alkalmazkodva, szokásaikat figyelembe véve készült el az öltözék, ami minden téren a legmagasabb színvonalat képviseli.

A Budapesti Polgárőr Szövetség munkatársai lelkesen vették birtokba a nyolc új robogót és indultak velük az első próbaútra.

Az immáron több mint 30 motorkerékpárral felvonuló budapesti polgárőrök nagyban hozzájárulnak a főváros közbiztonságának javításához, a most átvett, új NIU elektromos motorokat Budapest négy kerületében használják majd.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.24
Őrizetbe vettek Párizsban két fiatal nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elektromos rollerrel....
2021.06.24
Megérkezett a vizet „kipufogó”, üzemanyagcellás Toyota Mirai. Kipróbáltuk.   ..
2021.06.24
Mozgáskorlátozott emberek számára készült a Renault Kangoo új, beépített rámpával rendelkező....
2021.06.24
A hőség miatt 40-80 kilométer/órás sebeségkorlátozásokat vezetett be a MÁV több vasútvonalon, az....
2021.06.24
A magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar. Az ország termelésének egyharmada származik az....
2021.06.24
Az oktatást, a kutatást és az Arrabona Racing Team hallgatói csapat munkáját is segíti az a....
2021.06.24
Egy ember meghalt, és tizenegyen megsérültek, amikor a 81-es főúton, Mór térségében négy gépjármű....
2021.06.24
Jean Todt az ENSZ-ben folytatott munkája során olyan kampányt indított, melynek az a célja, hogy a....
2021.06.24
A Magyar Közűt hőkamerája kamerája közel 49 fokos hőmérsékletet mért az M7-es autópálya burkolatán....
2021.06.24
A magyar rendőrök egy szolgálat alatt, két körözött személygépkocsit foglaltak le a Csanádpalota....